فیلم| تنوع زیستی مازندران، ثروتی پنهان در قلب جنگل‌های هیرکانی

ساری- ایرنا- تعدد حضور انواع مختلف گونه های جانوری در جنگل های هیرکانی در تصاویر ثبت شده دوربین تله ای محیط بان «علی اکبر ایمانی» که این روزها در فضای مجاز بازنشر می شود، بنا به اظهارنظر مسوولان حیات وحش نشان دهنده تنوع جانوری موجود در عرصه های طبیعی این استان است.

به گزارش ایرنا، ‌ این فیلم نشان می دهد در ساعات مختلف شبانه روز جانوران مختلف از مقابل این دوربین تله ای عبور می کنند که این جانوران شامل پلنگ، ‌ خرس قهوه ای، ‌گوزن و مورچه خوار است.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، بیش از ۳۵۵ گونه پرنده، ۱۷ گونه خزنده، ۹ گونه دوزیست، ‌ ۲۷ گونه مار، سه گونه لاک پشت، ‌۶۳ گونه پستاندار و ۷۰ گونه ابزیان آبهای داخلی تنوع جانوری این استان است اما میمون جز گونه های جانوری این استان و حتی کشور نیست.

در این میان وضعیت زیستی مازندران در کشور را می توان وضعیت مهمی قلمداد کرد چرا که ۴۰درصد تنوع زیستی کشور در این استان وجود دارد و ۲۱ منطقه تحت مدیریت حفاظت به وسعت ۵۱۰ هزار هکتار وجود دارد که محیط بانان از آنها حفظ و حراست می کنند.

بنا به اعلام اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران، ۲۴ درصد وسعت مازندران جزو ۲۱ منطقه چهارگانه محیط زیست است که شامل بیش از ۵۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت اداره کل حفاظت از محیط زیست استان است.

مناطق چهارگانه محیط زیست شامل پارک ملی، ‌ اثر طبیعی ملی، ‌پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده است.

مازندران دارای پارک های ملی شاهدژ، ‌پابند و نیز پناهگاه حیات وحش میانکاله، ‌سمسکنده و دشت ناز، ‌دو دانگه و چهار دانگه و فریدونکنار است.

فیلم| تنوع زیستی مازندران، ثروتی پنهان در قلب جنگل‌های هیرکانی

آثار طبیعی ملی این استان شامل خشکه داران، ‌ قلل سه گانه علم کوه، تخت سلیمان، سیاه کوه و دماوند و همچنین دیگر مناطق حفاظت شده است.

رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران با اشاره به حضور پرتعداد مسافران و گردشگران در جنگل های استان ه خبرنگار ایرنا گفت که غذا دادن دستی موجب تغییر جیره غذایی حیوانات می شود و این مساله زمینه بروز انواع بیماری ها را در آنها ایجاد می کند و یا اینکه موجب می شود تا تعداد زیادی حیوان در یک جا جمع شوند و اگر یکی از آنها بیمار باشد به همه سرایت می کند، یا اینکه زمان مهاجرت مثلا پرندگان را تغییر می دهد.

کوروس ربیعی افزود : مقوله غذا دهی به حیوانات در دنیا یک علم است و اجرای آن نیاز به مطالعه و تحقیق بسیار دارد اینطور نیست که هر وقت دلمان خواست به حیوانات غذا بدهیم، این کار چرخه طبیعی زندگی آنها را مختل می کند، مگر در موارد بسیار خاص که جمعیت خاصی از حیوانات برای تامین غذا تحت فشار باشند که در این صورت هم نباید بدون مطالعه پیش رفت.

وی ادامه داد : بویژه غذا دادن دستی به حیوانات در بهار که فصل زایش پرندگان و پستانداران در مازندران است بسیار آسیب رسان می باشد.

رییس اداره حیات وحش مازندران توضیح داد: افراد که در جنگل تردد می کند به‌محض دیدن نوزاد پرنده یا پستاندار سعی می کنند به آن غذا بدهند در حالیکه مادر حیوان در اطراف محل حضور دارد و این مداخله انسانی باعث دور شدن مادر از فرزند شده و نوزاد حیوان بعد از چند روز تلف می شود.

وی تاکید کرد : بسیاری از مداخلات موجب آزار و اذیت حیوانات و حتی ازبین رفتن آنها می شود که مردم بابد این مسائل را رعایت کنند

فیلم| تنوع زیستی مازندران، ثروتی پنهان در قلب جنگل‌های هیرکانی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha