استاندار: روستاهای مازندران نباید یک جوان بیکار داشته باشد

ساری-ایرنا- استاندار مازندران روستاهای استان را برخودار از مواهب الهی پُرشمار با قابلیت اشتغالزایی و درآمد دانست وگفت: باوجود ظرفیت های این‌چنینی نباید در این نقاط حتی یک جوان بیکار وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ‌ سید محمود حسینی پور روز شنبه در دوره آموزشی شورای پیشرفت روستاها در قالب طرح توانمندسازی روستاهای مازندران که در سوادکوه برگزارشد، افزود: در روستاهای مازندران مواهب الهی نهفته است و باید به کارگیری شود البته در برخی روستاها آنها توانایی برای احیا ندارند اما با استفاده از تجربیات روستاهای موفق می توان احیا در این نقاط را انجام داد.

وی بر دیدگاه مورد تاکید و اراده دولت آیت الله رئیسی در موضوع آبادانی روستاها اشاره کرد و گفت: برای این منظور روستاها باید به حالت مولد در آیند و در این زمینه تجربه روستاهای موفق وجود دارد که با برنامه ریزی به جایگاه رسیده اند و محصولاتشان در سبد خرید مردمان کشورهای عربی و روسیه قرار گرفته است.

استاندار مازندران رسیدن روستاها به موفقیت های ذکر شده را در گرو به کار بستن الگو و برنامه رشد دانست و توضیح داد: این بدان معنا نیست که موضوع دیکته ای شده برای همه روستاها پیاده شود بلکه در هر هر روستا متناسب با فرهنگ و ذائقه برنامه ریزی شود.

وی گفت:‌ برای این منظور مجموعه بالادست و برنامه ریزان استانی شاخص های کلان را ارائه می دهند و متناسب با هر روستا از سوی مسوولان منطقه ای برنامه ها نوشته و اجرا شود.

حسینی پور تصریح کرد: روستاهای صاحب طرح با به کارگیری جوانان و نخبگان می توانند به موفقیت های لازم برسند تا ثروت های مادی و معنوی روستاها را ارتقا دهند و پنج سال آینده زمان به ثمر رسیدن برنامه ریزی ها و اقدامات صورت گرفته در این زمینه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه قرار است ۵۰۰ طرح توانمندسازی در روستاهای مازندران اجرا شود، ‌گفت: امسال و در گام نخست در ۱۰۰ روستا این طرح اجرا خواهد شد و برای تامین زیرساخت های لازم برای هر روستا ۷۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد و البته در روند اجرای طرح های بزرگتر حمایت های بیشتری اعمال می شود.

مازندران سه هزار و ۶۰۰ روستا دارد که ۴۰ درصد از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان در روستاها ساکن و مشغول به فعالیت هستند.

طرح توانمندسازی و آموزش های مهارتی روستاییان، عشایر، مناطق محروم و مرزی با رویکرد اشتغال پایدار، به منظور توسعه کمی و کیفی تولیدات و ارائه خدمات براساس مزیت‌های منطقه‌ای با بهره گیری از ظرفیت‌های محلی و بهبود وضعیت و کیفیت زندگی جامعه هدف در مازندران عملیاتی و اجرا شد.

از دیگر اهداف اجرای این طرح که در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است تلاش جهت تحقق سهم عادلانه عوامل در زنجیره تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، به ویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقای آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه است.

گسترش عدالت اجتماعی در مناطق روستایی، عشایری، کمتر توسعه یافته و محروم کشور و جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان و گسترش پدیده حاشیه نشینی شهرها، تحقق پیشرفت فرهنگی- اجتماعی با ارتقای کیفیت جمعیت، افزایش نشاط و اصلاح سبک زندگی و تربیت جمعیت مطابق الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت در مناطق هدف طرح، تحقق پیشرفت اقتصادی، بهبود وضعیت اشتغال و افزایش نرخ بهره وری و ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی روستاییان و تحقق توسعه پایدار زیست محیطی از طریق حفظ و استفاده بهینه از منابع طبیعی کشور از جمله اهداف طرح توانمند سازی روستاییان با رویکرد اشتغال پایدار است.

استاندار مازندران با بیان دیدگاهی از رهبر معظم انقلاب که فرمودند "شما روستاییان و عشایر سربازن اسلام و پایبند به اهداف اسلام و انقلاب هستید و در دفاع از کشور نقش موثری داشتند و در میدان جنگ فداکاری زیادی کردید؛ امیدواریم به همت و تلاش مسوولان کشور مسائل و مشکلات مناطق محروم مرتفع و روستاها روز به روز به سوی آبادانی هر چه بیشتر برود و پایداری و حمایت های خالصانه اهالی روستاها و عشایر عزت و سربلندی اسلام را در جهان موجب گردید. "، گفت: جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه کار و فعالیت دلسوزانه همین روستاییان و دیگر مردم کشور با وجود مشکلات اقتصادی موجود در کشور هم اکنون در منطقه و جهان به کشورقدرتمند تبدیل شده است.

حسینی پور گفت :‌تمام تلاش دولت مردمی سیزدهم بر این است که بتواند منویات رهبر معظم انقلاب را عملی کند و یکی از شاخص های اصلی این دولت اجرای بی چون وچرای فرمایشات رهبری است تا بتوانیم سیاست های به زمین افتاده از گذشته که رهبری در خصوص روستاها فرمودند اجرا کنیم.

وی اظهار داشت: اگر قرار باشد از حضور روستاییان در راس امور استفاده کنیم باید با برنامه حرکت کنیم و با بسیج افراد که بتواند برنامه ای ایجاد کنند تا طرح توانمندسازی روستاها را اجرایی کنیم.

به گفته استاندار مازندران برای آبادانی روستاها و قرارگرفتن در چرخه پیشرفت و تعالی اولین هدف این طرح حفظ هویت و تمدن مازندران است که با توجه به حضور افراد غیربومی و مهاجر در استان هویت استان به خطر افتاده است.

وی، ورود فرهنگ های دیگر به مازندران را عاملی در افول فرهنگ ناب استان دانست و گفت : به لحاظ رشد جمعیتی مازندران در جایگاه های پایینی قرار دارد و تا پنج سال آینده به شدت با مشکل جوانی جمعیت مواجه هستیم و با بحران جمعیت روبرو خواهیم بود.

حسینی پور تاکید کرد:‌ علت اینکه استانی با این قدمت و تمدن به این مشکل دچار شده، بخش عمده از آن ناشی از تهاجم فرهنگی است.

وی در ادامه به موضوع تهاجم فرهنگی در سبک ساخت و ساز خانه ها در روستاهای مازندران اشاره کرد و گفت:‌ نباید اجازه دهیم در روستاهابه عنوان کانون فرهنگ و تمدن استان افراد به سبک خارجی خانه سازی کنند و باید فرهنگ و تمدن استان حفظ شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha