به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرک صنعتی سمنان با مساحت ۲ هزار و ۴۶ هکتار دارای امکانات زیرساختی نظیر آب، برق، گاز، تلفن و مجموعه ورزشی، و تصفیه خانه فاضلاب، از سال ۶۴ فعال شد و اکنون ۴۱۰ واحد تولیدی در این شهرک فعال است و از قدیمیترین و بزرگترین شهرکهای صنعتی کشور با اشتغالزایی برای ۱۲ هزار نفر محسوب میشود.
طبق گفته کارشناسان و مدیران عامل کارخانههای مستقر در شهرک صنعتی سمنان که دارای تراکم واحدهای تولیدی است، در صورت بروز آتشسوزی، پایگاه آتشنشانی این شهرک صنعتی از کمترین تجهیزات و ماشینآلات تخصصی برخوردار است و امکان مهار آتشسوزیها از نوع صنعتی و شیمیایی ندارد و در صورت رخداد چنین حوادثی، امکان گسترش آتش و ایجاد مشکل در مهار حادثه حتی در مقیاس کوچک نیز وجود دارد که با خسارات زیادی همراه خواهد بود. پایگاه آتشنشانی شهرک صنعتی سمنان از کمترین تجهیزات و ماشینآلات تخصصی برخوردار است.
طبق قانون، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان به ارایه خدمات در محدوده شهری و در نهایت تا پارک سوکان در شرق این شهر و قبل از شهرک صنعتی مجاز است و آتشنشانان در صورت بروز آتشسوزی در شهرک صنعتی با مجوز فرماندار اجازه حضور در صحنه برای خدماترسانی دارند، اما اکنون طبق تفاهمنامهای داخلی بین مدیران سابق (که البته چنین تفاهمنامهای در قانون وجود ندارد) آتشنشانان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی مشغول به فعالیت هستند.
شرکت شهرک صنعتی مکلف به ایجاد ایستگاه آتشنشانی است
بر اساس همین تفاهمنامه، اکنون ۹ آتشنشان از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان، مغایر با قانون شهرداری، در ایستگاه آتشنشانی شهرک صنعتی سمنان در سه نوبت کاری برای ارایه خدمات به جامعه هدف حضور دارند.
کارشناسان معتقد هستند طبق قانون شرکت شهرکهای صنعتی باید برای تجهیز و تامین ماشینآلات، ساخت ایستگاه آتشنشانی و و تامین نیرو اقدام کند و اکنون که آتشنشانان شهرداری سمنان خارج از محدوده کاری، در شهرک صنعتی فعالیت دارند، اگر در حین خدمت دچار حادثه شوند، دستیابی آنان به حق و حقوقشان در هالهای از ابهام خواهد بود.
شهرک صنعتی سمنان و فرار از پاسخگویی مسوولانه
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان گفت: این شرکت موظف به تامین زمین و زیرساختها از جمله آب، برق و گاز است و برای توجه و اجرای طرحهای پدافند غیرعامل باید اعتبارات ملی لحاظ شود و بخشهای مختلف همراهی کنند.
محمدرضا باقری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت شهرکها در زمینه رعایت الزامات ایمنی و پدافند غیرعامل بر روند ساخت واحدهای صنعتی نظارت میکند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان در پاسخ به این پرسش که چرا شهرک صنعتی این شهر مجهز به تجهیزات تخصصی مهار آتش ویژه مناطق صنعتی نیست، به جای پاسخ دادن، به نوعی اصل این موضوع تخصصی و اصلی قانونی را زیر سوال برد و با عبور از پاسخگویی مسوولانه، افزود: آیا ایستگاههای آتشنشانی در شهرها تخصصی و مجهز به تجهیزات مهار آتشسوزیهای شیمیایی است، یا بیمارستانها مجهز به بخش اورژانس مصدومان شیمیایی هستند؟
سازمان بازرسی فصل الختام قصه آتشنشانی شهرک صنعتی سمنان
مدیرکل پدافند غیرعامل استان سمنان در گفت و گو با ایرنا درباره فعالیت آتشنشانان شهرداری سمنان در شهرک صنعتی «مغایر با قانون شهرداری» ابراز کرد: برای بررسی موضوع فعالیت آتشنشانان، سازمان بازرسی باید ورود و مانعبودن با نبودن موضوع را تعیین تکلیف کند.
قانونی بودن یا نبودن فعالیت آتشنشانان شهرداری سمنان در ایستگاه آتشنشانی شهرک صنعتی این شهر توسط ادارهکل بازرسی استان سمنان تعیین تکلیف کند.
اسماعیل طحان ناساری افزود: طبق مصوبه شورای پدافند غیرعامل استان سمنان، شرکت شهرکهای صنعتی موظف به تهیه طرح پدافند غیرعامل برای هر یک از واحدهای تولیدی استان و بررسی واحدهای صنعتی از جنبههای مختلف از جمله قرارگیری در دستهبندی کمخطر و پرخطر، همجواری با واحدهای کمخطر و پرخطر و رسته فعالیت شیمیایی، مواد غذایی و احتمال خطر و نشانی دقیق کارخانهها است.
وی با بیان اینکه شناسنامه واحدهای شیمیایی پرخطر استان سمنان توسط ادارهکل پدافند غیرعامل تهیه شد، اظهار کرد: تهیه طرح پدافند غیرعامل برای تمام واحدهای تولیدی موجب میشود که گروههای امدادی در زمان حادثههای احتمالی با دسترسی بهتر، واکنش سریع داشته باشند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان بیان کرد: شرکت شهرکهای صنعتی استان موظف به تامین نقشه حاوی اطلاعات واحدهای تولیدی به منظور امدادرسانی دستگاههای خدماترسان از جمله اورژانس، هلال احمر و آتشنشانی در شرایط بحرانی و اضطراری است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، به صورت جامع و خلاصه وضعیت ایستگاه آتشنشانی و آتشنشانان بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور در مرکز استان سمنان گزارش شد، اکنون باید منتظر تصمیمگیری مسوولان و رفع ابهامات بود.
نظر شما