نزدیک به ۱۳ هزار مبتلا به دیابت در هرمزگان تحت درمان هستند

بندرعباس - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه ۱۲ هزار و ۸۵۳ فرد مبتلا به دیابت در استان شناسایی و تحت درمان هستند، گفت: دیابت یک بیماری خاموش، مهلک و خطرناک است که می‌تواند زندگی و حیات فرد را مختل و در معرض خطر جدی قرار دهد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دکتر غلامعلی جاودان عصر یکشنبه به مناسبت روز جهانی دیابت افزود: در حال حاضر ۱۱ مرکز و کلینیک کنترل بیماری‌ دیابت در استان هرمزگان مشغول به خدمت است که بزرگترین آن‌ کلینیک بیمارستان شهید محمدی بندرعباس با هفت هزار و ۶۴۹ بیمار است.

وی بیان کرد: بر اساس میزان فراوانی بیمار، کلینیک‌های دیابت استان شامل مرکز دیابت میناب با ۹۴۲ بیمار، قشم با ۸۲۹ بیمار، بستک با ۷۰۸ بیمار، بندرلنگه با ۶۱۵ بیمار، رودان با ۵۹۱ بیمار، پارسیان ۳۶۵ بیمار، حاجی آباد با ۲۹۲ بیمار، کیش با ۱۷۲ بیمار و جاسک ۱۵۶ بیمار است که به نسبت جمعیت و گستردگی جغرافیایی جای بسی تامل در سبک زندگی و نوع آداب غذایی افراد ساکن در این مناطق وجود دارد.

جاودان ادامه داد: عوامل بسیاری در بروز این بیماری دخیل هستند که برخی از آن‌ها مانند اضافه وزن، کم‌تحرکی، فشار خون و میزان چربی خون تقریباً به دست خود شخص قابل کنترل است اما موارد دیگری همچون وراثت و اختلالات غدد درون ریز با این بیماری در ارتباط است کهتا حد زیادی خارج از کنترل است.

این پزشک متخصص تغذیه در هرمزگان در تعریفی ساده از بیماری دیابت گفت: هنگامی که قند موجود در خون شما زیادتر از حد طبیعی باشد، خون شما شیرین‌تر از حالت عادی بوده، پس بیماری قند گرفته‌اید، دیابت نوعی بیماری متابولیکی (مربوط به متابولیسم بدن) و یکی از شایع ترین بیماری های غدد است که با سطح قند خون بالا (گلوکز) همراه است و به دنبال نقص در ترشح انسولین یا عملکرد آن یا هر ۲ ایجاد می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha