دکتر علیرضا قنبری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال شمار مبتلایان به بیماری دیابت در شهرستان درگز ۲ هزار و ۹۳۱ نفر بود.
وی بیان کرد: این آمار با پایش جمعیت بالای ۳۰ سال شهرستان مرزی درگز به تعداد بیش از ۴۱ هزار و ۷۰۰ نفر انجام شده است که نشان می دهد حدود هفت و نیم درصد جمعیت این شهرستان مبتلا به دیابت هستند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز گفت: سبک زندگی نادرست نظیر کم تحرکی و انجام ندادن حرکات ورزشی، اضافه وزن و تجمع چربی در اطراف کمر، فشار خون بالا و دیگر عوامل دلایل ابتلا به دیابت در افراد است.
وی دیابت را یک بیماری مزمن و متابولیکی دانست و افزود: در مراحل ابتدایی ممکن است دیابت بدون علامت باشد و بسیاری از بیماران به طور اتفاقی در یک آزمایش خون یا در حین غربالگری شناسایی شوند.
قنبری اظهار کرد: با انجام آزمایشات خطرسنجی در افرادی که مراقبت های گروه سنی خود را با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت دریافت کرده اند از مجموع افراد بالای ۳۰ سال، تعداد هزار و ۸۷۱ مورد "پره دیابت" یا مستعد ابتلا به این بیماری در شهرستان شناسایی شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه دیابت بارداری یکی از انواع دیابت بوده و معمولا بین هفته های ۲۴ و ۲۸ بارداری ظاهر می شود، افزود: از ۴۲۹ مادر باردار در درگز، هشت مورد دچار دیابت شناسایی شده اند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز عوارض دیابت را شامل نابینایی، نارسایی کلیوی، سکته مغزی، آسیبهای جدی به قلب و عروق و قطع پا عنوان کرد و افزود: شهروندان ضمن رعایت نکاتی از جمله بررسی سالانه قند خون، کنترل استرس، پرهیز از پرخوری، ورزش کردن، مصرف میوه و سبزیجات و کاهش وزن می توانند در پویش ملی غربالگری و بیماریابی دیابت و فشارخون بالا شرکت کنند.
به گفته وی، این پویش به صورت رایگان افراد بالای ۱۸ سال در شهرستان درگز را زیر پوشش دارد.
۲۰ تا ۲۶ آبان ماه هفته آموزش و اطلاع رسانی بیماری دیابت نامگذاری شده است.
شهرستان مرزی و کوهستانی درگز با ۷۵ هزار نفر جمعیت در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد و در جوار مرز ایران و ترکمنستان علاوه بر چهار شهر "درگز، لطفآباد، نوخندان و چاپشلو" ۱۳۶ روستا دارد که ۱۱۰ روستای آن دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار است.
نظر شما