به گزارش خبرنگار ایرنا، سیاوش طاهری نویسنده " ردپای کوچ " روز چهارشنبه در این آیین رونمایی با تاکید بر اهمیت قوم پژوهی، گفت: هرچند کارهایی در این زمینه انجام شده اما کماکان زمینه بسیاری برای پژوهش دارد و مشتاق کردن اهالی کتاب و کتابخوانی به این سمت باید با نگاهی جدید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: برای مورد استقبال قرار گرفتن آثار قوم پژوهی گاهی باید شیوههای نوشتن را تغییر داد، گاهی مشارکتهای مستقیم را مدنظر قرارداد وگاهی هم بصورت گروههای علمی و تخصصی به این منبع عظیم داده نگاه شود.
نویسنده کتاب با توضیح پیرامون چگونگی نوشتن این کتاب و مشکلات و مسائلی که در تهیه و گردآوری داشته، عنوان کرد: مطالب بیان شده در کتاب "رد پای کوچ" حاوی مستندات و مشاهدات مستقیم همراه با مشارکت است.
استاد قدرتالله محکم منتقد و بررسی کننده کتاب در ادامه این آیین گفت: قدرت نویسندگی، تخصص دانشگاهی و تحصیل در رشته جامعهشناسی، همراه با سالها فعالیت به عنوان عکاس مستندنگار و مردم نگار از عوامل توانمندی نویسنده در نگارش کتاب رد پای کوچ است.
او ارائه بسیار زیبای نقش زن در ایل را از دیگر نقاط قوت نوشته جدید سیاوش طاهری دانست و ادامه داد: البته بهترین نقطه قوت این کتاب این است که نویسنده خود نیز از بدنه ایل و عشایر است و این کتاب را نیز با مشارکت مستقیم در روند زندگی آنها نگاشته است.
این منتقد ادبی اضافه کرد: نقش سگ در ایل و کوچ نیز به طرز جالبی در این کتاب بیان شده است.
محکم درباره ویژگیهای محتوایی "رد پای کوچ" گفت: این کتاب به خورده فرهنگها، تعاملات و نسبتها به شکلی امروزی پسند و داستان گونه پرداخته و به خط سیانی که روزگاری خط حساب و کتاب و معاملات در روستاها و عشایر بود گذری کرده است.
وی افزود: نویسنده با نوشتن این کتاب توانسته برخی از آداب و رسوم که شاید در آیندهای نه چندان دور دیگر وجود نداشته باشد پرداخته و آنها را ثبت و ضبط کرده و با دقت و شیوه جذاب روایتی به مخاطب ارائه کرده است.
این آیین رونمایی با پرسش وپاسخ حاضران درباره کتاب و شعر خوانی اثنی عشری شاعر "کوچ" پایان یافت.
نظر شما