پیاده سازی الگوهای بهره‌وری در بخش کشاورزی نیازمند اقدام موثر و جهادی است

خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان با اشاره به بالا بودن سرانه مصرف آب در حوزه کشاورزی گفت : در کشور و استان بهترین تجربه ها و یافته ها را برای ایجاد الگوهای مناسب و پربهره در بخش کشاورزی کسب کرده ایم اما در اجرا عملکرد قابل قبولی نداشته ایم که نیازمند اقدامات موثر و جهادی در این حوزه هستیم .

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهاد زیویار عصر چهارشنبه در جلسه ستاد الگوی کشت استان با بیان این که در حال حاضر تنها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد این تجربه ها در اجرا مورد استفاده قرار می گیرند، ادامه داد: اگر بتوانیم حداقل تجربه های پژوهشی به دست آمده را تا ۵۰ درصد در بخش کشاورزی به اجرا برسانیم شاهد تحول بزرگی در تولید و زراعت خواهیم بود.

وی عدم طراحی و اجرای زنجیره های ارزش برای محصولات کشاورزی از تولید تا توزیع، تبدیل و بسته بندی را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و عنوان کرد: کشاورزان ما در برخی از محصولات کشاورزی جایگاه نخست را در کشور دارند اما چون این تولیدات به مر حله فرآوری و صنایع تبدیلی نمی رسد و در مسیر زنجیره های ارزش قرار نمی گیرد دستاورد و آورده چندانی برای کشاورزان نداشته است.

استاندار لرستان بر استفاده بهینه از منابع به ویژه آب کشاورزی تأکید کرد و گفت: سرانه مصرف آب در حوزه کشاورزی در کشور ما بسیار بالا و نامتعارف است و جای کار بسیار دارد.

زیویار تأکید کرد: الگوهای مناسب استفاده از آب در بخش کشاورزی بسیار مهم است و باید به صورت جدی در برنامه های توسعه ای و تحولی این حوزه قرار گیرد.

وی ابلاغ نرخ خریدتضمینی قبل از زمان برداشت محصولات، پرداخت به موقع خسارت های بیمه محصولات، حمایت از برخی از کشاورزان که ممکن است تولیدی بیش از الگوی کشت داشته باشند را از جمله خواسته های مهم کشاورزان استان عنوان کرده و خواستار پیگیری توسط مسئولان ذیربط شد.

ستاد الگوی کشت استان لرستان با رویکرد هم اندیشی انتقال فناوری به روستاها به ویژه در حوزه زراعت(روستای نوفن) با حضور علیرضا مهاجر معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعت، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان، مدیر کل جهاد کشاورزی، مدیر کل برنامه و بودجه استان و مدیران مرتبط و کارشناسان حوزه کشاورزی برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha