۲۵ تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی گنبدکاووس شناسایی شد
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس- ایرنا- مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس از شناسایی ۲۵ مورد تغییر کاربری غیرمجاز و ساخت وساز در اراضی زراعی این شهرستان به مساحت ۱۰ هکتار طی ۲ هفته گذشته خبر داد و گفت: به متخلفان اخطار و مهلت داده شد تا عرصه را به وضعیت قبلی باز گردانند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالملک آرخی روز شنبه در جلسه فوق العاده ساخت و ساز غیرمجاز در گنبدکاووس افزود: علاوه بر مورد اشاره شده، ۱۲ مورد ساخت و ساز غیرمجاز دیگر (اضافه بنا پرونده‌های دارای مجوز) به مساحت پنج هزار و ۹۷۲ مترمربع نیز در این شهرستان شناسایی شده که پرونده متخلفان در مرحله ارسال به مرجع قضایی است.

وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون نیز ۱۷ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی گنبدکاووس به مساحت تقریبی ۱۷ هزار مترمربع در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ و با حکم مرجع قضایی قلع و قمع شدند.

آرخی ادامه داد: پرونده هفت مورد ساخت و ساز غیرمجاز دیگر در اراضی زراعی گنبدکاووس به مساحت ۲۳ هزار و ۸۳ مترمربع در مراجع قضایی درحال بررسی و صدور حکم است.

بخشدار مرکزی گنبدکاووس هم در این جلسه از ۴۵۹ فقره پروانه ساختمانی در روستاهای این بخش از ابتدای امسال تاکنون خبر داد و گفت: در هشت مورد بازدید صورت گرفته (دهگردشی) از ساخت و سازهای غیرمجاز یا خارج از بافت روستا در این بخش، ۱۶۴ پرونده تخلف تشکیل و به کمیسیون ماده ۹۹ استان گلستان ارجاع شد.

مهدی استیری افزود: تاکنون برای ۵۶ پرونده رای صادر شده که سه مورد آن قلع و قمع و بقیه جریمه نقدی بود ضمن اینکه به سبب مسائل اجتماعی و عدم همراهی برخی دستگاه‌های متولی در گنبدکاووس هنوز احکام قلع و قمع اجرا نشده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون همچنین دهیاران بخش مرکزی گنبدکاووس ۲۰ مورد ساخت و ساز خارج از بافت روستا را به دستگاه‌های متولی گزارش کردند.

۲۵ تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی گنبدکاووس شناسایی شد

بخشدار داشلی برون گنبدکاووس هم در این جلسه از روند کاهشی ساخت و ساز مسکن در این بخش مرزی از ۲۰۵ واحد در سال ۹۲ به ۲۴ مورد در ۶ ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: تورم و افزایش بی رویه هزینه‌های ساخت و ساز و کوچ اهالی به سبب خشکسالی از دلائل کاهش ساخت و سازها بوده است.

علی پورمندی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۶ پرنده تخلف ساخت و ساز غیرمجاز در بخش داشلی برون تشکیل و به کمیسیون ماده ۹۹ ارجاع شده است ضمن اینکه کمیته دهگردشی امسال ۱۰ بازدید از روستاهای این بخش انجام داده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار گنبدکاووس هم در این جلسه برضرورت اهتمام جدی دستگاه‌های متولی از جمله شهرداری‌ها، دهیاران، منابع طبیعی و آبخیزداری و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این شهرستان بر ساخت و سازها و برخورد با متخلفان این حوزه تاکید کرد.

عبدالحمید گوگلانی گفت: مطابق نامه ارسالی استانداری (دفاتر امور روستایی و شهری)، دهیارانی که در انجام وظایف نظارتی و عدم برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز کوتاهی کنند بلافاصله از سمت خود برکنار خواهند شد ضمن اینکه مدیران متخلف در این حوزه هم به سبب ترک فعل به مرجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی، پایین بودن جرایم کمیسیون ماده ۱۰۰ و ۹۹ در شهرها و روستاها و نیز ضعف نظارتی از سوی دستگاه‌های متولی را از دلائل اصلی ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاها و حاشیه شهرها برشمرد و افزود: قانون ماده ۱۰۰ که مصوب سال ۱۳۳۵ است نیاز به بازنگری دارد.

فرماندار گنبدکاووس هم در این نشست با اشاره به شعار دولت سیزدهم در مبارزه با فساد و تخلف، تصریح کرد: در حوزه ساخت و ساز غیرمجاز و برخورد با متخلفان، دستگاه های نظارتی و قضایی شهرستان هیچ مسامحه‌ای نداشته باشند.

مهدی دهرویه افزود: دهیاران و شهرداران نباید به سبب کسب درآمد، چشم خود را روی ساخت و ساز غیرمجاز ببندند زیرا سبب نهادینه شدن این موضوع و شاهد افزایش بی رویه ساخت و سازهای غیرمجاز در حوزه شهرها و روستاهای گنبدکاووس خواهیم بود.

وی از تشکیل کارگروه احکام معوق درحوزه ساخت و سازهای غیرمجاز در فرمانداری گنبدکاووس و نیز کمیته انضباطی برخورد با متخلفان (دهیاران و مدیران) در بخشداری مرکزی این شهرستان طی چند روز آینده خبر داد و اضافه کرد: برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و برخورد با متخلفان همه دستگاه‌های اداری و اجرایی موظف به همکاری هستند.

دهرویه، نظارت، رصد و پایش مستمر بر ساخت و سازها در مناطق شهری و روستایی گنبدکاووس را ضروری دانست و بیان داشت: دستگاه‌های متولی باید هر هفته گزارشی از نظارت‌ها و اقدامات خود را به فرمانداری اعلام کنند.

شهرستان گنبدکاووس افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که در سه نقطه شهری و حدود ۱۷۰ روستا در گستره پنج هزار و ۷۲ کیلومترمربع سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha