به گزارش ایرنا، معترضان از شهر گلاسکو در شمال اسکاتلند تا برایتون در جنوب انگلیس، بار دیگر به خیابانها سرازیر شده و موجی از خشم و عصبانیت خود را از کشتار مردم فلسطین به نمایش گذاشتند.
شرکت کنندگان در این تحرکات اعتراضی موسوم به «روز ملی اقدام برای فلسطین» پرچم این کشور را به اهتزاز درآورده و با سردادن شعارهایی خواستار آتشبس فوری در غزه شدند.
بن جمال رئیس کارزار ائتلاف توقف جنگ در گفتوگو با ایرنا گفت: «مردمی که طی ۶ هفته گذشته در خیابانها تظاهرات کردهاند نگرانیها درباره تحولات غزه و ضرورت برقراری آتشبس را حس میکنند.»
وی با بیان اینکه امروز (شنبه) ۱۵۰ برنامه اعتراضی در سراسر انگلیس از جمله ۱۲ مراسم در پایتخت جریان دارد افزود: «مردم در این تظاهرات شرکت میکنند تا برای توقف جنگ و برقراری آتشبس فریاد بزنند.»
این فعال مدنی تصریح کرد: «ما خواهان احترام به قوانین بینالمللی و توقف بمباران بیرویه غزه هستیم. امروز شنیدیم که اسرائیل بیماران و کادر درمان از بزرگترین بیمارستان غزه را تخلیه کرد. این یک فاجعه انسانی است و باید متوقف شود.»
تظاهرات روز شنبهها در انگلیس طی ۶ هفته گذشته به یک جنبش سیاسی تبدیل شده است. شنبه گذشته افزون بر ۸۰۰ هزار تن از حامیان فلسطین در خیابانهای لندن تظاهرات کرده و فریاد آزادی فلسطین را سردادند. معترضان قصد دارند تا شنبه هفته آینده نیز تظاهرات دیگری را در مرکز پایتخت انگلیس برگزار کنند.
آمارها نشان میدهد که ۸۰ درصد از مردم انگلیس حامی آتشبس فوری در غزه هستند. این درحالیست که نمایندگان پارلمان این کشور که باید عقاید مردم را نمایندگی کنند، چهارشنبه گذشته به طرح پیشنهادی یکی از احزاب سیاسی این کشور درباره برقراری آتشبس در غزه رای موافق ندادند. در این رایگیری ۱۲۵ نفر از نمایندگان به این طرح رای موافق و ۲۹۳ نماینده رای مخالف دادند.
از آن روز تاکنون چندین تظاهرات در شهرهای مختلف انگلیس علیه رای پارلمان برگزار شده و معترضان خواهان استعفای نمایندگانی هستند که به طرح آتشبس رای موافق ندادند. دیروز هزاران تن از دانشآموزان سراسر انگلیس بهنشانه اعتراض علیه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی و برای اعلام همبستگی با مردم مظلوم فلسطین، کلاسهای درس خود را رها کرده و دست به تظاهرات زدند.
جوانان در این تحرکات اعتراضی ضمن حمایت از آتشبس فوری در غزه تاکید کردند که رهبران احزاب سیاسی انگلیس نماینده دیدگاه آنها در قبال تحولات فلسطین نیستند. گلیان کیگان وزیر آموزش انگلیس دیشب طی اظهاراتی درباره عواقب غیبت دانشآموزان از مدارس هشدار داد و خواستار برخورد قانونی با دانشآموزان معترض شد.
با این حال طولانی شدن جنگ غزه باعث دو قطبی شدن جامعه انگلیس شده و تجربه نشان داده که تهدید مقامهای دولت لندن نه تنها تاثیری بر مهار احساسات ضد اسرائیلی مردم ندارد بلکه نتیجه معکوسی را به همراه دارد.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس دوشنبه گذشته ناگزیر شد سوئلا برآورمن را که طی اظهاراتی اهانتآمیز راهپیمایی حامیان فلسطین را نفرت انگیز خوانده بود از مسند وزارت کشور برکنار کند.
دولت انگلیس از آغاز جنگ غزه با چشمپوشی از کشتار فلسطینیان، حمایت تمام عیار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده است. این کشور برخلاف فراخوان سازمان ملل متحد مخالف برقراری آتشبس دائمی در غزه است و چنین طرحی را به نفع گروههای مقاومت فلسطینی میداند. رژیم صهیونیستی نیز در سایه حمایت لندن و کاخ سفید به حملات خود علیه غزه ادامه داده و تاکید دارد که پایان جنگ در دستور کار این رژیم نیست.
جنگ علیه غزه در حالی وارد چهل و سومین روز خود شده است که اشغالگران حملات روی بیمارستان ها متمرکز کرده اند و از جمله بامداد روز گذشته نظامیان رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفاء بزرگترین بیمارستان نوار غزه یورش برده و آن را به اشغال خود در آوردند.
نظر شما