به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران در یک سال اخیر با حمایت دولت سیزدهم در مسیر ترویج و توسعه علم هوش مصنوعی قرار گرفت و مصداق این جمله استفاده از فناوری های نوین به همراه گسترش فیبر نوری و اینترنت پرسرعت در استان است.
صاحبنظران بر این باور هستند برای دستیابی به استان هوشمند و هوش مصنوعی باید از ظرفیت نخبگان دانشگاهی استفاده کرد که مازندران در این بخش از جمله استانهای پیش رو در کشور است.
برای اینکه مازندران بتواند همه فعالیتهای خود را بر محور هوشمند سازی پیش ببرد نخبگان دانشگاهی باید در این زمینه احساس مسئولیت داشته باشند و در این حوزه دغدغه مند طرح ها را پیش ببرند.
مدیران ارشد استان با ابراز خرسندی از درخشش علمی دانشگاه های مازندران در رتبه بندی های بین المللی، انتظار دارند این دانشگاه ها نقش فعالتری برای مازندران هوشمند داشته باشد.
متولیان امر بر این باورند تعامل دانشگاه با دستگاه های اجرایی باید فراتر از شرایط کنونی برسد و دانشگاه در این حوزه خود باید یک مطالبه گر باشد.
مازندران با فراهم کردن زیرساخت اینترنت پرسرعت برای ۵۰۰ هزار مشترک با حمایت دولت سیزدهم در مسیر رونق اقتصاد دیجیتال در حرکت است.
این استان که با احداث اولین شهر هوشمند ایران در یک ماه گذشته تحصین همگان را برانگیخت با عزمی جدی تر از گذشته مصمم به بهره مندی از ظرفیت فناوری های نوظهور همانند هوش مصنوعی است.
در این شهر هوشمند که در بابل احداث شده بود با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی، بابل به تصویر کشیده شد و در این شهر هوشمند بناهای تاریخی و میراثی بابل از جایگاه ممتازی برخوردار بودند.
همچنین دانشجویان نخبه کشور، آرزوی های خود را برای آینده بابل در این شهرهوشمند به تصویر کشیدند که چگونه می توان با فناوری های نوین و بهره مندی سازه های ممتاز برای توسعه و پیشرفت شهر خود استفاده کرد.
در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم با توجه به کارکرد گردشگری مازندران، استقرار شهر هوشمند در استان پیگیری شد و نتایج خوبی به دست آمده است.
دانشگاه مطالبه گر
در این پیوند استاندار مازندران بیان داشت: دانشگاه های مازندران باید برای تحقق استان هوشمند مطالبه گر باشد و این مهم با همکاری مناسب نخبگان دانشگاه به همراه مدیران دستگاه های اجرایی امکان پذیر است.
سید محمود حسنی پور با بیان این که افتخارات علمی دانشگاه های مازندران در عرصه های بین المللی برای ما یک افتخار است بیان داشت: برای دستیابی به استان هوشمند که تمامی کارهای آن هوشمند باشد نقش دانشگاه ها در این امر بسیار برجسته است.
وی با بیان این مطلب که دانشگاه باید با به میدان آوردن تمامی ظرفیت های علمی خود برنامه ریزی مناسبی ارائه کند، بیان داشت: در شرایط فعلی ما نیازمند اقدامات نو گرایانه هستیم تا بتوانیم خدمات مطلوب تری به مردم ارئه دهیم.
استاندار مازندران اظهار داشت: زیر ساخت های فناوری هوش مصنوعی همانند اینترنت پرسرعت در مازندران فراهم است و دانشگاه باید هر آنچه آموخته دارد برای تحقق مازندران هوشمندبه مرحله اجرا برساند.
این مقام مسوول با بیان این این که، در دولت سیزدهم نگاه ویژهای به فناوریهای جدید صورت گرفت، گفت: قبل از دولت سیزدهم مازندران یک مرکز رشد داشت و الان به هشت مرکز رشد افزایش یافته است.
حسینیپور ادامه داد: تا قبل از دولت سیزدهم در مازندران ۵۵۵ محصول دانش بنیان تولید می شد اما این آمار در حال حاضر به ۶۶۳ محصول دانش بنیان رسیده است.
استاندار مازندران تصریح کرد: با توجه به اینکه مازندران یکی از محوریترین استانهای اقتصادی کشور است، توجه به علوم جدید که زمینه رونق کسب و کار را فعال کند، مورد تاکید است.
فناوری در خدمت اشتغال
استاندار مازندران بیان داشت: بهرمندی دانشجویان از فناوری های نوین باید به درجه ای از اهمیت برسد که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی مشکل اشتغال نداشته باشد.
وی با ذکر این مطلب که با گسترش هوش مصنوعی و به کارگیری صنایع از این ظرفیت، مازندران نباید تحصیل کرده بیکار داشته باشد، بیان داشت: مازندران در حوزه کشاورزی از جمله استانهای پیشرو کشور است، و این استان برای ارتقای امنیت غذایی خود باید از فناوریهای جدید در افزایش تولید و رونق صادرات استفاده کنیم.
استاندار مازندران با بیان این که، هرچه در بخش کشاورزی سرمایهگذاری کنیم اثر بخش است، گفت: با استفاده از فناوری های نوین ما باید از حالت تولید سنتی خارج و در مدار حرفهای کار کنیم.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت: در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم با توجه به کارکرد گردشگری مازندران، استقرار شهر هوشمند در استان پیگیری شد و نتایج خوبی به دست آمده است.
ظرفیت نیم میلیونی
مدیر مخابرات منطقه مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: با سرمایه گذاری های انجام شده مخابرات مازندران آمادگی دارد، برای تحقق مازندران هوشمند به ۵۰۰ هزار مشترک فیبر نوری واگذار کند.
علی نوروزی با بیان این که این اقدام در راستای تحقق اقتصاد دیجیتال انجام می شود، بیان داشت: اینترنت پرسرعت در قالب طرح نجما به مشترکین مازندرانی ارائه خواهد شد که در رونق اشتغال در قالب اقتصاد دیجیتال اثر گذار است.
وی با بیان این مطلب که زیر ساخت اصلی هوش مصنوعی اینترنت پرسرعت است، بیان داشت: مخابرات منطقه مازندران با ارائه فیبر نوری و اینترنت پر سرعت زمینه بهره مندی فناوری های نوظهور را فراهم کرد.
این مقام مسوول تصریح کرد: هوش مصنوعی پیاده سازی تفکر انسان است و آنچه در ذهن دارد فناوری آن را به ظهور می رساند، و هرچه وابستگی دستگاه های دولتی و غیر دولتی به فناوری بیشتر باشدنقش هوش مصنوعی بیشتر خود را نشان می دهد.
چراغ اول سبز شد
مازندرانی ها برای نخستین بار با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی شهر هوشمند ساختندو چراغ اول بهره مندی از هوش مصنوعی در شهرسازی کشور را روشن کردند. در این شهر هوشمند که در مساحت ۷۰۰ متری در مصلی بزرگ شهر بابل احداث شد، برگرفته از سنت و مدرنیته بود.
در این شهر هوشمند که برخی از نمادهای شهر بابل همانند گنجینه و برخی از خانه های سنتی مازندران هم دیده می شود تلفیقی زیبا از سنت، مدرنیته و هوش مصنوعی بود.
خودروهای خودران، پهپاد های هوشمند شهری و سرعتی، پست هوشمند، سامانه هوشمند و انبارداری هوشمند از ویژگی های این شهر هوشمند بود.
نظر شما