افزایش ۲ برابری میانگین برداشت گندم در دزفول هدفگذاری شد

دزفول - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: افزایش میانگین وزنی(تناژ) برداشت گندم در هر هکتار از چهار تن فعلی به هشت تن در این شهرستان هدفگذاری شده است.

به گزارش ایرنا، بهروز قمرزاده روز چهارشنبه در نشست علمی تخصصی به نژادی و به زراعی گندم در سالن همایش‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول افزود: ظرفیت‌های علمی فراوانی برای افزایش بهره وری زمین‌های زیرکشت گندم در دزفول وجود دارد.

وی تامین امنیت غذایی را مهمترین راهبرد جهاد کشاورزی دانست و ادامه داد: دزفول، تمام زنجیره کشاورزی در بالاترین کیفیت را در اختیار دارد که ایجاد انسجام میان این ظرفیت‌های عظیم مهمترین ماموریت امروز جهاد کشاورزی شهرستان است.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول بیان کرد: مرکز تحقیقات با بهره گیری از هیات علمی قوی، واحدهای کشت و صنعت ممتاز، کارشناسان باتجربه و تشکل‌های کشاورزی صاحب نام از جمله ظرفیت‌های کم نظیر کشاورزی دزفول است.

وی با بیان اینکه انسجام میان ظرفیت‌های بی‌بدیل کشاورزی دزفول مورد تاکید است، افزود: تحول در زیرساخت‌های کشاورزی دزفول با توجه به توان بالای این شهرستان هدفگذاری شده است.

قمرزاده گفت: بهره گیری از ظرفیت‌های علمی مرکز تحقیقات صفی آباد در برخی مزارع شوش و دزفول موجب تحول در افزایش بهره‌وری زمین‌های کشاورزی شد که اشتراک گذاری این تجربه‌ها به کشاوزان هدف برگزاری این نشست است.

وی با اشاره به ثبت رکورد خرید ۱۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان دزفول در سال گذشته ادامه داد: امکان افزایش میانگین برداشت در هر هکتار زمین کشاورزی با استفاده از تکنیک‌های روز و بکارگیری عملی علم در مزارع، افزایش آموزش‌های ترویجی و انتقاد تجربه‌های موفق و دستاوردهای علمی میسر است.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول با اشاره به اهداف برگزاری نشست علمی تخصصی به نژادی و به زراعی گندم اظهارکرد: توانمندسازی کشاورزان و محققان، بهره گیری از آخرین تکنیک‌های علمی کاشت و داشت، افزایش بهره‌وری گندم آبی و دیم، تغییر الگوهای کشت و آشنایی با بذرهای بهبود یافته از جمله اهداف این نشست است.

وی فاصله میان مراکز تحقیقاتی و مزرعه را خلا جدی کشاورزی در دزفول دانست و افزود: گره گشایی از مسایل مبتلا به کشاورزی در این شهرستان از مسیر اتصال مراکز تحقیقاتی به مزرعه محقق می‌شود.

به گزارش ایرنا، در دست نبودن ارقام بذر سازگار با شرایط اقلیمی، توزیع نشدن مناسب و به موقع کودهای ماکروی متناسب با خاک منطقه، تعیین نشدن قیمت تضمینی کشت گندم توسط دولت پیش از کشت، پرداخت با تاخیر فراوان پول گندم خریداری شده توسط دولت و تمکین نکردن بانک‌ها از قوانین حمایتی از کشاورزان از جمله مطالب مطرح شده توسط کشاورزان در این نشست بود.

حمایت نشدن کشاورزان توسط جهاد کشاورزی برای حرکت از کشت سنتی به مدرن، ارتباط ضعیف مراکز تحقیقاتی با کشاورزان و نداشتن برنامه مدون بلند مدت کشاورزی در شهرستان از دیگر مسایلی بود که کشاورزان در این نشست مطرح کردند.

سالانه ۹۰ هزار هکتار زمین در دزفول کشت می‌شود که ۶۵ هزار هکتار آبی و ۲۵ هزار هکتار دیم است که ۴۳ هزار هکتار به کشت گندم اختصاص دارد.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزی‌پروری، عسل و فرآورده‌های لبنی معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید می‌کند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.

استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکه‌های آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.

سال گذشته رکود برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم در خوزستان به ثبت رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha