مهشید سلیمانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه از سال ۸۷ در سطح استان با حضور ۱۵۷ تسهیلگر و ۵۹ داوطلب در روستاها و حاشیه شهرها آغاز شد، افزود: در این طرح افراد از خدمات اجتماعی، توانبخشی، آموزش درون و خارج از خانواده، کمکهای مالی برای امرار معاش، کمک هزینه دارو و درمان، ایاب و ذهاب، مناسبسازی، اشتغالزایی و دریافت وسایل کمک توانبخشی بهرهمند میشوند.
وی اظهار داشت: اجرای طرحهای اشتغالزایی و توانمندسازی جامعه هدف از مهمترین برنامههای این طرح در استان است که کارشناسان بهزیستی در هر شهرستان و تسهیلگران بر اساس ظرفیت و شرایط اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی نسبت به بومیسازی برنامههای این طرح اقدام میکنند.
وی افزود: در اجرای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه از تمامی امکانات جامعه از جمله مووسسات و مراکز، تشکلها و خدمات محلی استفاده میشود.
سلیمانی اظهار داشت: با اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در سطح استان برای ایجاد اشتغال مددجویان زیرپوشش طرح و ۹۵ صندوق خرد با عضویت یکهزار و ۲۰۰ نفر فعال شده است.
به گفته وی، برای توانمندسازی جامعه هدف و ایجاد اشتغال، سه طرح پرداخت تسهیلات در قالب صندوقهای خرد، استاد شاگردی و حق الزحمهای در دستور کار قرار دارد.
۲.۹ درصد معلولان در مراکز زیرپوشش بهزیستی نگهداری میشوند
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هماکنون ۵۱ هزار و ۳۱ خانواده با جمعیتی بیش از ۱۰۲ هزار و ۸۲۳ نفر زیرپوشش بهزیستی استان قرار دارند، گفت: ۲.۹ درصد معلولان زیرپوشش این نهاد با جمعیتی بیش از پنج هزار نفر از در مراکز زیرپوشش بهزیستی نگهداری میشوند.
وی اظهار داشت: هماکنون ۱۸ هزار و ۳۷۶ معلول مستمری بگیر دائم بهزیستی استان هستند.
سلیمانی به فعالیت ۴۳۰ مرکز در بهزیستی استان اشاره کرد و گفت: هماکنون ۲۸ خانه و مرکز شبانه روزی توانبخشی، ۵۲ مرکز روزانه توانبخشی معلولان و سالمندان و بیماران بخش اعصاب و روان و پنج مرکز ارائه خدمات مراقبت در منزل فعال است.
به گزارش ایرنا، ۱۲ آذرماه روز معلولان نامگذاری شده است.
مجموعه اقداماتی که توسط تیم توانبخشی، معلول، خانواده معلول و دیگر اعضا جامعه با استفاده از منابع و امکانات موجود محلی برای استقلال و بازتوانی فرد معلول انجام می گیرد؛ توانبخشی مبتنی بر جامعه نامیده می شود.
نظر شما