به گزارش ایرنا، برخی از شبکههای اجتماعی فارسی زبان خارج کشور و نیز برخی از سایتها و پیجهای داخلی تصاویری از دست گرفتن یک نوع اسباب بازی توسط تعدادی نوجوان را تبدیل به سوژه روز کردند و گمانه زنیهای مختلفی راجع به این تصاویر در حال انتشار است و از اتفاق در برخی از اماکنی همچون چهارباغ اصفهان خریداران زیادی از گروههای سنی مختلفی را مشاهده می کنید که این وسیله بازی را خریداری کرده و همراه خود می برد.
اما ماجرای این اسباب بازی چیست؟
حلزون نخ کش توربو یک اسباب بازی مهیجی برای کودکان نوپاست که کودک را به راه رفتن ترغیب میکند. این حلزون ساخته شده از مواد پلاستیکی سازگار با محیط زیست است و برای کودکان ایمن و سرگرم کننده هم هست.
اسباب بازی حلزون توربو متحرک است و کودکان میتوانند با کشیدن بند این حلزون زیبا و متحرک لحظات شاد و مفرحی داشته باشند؛ این اسباب بازی جالب با پیچ و خم دادن بدن و خزیدن روی زمین لحظات هیجان انگیزی را برای کودکان کم سن و سال به ارمغان میآورد.
شاید نخستین بار این اسباب بازی در تابستان جاری در دست مسافران و کودکان در اصفهان دیده شد، چندی نگذشت که جولان کِرم گونه این اسباببازی با حرکتهای پر پیچ و خم برای اصفهانیها جذاب شد و برخی از فروشندگان نیز از این تقاضا استفاده و به عنوان یک اسباب بازی جدید در کنار سایر اسباببازی های خود این محصول را اضافه کردند.
حلزون نخکش توربو اسباب بازی ارزان است
میدان امام(ره)، چهارباغ و برخی از امکان گردشگری همچون باغ پرندگان ناژوان از جمله محل هایی هستند که این اسباببازی به فروش میرسد و این وسیله بازی در دست برخی کودکان مشاهده میشود.
جذابیت حرکتی، قیمت مناسب، رنگی و مقاوم بودن این اسباب بازی از جمله مهمترین دلایلی است که اسباب بازی فروشیها، خرازیها و حتی برخی از سوپرمارکت ها این محصول را آورده و حتی برای سوغات و هدیه به مشتریهای خود پیشنهاد میدهند.
اما اواخر هفته گذشته بود که برخی از شبکههای اجتماعی تصاویری از نوجوانان حلزون به دست را در صفحات خود منتشر کردند که با واکنش بازدید کنندگان مواجه شد، برخی با گمانه زنی هایی مانند اعتراض نمادین به ممنوعیت سگگردانی به تفسیر عکس های منتشر شده پرداختند، عده ای این وسیله بازی را نوعی مُد و یک اسباب بازی تفریحی و شوخی نوجوانان و جوانان عنوان کردند و برخی دیگر هم این اسباب بازی را بر گرفته از شخصیت کارتونی «گَری» در پویانمایی باب اسفنجی که حیوان خانگی باب اسفنجی است و نمی تواند صحبت کند میدانند.
اصفهان پویشی برای ممنوعیت سگ گردانی نداشته است
اما نکته ماجرا اینجاست که موضوع سگگردانی و ممنوعیت آن نه تنها در اصفهان چندان فراگیر نیست و هیچ طرح و برنامهای راجع به موضوع سگگردانی و ممنوعیت آن در اماکن عمومی از مقام مسوولی منتشر نشده که اعتراض مدنی به دنبال داشته باشد و شاید طرح این موضوع به یک شوخی یا شیطنت رسانهای برای برخی از شبکههای فارسی زبان بیشتر شبیه باشد تا دنبال کننده(فالوور) بیشتری را به خود جذب کند و یا حتی میتواند نحوه بازاریابی یک سازنده اسباب بازی برای تبلیغ و خرید این وسیله بازی باشد تا به این وسیله کسب درآمد کند.
حسن ثقفیان جامعهشناس و استاد دانشگاه در این خصوص به ایرنا گفت: بهتازگی این وسیله را دست گروههای سنی مختلف بخصوص در چهارباغ دیدهام و به نظرم این مدل رفتارها یک «هوس اجتماعی» است و یک مدت کوتاه فراگیر و سپس تمام میشود.
وی افزود: آنچه در مورد این اسباببازی دیده میشود یک تنوع است و نمیتوان گفت این وسیله بازی جنبه سیاسی دارد و یا نمادی از اعتراض به ماجرای سگ گردانی باشد.
این جامعه شناس گفت: پیش از این هم در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تکیه کلام، موسیقی و یا کلمهای بر سر زبانها افتاده، مد شده و سپس بعد از مدتی هم از سر مردم افتاده و به فراموشی سپرده یا جذابیت خود را از دست داده است.
وی ادامه داد: این هوسهای جمعی و هیستریک از خصوصیات فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است که برخی از مواقع مورد سوء استفاده هم قرار میگیرد و فضای مجازی تاثیرخود را می گذارد.
این استاد دانشگاه بیان داشت: باید تفریحات نوجوانان و جوانان خود را زیادتر کنیم و از محدودیتها کم کنیم زیرا منشاء این گونه رفتارها ناشی از برخی محدودیتها ست.
نظر شما