عبدالمطهر محمدخانی روز یکشنبه درخصوص تازهترین اقدامات شهرداری برای ارتقای ناوگان عمومی پایتخت به خبرنگار ایرنا گفت: در جدیدترین اقدام، قرارداد خریداری بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس با سوخت پاک از طرف چینی نهایی شد.
وی افزود: همانطور که رییس کل بانک مرکزی هم اعلام کرد، برای تأمین اعتبار بسته بزرگ برقیسازی ناوگان عمومی پایتخت به ارزش بیش از یک میلیارد یورو اعلام آمادگی شد که پس از نهایی شدن توافقات با طرف چینی، انتظار میرود نخستین سری از اتوبوسهای با سوخت پاک تا پیش از پایان سال وارد کشور شود.
سخنگوی شهرداری تهران با اعلام اینکه علاوه بر اتوبوس، برای واردات دهها هزار دستگاه ون، تاکسی و موتورسیکلت برقی هم با طرف چینی توافق شده است، اضافه کرد: امیدواریم با ورود این خودروها به حملونقل عمومی پایتخت، مشکلات ناشی از ترافیک، آلودگیهای صوتی و آلودگی هوا تا حدی کاهش یابد.
محمدخانی به تلاشهای صورت گرفته برای توسعه زیر ساختهای نقلیه ریلی پایتخت اشاره کرد و افزود: هفته گذشته ایستگاه مترو پرند بهبهرهبرداری رسید ایستگاهی که انتظار میرود تا ۱۵ هزار مسافر را در روز جابجا کند.
به گفته وی، کاهش تعداد زیادی وسیله نقلیه شخصی از بزرگراههای جنوبی متصل به تهران، به میزان قابل توجهی از ترافیک و آلودگی هوا خواهد کاست.
محمدخانی در ادامه به افتتاح چهار ایستگاه جدید مترو در شمال غرب پایتخت اشاره کرد و افزود: طبق برآوردها هم اکنون حدود ۵۰ هزار نفر از ایستگاههای تازه افتتاح شده انتهای غربی خطوط ۶ و ۷ استفاده میکنند همین موضوع نشان میدهد گسترش خطوط تونلی تا چه اندازه میتواند به کاهش بار ترافیک و البته کنترل آلودگی هوا کمک کند.
سخنگوی شهرداری تهران درخصوص معضل کمبود واگن در مترو نیز گفت: روشن است با افزایش ظرفیت و کاهش سرفاصله حرکت قطارها، مطلوبیت استفاده از خطوط زیرزمینی برای شهروندان افزایش پیدا می کند که در همین راستا در سفر اخیر به چین، قرارداد ساخت و انتقال تکنولوژی ۷۹۱ دستگاه واگن مترو وارد فاز اجرایی شد.
وی با اشاره به به نهایی شدن قرارداد خرید واگنهای جدید، اظهار کرد: بر اساس قانون، شهرداری تهران میتوانست تا یک هزار و ۵۰ دستگاه واگن از محل خط اعتباری خریداری کند که پس از عملیاتی شدن قرارداد ۷۹۱ دستگاه، به تازگی قرارداد ۲۷۹ دستگاه دیگر نیز نهایی شده که امیدواریم با مساعدت دولت آن هم عملیاتی شود.
محمدخانی با تأکید بر اینکه نباید از ظرفیت تولید ملی برای توسعه ناوگان عمومی غفلت کرد، بیان داشت: در همین راستا قراردادی به ارزش ۲۸ همت برای خرید سه هزار دستگاه اتوبوس جدید با تولیدکنندگان داخلی امضا شده است همچنین پروژه ساخت قطار ملی برای ساخت ۱۱۳ دستگاه واگن نیز با قوت درحال پیگیری است.
سخنگوی شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد با ورود هزاران دستگاه اتوبوس جدید، توسعه خطوط مترو در کنار افزایش تعداد واگن ها و برقی سازی زیر ساختهای حمل و نقل پایتخت، اتفاقات مهمی در زمینه کاهش ترافیک شهر و البته کنترل آلودگی هوا به وقوع بپیوندد.
به گزارش ایرنا، موضوع ترافیک و آلودگی هوا از مشکلات عمده پایتخت نشینان در سال های اخیر بوده است و همچنین فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی نیز یکی دیگر از مشکلات است که موجب شده ترافیک و آلودگی هوای تهران روز به روز بیشتر شود به همین منظور مدیریت شهری با سفر به کشور چین و انعقاد قراردادهایی در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی تلاش کرده است تا هر چه زودتر موضوع کمبود و فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی را حل کند و با برقی سازی موجب کاهش میزان آلودگی هوای تهران شود.
نظر شما