محمدباقر حاج کاظمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت تعداد ۱۶ هزار و ۷۸۵ مورد بازرسی از واحدهای تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی در استان انجام شد.
وی یادآور شد: کنترل و نظارت بهداشتی بر مراکز تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی در استان به صورت مستمر انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان به نظارت بر کشتار طیور در کشتارگاه های صنعتی استان اشاره کرد و گفت: در همین مدت بر ذبح ۱۴ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۸۵۷ قطعه طیور از نظر بهداشتی و شرعی نظارت شده است.
به گفته حاج کاظمی، از ابتدای سال جاری تاکنون بر نحوه ذبح ۲۰ هزار و ۴۲۸ رأس گوسفند و بز، ۱۲ هزار و ۱۴۶ رأس گاو و گوساله نظارت بهداشتی و شرعی لازم صورت گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مصرف کنندگان مواد خام دامی در این استان در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از کشتار غیرمجاز، عرضه فرآورده دامی تاریخ گذشته و غیربهداشتی، مورد را جهت بررسی با سامانه ۱۵۱۲ به ادارات دامپزشکی شهرستانها اطلاع دهند.
حاج کاظمی، رعایت نکردن موازین بهداشتی در نگهداری، عرضه فرآورده های تاریخ مصرف گذشته و فاسد گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و تخم مرغ را از جمله موارد غیر بهداشتی ذکر کرد.
وی تاکید کرد: در برخی موارد متصدیان عرضه گوشت مرغ، اقدام به قطعه بندی و بسته بندی غیرمجاز می کنند که این مورد نیز جزو تخلف بهداشتی محسوب می شود.
این مسوول یادآور شد: قطعه بندی هایی با این روش، بدون شناسه بوده و بدون نظارت دامپزشکی انجام می شود و در صورت مشاهده توسط بازرسان دامپزشکی به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.
وی یادآور شد: مراکز توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی، رستوران ها، هتل ها، چلوکبابی ها و سایر اماکنی که از فرآورده های خام دامی برای طبخ غذا استفاده می کنند، خودروهای ویژه حمل فرآورده های خام دامی، کشتارگاههای دام و طیور، سردخانه های نگهداری، کارگاه های فرآوری و بسته بندی فرآورده های خام دامی تحت پوشش برنامه کنترل و نظارت بهداشتی قرار دارند.
نظر شما