تصویب ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تقویت زیرساخت های عشایری کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا-رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت:۲هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهبود زیرساخت های آب و مرمت راه های عشایری در سفر دوم رییس جمهور به استان تصویب شد.

سید مهدی عباسیان روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی باخبرنگار ایرنا افزود:یکهزار میلیارد ریال از این اعتبار برای خرید تانکرهای آبرسانی سیار پیش بینی شده که با توجه به فرسودگی و کمبود این تجهیزات امید می رود اعتبار مذکور بتواند یکی از مشکلات اساسی خدمات رسانی به عشایر را مرتفع کند.

رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه آبرسانی سیار از نیازهای اساسی عشایر برای سکونت در مناطق قشلاقی و ییلاقی است که افزون بر سلامت اهالی ،سالم بودن محصولات تولیدی آنان را تضمین می کند ،تاکید کرد: از ۱۶ دستگاه تانکر آبرسانی سیار به مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد ۶ دستگاه آن به دلیل فرسودگی قابل استفاده نیست.

وی با اشاره به اینکه راه های عشایری کهگیلویه و بویراحمد به علت نداشتن زیرسازی نیازمند مرمت است ، تصریح کرد: همچنین یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهور برای مرمت راه های عشایری استان پیش بینی شده است.

عباسیان با بیان اینکه کهگیلویه و ببویراحمد چهارهزار کیلومتر راه عشایری دارد ، ابراز امیدواری کرد: با این اعتبار بتوان بخشی از راه های عشایری پرتردد استان مرمت کرد.

ساماندهی سکونتگاه های عشایری

رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:ساماندهی ۱۱۴ سکونتگاه عشایری (ساخت سکوهای نشیمن و سرویس های بهداشتی) ارمغان سفر رییس جمهور برای عشایر استان است.

وی اضافه کرد:در این طرح که ۴۰میلیارد ریال اعتبار برای آن هزینه شده سکوهایی با ارتفاع یک متر و در ابعاد چهار در ۶ متر و سرویس های بهداشتی احداث شده است.

وی بیان کرد: برای احداث هر سکوی نشیمن مصالح ساختمانی شامل سیمان،ماسه و تیرچه به مناطق عشایری ارسال شد.

رییس اداره عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تامین مصالح و هزینه های حمل و نقل مصالح به عهده دولت بوده و عشایر با کمک گروه های جهادی استان سکوهای نشیمن و سرویس های بهداشتی احداث کردند.

عباسیان تاکید کرد: ساخت سکوهای نشیمن باعث می شود تا اهالی از گزند نیش خزندگان و حشرات در امان باشند و همچنین در بارندگی های سیلابی دچار آبگرفتگی نشوند.

عشایر کهگیلویه و بویراحمد ۳۵ درصد صنایع‌دستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید می‌کند. عشایر نشینان ۱۲ درصد از جمعیت استان معادل ۷۰ هزار نفر را تشکیل داده اند.

عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۶ ایل بومی،۲ طایفه قشقایی، ۱۶ تیره، ۱۸۱ طایفه و بیش از یک هزار و ۱۱۰ تش (اولاد) تشکیل شده است.

بیش از ۱۱ هزار و ۱۲۰ خانوار از جمعیت ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد عشایر هستند .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha