سیدعلی میرنژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: باغ شهر شاهدیه از سال ۱۳۷۱ به عنوان شهر مستقل اعلام و دارای شهرداری شد، اما هیچکدام از ارگانهای اداری در این شهر نمایندگی ندارند و حتی نمایندگی میراث فرهنگی نیز در شاهدیه دفتری ندارد.
وی ادامه داد: با وجود محدودیتهای مالی، برای نگهداری میراث ارزشمند تاریخی و فرهنگی شهر شاهدیه، هزینه هایی از منابع داخلی شهرداری صورت گرفت و در سالجاری نیز بافت تاریخی محله ابرندآباد در دست بهسازی و مرمت قرار دارد.
شهردار شاهدیه با بیان انجام محوطه سازی قلعه تاریخی این شهر یادآور شد: کفسازی کوچه باغهای قدیمی برای پیاده روی با اعتبار هشت میلیارد ریال و کفسازی و بدنه سازی تعدادی از معابر اطراف مسجد جامع ابرندآباد نیز با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال و ایجاد بوستان گلسرخ به وسعت ۱۵۰۰ مترمربع با اعتبار حدود ۲۰ میلیارد ریال درحال انجام است.
میرنژاد ادامه داد: عملیات کفسازی و بدنه سازی محور مسجدالنبی(ص) به تل تاریخی با اعتبار ۵۶ میلیارد ریال نیز آغاز شده و به دلیل وجود باغ های انار در این منطقه، ساخت دیوار و کناره های مسیر توسط شهرداری در حال انجام است تا یک مسیری گردشگری در این منطقه ایجاد شود.
وی اظهار داشت: بافت تاریخی شهر شاهدیه از بافتهای شاخص در کشور است و با شماره ۳۰۰ در سال ۱۴۰۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده اما هیچگونه اعتباری برای آن پیش بینی نشده و شهرداری شاهدیه به عنوان تنها ارگان و اداره موجود در این شهر برای حفظ این بافت ارزشمند هزینه می کند.
شهردار شاهدیه گفت: همه طرح ها و بهسازی انجام شده در بافت تاریخی شاهدیه با تایید طرح توسط میراث فرهنگی و مشاور ذیصلاح اجرا شده است.
میرنژاد اظهار داشت: از مسئولان استان و کشور درخواست داریم توجه بیشتری به این شهر صورت گیرد و اعتبار ویژه ای برای حفظ بافت تاریخی شاهدیه اختصاص یابد همچنین از شهروندان و کشاورزان این منطقه نیز درخواست داریم تا همکاری لازم را با شهردای داشته باشند.
شهر شاهدیه یکی از شهرهای استان در بخش مرکزی شهرستان یزد و در قسمت شمال غربی در جوار مرکز استان است.
شهر شاهدیه در کنار ورودی دروازه قرآن شهر یزد قرار دارد و با بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت از مناطق ابرندآباد، گردفرامرز و نصرت آباد تشکیل شده است.
قلعه تاریخی شاهدیه یزد به شماره ۶۳۱۸ در سال ۱۳۸۱ به ثبت ملی رسیده است.
نظر شما