به گزارش ایرنا، رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی روز سه شنبه در مجمع انتخابات هیات در سنندج اظهار کرد: تنوع آیینهای قوم کُرد بستری برای توسعه ورزش روستایی در سطح ملی است.
علیرضا پسندیده با بیان اینکه نزدیکترین نقطه به جامعه مخاطب هیاتهای شهرستانی و استانی است، افزود: با ظرفیت کم اعتباری، کار جهادی در هیاتها در حال انجام و قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه فرهنگ ناملموس کشور احیای بازیهای بومی و محلی است، اضافه کرد: کردستان به سبب سابقه دلاوری های تاریخی دینی بر گردن کشور دارد.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی یادآور شد: کردستان در حوزه های مختلف ظرفیت های خوبی برای توسعه ورزش به ویژه بازی ها و آیین های بومی و معرفی آن در سطح ملی و بین المللی دارد.
پسندیده با اشاره به استعدادهای ورزشی بسیار خوب و جمعیت مستعد روستایی کردستان، ادامه داد: در بیشتر مسابقات ملی، نمایندگان کردستان همواره جزو نفرات اول تا سوم هستند.
وی بر لزوم توسعه فضای ورزشی کم حجم مثل خانههای ورزش و ایجاد نشاط در روستاها تاکید کرد و گفت: تربیت نیروی متخصص داور و مربی ساکن در روستاها در حوزه آموزش مدنظر است.
رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی افزود: تسهیلات ویژه برای مناطق محروم و حضور مربی در روستاها با کمترین هزینه و رویدادهی ملی و استانی برای انگیزش و شکوفایی لازم است.
پسندیده به برگزاری اولین دوره جام پرچم با ۲۷ هزار ورزشکار اشاره کرد و گفت: دومین دوره جان پرچمدار در چهار رشته مینی فوتبال دو و میدانی، کاراته و والیبال چهار نفره با نگاه قهرمانی برگزار می شود.
وی بر لزوم پایلوت شدن کردستان برای برگزاری جشنواره بومی و محلی اقوام تاکید کرد و ادامه داد: جام یاریگران زندگی از دیگر برنامه ها است که با مشارکت ستاد مواد مخدر بل رویکرد کاهش آسیب های اجتماعی برگزار می شود.
برگزاری جام بلندهمتان ویژه توانخواهان با میزبانی مازندران، لیگ هفت سنگ بانوان به میزبانی لرستان در هفته آینده، مشارکت در اعزام و میزبانی تیمها و مسابقات و استفاده از ظرفیت نبروهای مستعد جوان و توجه به آن، از دیگر مواردی بود که پسندیده به آن اشاره داشت.
وجود ۱۹۰ خانه ورزش روستایی در کردستان
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان کردستان هم، هیات ورزش روستایی و بازی های بومی محلی را فعال توصیف کرد و افزود: نیاز است فعالیت هیات بیش از گذشته باشد.
آمنه غلام ویسی اضافه کرد: بر اثر توجه دولت به توسعه و نقویت زیرساخت ها که کاهش مهاجرت را در پی داشته ظرفیت مناسبی برای ورزش روستایی به وجود آمده است.
وی به ۵۳۲ ورزشکار سازمان یافته شامل ۴۵۶ مرد و ۷۶ زن در استان در رشته وزرش روستایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۹۰ خانه ورزش روستایی در استان وجود دارد.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان کردستان به افتتاح پنج چمن مصنوعی در استان در سال جاری و بهره برداری از هفت طرح دیگر تا پایان سال اشاره و اضافه کرد: ۲ خانه نشاط روستایی در روستای تودار سنندج و علی آباد مشیر دهگلان امسال افتتاح می شود.
غلام ویسی ادامه داد: هیچ دخالت و جانبداری و حمایتی در انتخابات مجامع ورزشی وجود ندارد و دغدغه مندی ورزش معیار اصلی بوده است.
نظر شما