سعید یوسفپور روز جمعه در گفتوگو خبرنگار ایرنا افزود: ارتقا جایگاه به تصویب شورای عالی محیط زیست کشور نیز رسیده است.
وی با اشاره به اینکه این منطقه از سال ۱۳۹۰ به عنوان منطقه شکار ممنوع بود، گفت: افزایش سطح حفاظت برای صیانت بهتر از تنوع زیستی گیاهی و جانوری از اهداف ارتقا جایگاه است.
به گفته وی، در جلسه شورای عالی محیط زیست ارتقا جایگاه مناطق حفاظت شده ۱۱ استان در دستور کار بود.
یوسفپور افزود: این منطقه بیش از ۵۰ هزار هکتار وسعت دارد و در شهرستانهای اردل و کوهرنگ قرار دارد که در سال ۹۰ برای حفظ و حراست از گونههای جانوری و گیاهی نادر آن به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی و تصویب شد.
وی اظهار داشت: این منطقه در یک خطه سرد کوهستانی واقع شده و بیش از ۶۲ گونه پستاندار، ۱۷۰ گونه پرنده، ۳۵ گونه خزنده، پنج گونه ۲ زیست، یکهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی، ۹۰ گونه گیاهی انحصاری وجود دارد.
به گفته وی، جانورانی مانند بز وحشی، پلنگ ایرانی، خرس قهوهای، کفتار راه راه، گربه وحشی، گرگ خاکستری، عقاب طلایی، کبک دَری در این منطقه وجود دارد.
وی افزود: پوشش گیاهی این منطقه شامل لالههای واژگون، بُنسُر، باریجه، بلوط و گونههای مختلف دارویی از جمله گل برنجاس، گل گاوزبان، جزکوهی، گل الوانه، اندش، کنگر و گون است.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری تا پیش از این هشت منطقه تحت مدیریت محیط زیست شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیاتوحش و پنج منطقه حفاظتشده شیدا قیصری، زیست سبزکوه و تنگ صیاد و هلن به مساحت بیش از ۱۹۰ هزار هکتار وجود دارد که حدود ۱۲ درصد مساحت استان است و سه منطقه شکار ممنوع شامل تالاب گندمان و چغاخور و منطقه شکار ممنوع خداآفرین وجود دارد.
نظر شما