چالش‌های زیست‌محیطی شهرستان بویراحمد؛ از زباله تا فاضلاب

یاسوج- ایرنا- شهرستان بویراحمد در استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن طبیعتی بکر و زیبا یکی از مهمترین قطب های گردشگری ایران محسوب می شود. این شهرستان با وجود ظرفیت های فراوان محیط زیستی، با مشکلات متعددی در این حوزه نیز دست و پنجه نرم می کند.

به گزارش ایرنا بر اساس نظر کارشناسان و مسئولان، مهمترین مشکلات زیست محیطی شهرستان بویراحمد، دفع نامناسب پسماند، آلودگی فاضلاب و وجود سگ های ولگرد است. این مشکلات باعث آلودگی خاک، آب، هوا و محیط زیست شده و سلامت انسان ها و حیوانات را به خطر می اندازند.

دفع نامناسب پسماند باعث انتشار بوی نامطبوع، جذب حشرات و حیوانات موذی، آلودگی خاک و آب و شیوع بیماری می شود. آلودگی فاضلاب نیز باعث آلودگی آب آشامیدنی، محیط زیست و شیوع بیماری می شود. وجود سگ های ولگرد نیز باعث حمله به انسان ها و حیوانات و انتقال بیماری می شود.

چالش‌های زیست‌محیطی شهرستان بویراحمد؛ از زباله تا فاضلاب

دفع نامناسب پسماند

یکی از مهمترین مشکلات محیط زیستی شهرستان بویراحمد، دفع نامناسب پسماند است. زباله های شهری و روستایی به صورت غیر بهداشتی در نقاط مختلف شهرستان دفن می شوند که این امر باعث آلودگی خاک، آب و هوا می شود. در نشست اخیر ستاد مدیریت پسماند شهرستان بویراحمد، دبیر این ستاد از معرفی ۱۲ متخلف دفع نامناسب پسماند زباله در این شهرستان به دادسرا خبر داد.

علی بادام فیروز، دبیر ستاد مدیریت پسماند بویراحمد گفت: «۱۲ متخلف دفع نامناسب پسماند زباله در این شهرستان به دادسرا معرفی شده‌اند.»

این سخن دبیر ستاد مدیریت پسماند بویراحمد نشان می‌دهد که دستگاه‌های اجرایی در حال تلاش برای برخورد با متخلفان دفع نامناسب پسماند هستند. با این حال، این اقدام به تنهایی کافی نیست و باید به فرهنگ‌سازی در بین مردم نیز توجه شود.

زباله های شهری و روستایی به صورت غیر بهداشتی در نقاط مختلف شهرستان دفن می شوند. این امر باعث ایجاد منظره ای زشت در شهرها و روستاها شده و همچنین باعث آلودگی خاک و آب می شود.

انباشت زباله در نقاط مختلف شهرستان باعث انتشار بوی نامطبوع می شود که این امر باعث آزار و اذیت مردم می شود.

انباشت زباله در نقاط مختلف شهرستان باعث جذب حشرات و حیوانات موذی مانند مگس، پشه و موش می شود که این امر می تواند باعث شیوع بیماری شود.

زباله های شهری و روستایی که به صورت غیر بهداشتی دفن می شوند، می توانند باعث آلودگی آب های زیرزمینی و سطحی شوند. این امر می تواند باعث آسیب به منابع آبی و همچنین شیوع بیماری شود.

بخشدار مرکزی بویراحمد نیز بر اهمیت فرهنگ‌سازی در زمینه دفع پسماند تأکید می‌کند. او معتقد است که تنها با فرهنگ‌سازی می‌توان از تولید بیش از حد پسماند و دفع نامناسب آن جلوگیری کرد.

علی اکبری تبار، گفت: «فشارهای زیادی بر روی شهرداری و دهیاری ها برای مدیریت پسماند وجود دارد اما مسئله مهم در اینجا فرهنگ سازی نحوه دفع این پسماندها ست.»

مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد نیز با اشاره به دستگاه اتوکلاب خریداری شده توسط این مرکز، راهکار دیگری برای دفع بهداشتی پسماند ارائه می‌دهد. این دستگاه می‌تواند برای بی‌خطرسازی پسماندهای بیمارستانی و سایر پسماندهای خطرناک استفاده شود.

نوشیری، مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: «مرکز بهداشت شهرستان دستگاهی به اسم اتوکلاب با قیمتی بالغ بر سه میلیارد تومان جهت بی خطرسازی زباله ها خریداری کرده است و دستگاه های اجرایی هم می توانند جهت استفاده از آن با مرکز بهداشت قرارداد منعقد کنند»

زباله های شهری و روستایی که به صورت غیر بهداشتی دفن می شوند، می توانند باعث آلودگی هوا شوند. این امر می تواند باعث مشکلات تنفسی شود.

چالش‌های زیست‌محیطی شهرستان بویراحمد؛ از زباله تا فاضلاب

مشکلات دفع فاضلاب

مشکلات دفع فاضلاب نیز از دیگر مشکلات زیست محیطی شهرستان بویراحمد است. وضعیت دفع فاضلاب های مسکن مهر سروک و بیمارستان امام سجاد بسیار نامناسب است. محمد پاراد؛ معاون آب و فاضلاب شهرستان بویراحمد اعلام کرد که برای اجرای شبکه فاضلاب شهر مادوان و حومه ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که مردم توانایی پرداخت این هزینه ها را ندارند.

معاون آب و فاضلاب شهرستان بویراحمد نیز به یکی از مشکلات مهم دفع فاضلاب در این شهرستان اشاره می‌کند. او معتقد است که وضعیت دفع فاضلاب در مسکن مهر سروک و بیمارستان امام سجاد بسیار نامناسب است.

پاراد، معاون آب و فاضلاب شهرستان بویراحمد گفت: «وضعیت دفع فاضلاب های مسکن مهر سروک و بیمارستان امام سجاد بسیار نامناسب است.»

فاضلاب های شهری و روستایی به دلیل نبود شبکه فاضلاب، به صورت غیر بهداشتی در رودخانه ها ریخته می شوند. این امر باعث آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی می شود.

ریختن فاضلاب در رودخانه ها باعث انتشار بوی نامطبوع می شود که این مشکل، آزار و اذیت مردم را در پی دارد.

ریختن فاضلاب در رودخانه ها و چشمه ها باعث جذب حشرات و حیوانات موذی مانند مگس، پشه و موش می شود که سبب شیوع بیماری ها می شود.

همچنین ریختن فاضلاب در رودخانه ها و چشمه ها آلودگی محیط زیست را در پی دارد که این مساله می تواند باعث آسیب به گونه های گیاهی و جانوری شود.

سگ های ولگرد

وجود سگ های ولگرد نیز یکی از مشکلات زیست محیطی شهرستان بویراحمد است. معاون شهرداری یاسوج اعلام کرد که تاکنون بیش از ۲۵۰ سگ ولگرد در محیط انتخاب شده نگهداری شده ولی زیرساخت های لازم برای نگهداری آنها را نداریم چرا که دستگاهای دیگر در این رابطه با ما همکاری نمی کنند.

محمد کریمی، معاون شهرداری یاسوج گفت: «تاکنون بیش از ۲۵۰ سگ ولگرد در محیط انتخاب شده نگهداری شده ولی زیرساخت های لازم برای نگهداری آنها را نداریم چرا که دستگاهای دیگر در این رابطه با ما همکاری نمی کنند.»

معاون شهرداری یاسوج نیز به یکی دیگر از مشکلات محیط زیستی شهرستان بویراحمد اشاره می‌کند. او معتقد است که شهرداری یاسوج برای جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های ولگرد تلاش کرده است، اما به دلیل عدم همکاری دستگاه‌های دیگر، موفق به انجام این کار نشده است.

سگ های ولگرد می توانند به انسان ها و حیوانات حمله کنند. این امر می تواند باعث آسیب و حتی مرگ شود.

سگ های ولگرد می توانند بیماری هایی مانند هاری، کچل و لپتوسپیروز را به انسان ها منتقل کنند. هاری یک بیماری ویروسی کشنده است که از طریق گازگرفتگی توسط سگ آلوده منتقل می شود. کچل یک بیماری قارچی است که می تواند باعث ریزش مو در انسان ها شود. لپتوسپیروز یک بیماری باکتریایی است که می تواند باعث مشکلات کلیوی و کبدی شود.

کریمی، معاون شهرداری یاسوج گفت: «تاکنون بیش از ۲۵۰ سگ ولگرد در محیط انتخاب شده نگهداری شده ولی زیرساخت های لازم برای نگهداری آنها را نداریم چرا که دستگاهای دیگر در این رابطه با ما همکاری نمی کنند.»

راهکارهای حل مشکلات محیط زیستی شهرستان بویراحمد

فرماندار شهرستان بویراحمد بر اهمیت همکاری بین دستگاه‌های اجرایی تأکید می‌کند. او معتقد است که عدم همکاری بین دستگاه‌های اجرایی یکی از مشکلات عمده در حل مشکلات محیط زیستی شهرستان است.

شهرام مهدوی مطلق، فرماندار شهرستان بویراحمد گفت: «عدم تشکیل کارگروه های تخصصی در بین ادارات و همفکر نبودن مدیران با هم یکی از مشکلات عمده برای مبارزه با مشکلات محیط زیستی است.»

حل مشکلات محیط زیستی شهرستان بویراحمد نیازمند همکاری و مشارکت همه دستگاه های اجرایی، نهادهای مدنی و مردم است. در این زمینه، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد زیرساخت های لازم برای دفع بهداشتی پسماند یکی از مهمترین راهکارهای حل مشکل دفع نامناسب پسماند در شهرستان بویراحمد است. این زیرساخت ها شامل ایجاد سایت های دفن بهداشتی پسماند، کارخانه های بازیافت و سیستم های جمع آوری پسماند است.

اجرای شبکه فاضلاب در مناطق شهری و روستایی یکی از مهمترین راهکارهای حل مشکل آلودگی فاضلاب در شهرستان بویراحمد است. این شبکه ها باعث می شود که فاضلاب به صورت بهداشتی جمع آوری و تصفیه شود.

جمع آوری و ساماندهی سگ های ولگرد یکی از مهمترین راهکارهای حل مشکل سگ های ولگرد در شهرستان بویراحمد است. این کار باید با همکاری دستگاه های اجرایی و نهادهای مدنی انجام شود.

در پایان، باید توجه داشت که حل مشکلات محیط زیستی شهرستان بویراحمد نیازمند فرهنگ سازی و آموزش عمومی نیز است. مردم باید نسبت به اهمیت حفظ محیط زیست آگاه شوند و در این زمینه مشارکت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha