لَجن هایی که تصفیه خانه یاسوج را از کار می اندازد/فیلم

یاسوج - ایرنا- معاون پایش اداره کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت:لَجن کش هایی که به صورت سیار لَجن ها را از طریق چاهک(منهول Manhole) در حاشیه پارک ساحلی و رودخانه بِشار وارد فاضلاب شهر یاسوج می کند به خودی خود کارکرد تصفیه خانه یاسوج را زیر سوال می برند.

به گزارش ایرنا، ۶ سال پیش برای ساماندهی و کنترل بر تخلیه لَجن کِش های سیار شهر یاسوج، چاهکی متصل به تصفیه خانه شهر یاسوج در گوشه شهر نزدیک رودخانه بشار و پارک ساحلی ایجاد شد که ضمن نگرانی هایی مبنی بر خطرات سلامتی، بوی بد ناشی از چاهک رهگذران را آزار می دهد و آنها را از استفاده چمن و پارک ساحلی محروم می کند.

رحمت الله جهانشاهی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: با این حجم تخلیه لَجن، سی او دی و بی او دی فاضلاب شهری افزایش یافته و کارکرد تصفیه خانه را از حد نرمال بالاتر می برد و بر نگرانی کارشناسان تصفیه خانه افزوده می شود.

سرعت مصرف اکسیژن در داخل آب توسط ارگانیزم ها (BOD ) و شاخص بار آلودگی پساب(COD )از جمله پارامترهای با اهمیت در تصفیه فاضلاب است چرا که این دو پارامتر از روش های اندازه گیری غیر مستقیم آلودگی فاضلاب یا پساب خروجی هستند.

بر اساس استانداردهای ارائه شده فاضلاب هایی اجازه ورود به طبیعت را پیدا می کنند که مقدار آلاینده های موجود در آنها در سطح استانداردی قرار داشته باشد.

به عنوان یک استاندارد حد مجاز COD برای ورود به آبهای سطحی، ۶۰، ورود به چاه جذبی ۶۰ و مصرف در مزارع کشاورزی و باغبانی ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر می باشد. در مقابل، مقدار مجاز BOD برای ورود به آبهای سطحی ۳۰، تخلیه در چاه های جذبی ۳۰ و مصرف در محیط های کشاورزی و آبیاری فضای سبز و باغ ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر می باشد.

جهانشاهی با اشاره به اشکالات و نگرانی های تصفیه خانه شهر یاسوج گفت: پساب نهایی فاضلاب شهر یاسوج در نهایت وارد رودخانه بشار می شود و باید استانداردهای لازم زیست محیطی را داشته باشد که در صورتیکه اکسیژن مورد نیاز، واکنش های شیمیایی و بیوشیمایی(BOD وCOD) بالاتر از حد نرمال باشند فرایند تصفیه فاضلاب بخوبی انجام نمی شود و ضرر های جبران ناپذیری را در پی خواهند داشت.

معاون پایش اداره کل محیط زیست در پاسخ به تفاوت لجن های حمل شده با فاضلاب شهری و ایراد تخلیه هر ۲ فاضلاب در تصفیه خانه فاضلاب شهری، گفت: فاضلاب شهری ناشی از شست و شوی رستوران ها، فاضلاب بخش بهداشتی، خانگی و.. است ولی لجن های سیار فاضلاب انسانی تنها هستند که بی او دی بسیار بالایی دارند و نظم کار تصفیه خانه را بهم می ریزند.

جهانشاهی تاکید کرد: ورود پساب تصفیه فاضلاب به رودخانه بشار، در صورتی که خودپالایی رودخانه بخوبی انجام نشود در اثر حجم بالای پسماند بالاتر از استاندارد زیست محیطی وارد رودخانه می شود و آلایندگی بالاتر از نُرم وارد شده به رودخانه، آب های سطحی را آلوده می کند.

وی هشدار داد: حاشیه رودخانه، آبزی پروری، کشت برنج و ... داریم و این محصولات وابسته به رودخانه هستند که در صورتی که آلایندگی رودخانه بالاتر شود با چالش اساسی مواجه روبه رو می شویم.

معاون پایش اداره کل محیط زیست در پاسخ به راهکار مطلوب برای مدیریت لجن کش های سیار شهر یاسوج، گفت: تصفیه خانه کوچکتر، جداگانه و خارج از شهر با کاکرد به روزتری برای این هدف راه اندازی شود چرا که پساب نهایی فاضلاب ها پس از تسویه وارد رودخانه بشار می شود.

با توجه به خشکسالی های پی در پی و برداشت های مضاعف سالانه از بستر رودخانه بشار برای کشاورزی( اعم از کشت برنج، سبزیجات، آبزی پروری، باغداری)، گاوداری صنعتی یاسوج و احداث کارخانه های شن و ماسه حاشیه رودخانه و...، دبی آب رودخانه کاهش یافته که با ورود پساب فاضلاب در حجم پایین رودخانه بشار، خطرات بهداشتی و زیست محیطی زیانباری بدنبال دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha