«منوچهر رضایی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: کشمش یکی از اقلام مهم صادرات غیر نفتی کشور است و از همه تصمیماتی که در حوزه صادرات غیرنفتی گرفته میشود تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه به رغم پنج سال پیگیری در ملایر، همدان و تهران و ۲ بار حضور در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و انجام اقدامات خوب دولت، مشکل تعهد ارزی هنوز حل نشده است،افزود: پیگیریهای دوبارهای را شروع کردیم تا این تصمیم که به اشتباه در دولت قبل گرفته شد و تبعات آن برای صنعت، تولید، کشاورزی، تجارت و صادرات است، اصلاح و برداشته شود یا حداقل برای بخش کشاورزی حذف شود.
این فعال اقتصادی بیان کرد: به دلیل سرمازدگی باغهای انگور، تولید آنها از نصف هم کمتر شده و به دلیل فیلتری که در مسیر صادرات غیرنفتی گذاشته شده است، تولیدکنندگان نمیتوانند صادرات داشته باشند و پیرو آن باغدار انگیزهاش را برای ادامه فعالیت از دست میدهد.
رضایی ادامه داد: با توجه به اینکه ما مازاد محصولات بخش کشاورزی را صادر میکنیم، چنانچه مانع برای آن ایجاد و این محصول صادر نشود، روی دست باغدار و صادرکننده میماند و به بازار داخل هم آسیب وارد میکند.
به گفته وی؛ در دولت قبلی بانک مرکزی با تحلیل غلط و نگاه مغرضانه به صادرات این تصمیم اشتباه را گرفت و من با استدلال میگویم این تصمیم اشتباه بود.
رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان کشمش ادامه داد: با تاکید بر اینکه به خاطر یک تصمیم اشتباه کار از مسیر شفافیت و قانون خارج می کند، تصریح کرد: تحریم و مشکلات اقتصادی نتوانست ما را از میدان به در کند، اما تحریم داخلی صادرکننده شناسنامهدار را از پای درآورده و از گردونه صادرات خارج میکند.
نگاه حمایتی دولت؛ ضامن حیات بخش کشاورزی
رضایی همچنین گفت: آخرین اقدام ما برای رفع تعهد ارزی این بود که با حضور در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اعضای این کمیسیون را قانع کردیم که این تصمیم غلط است و حتی نامهای به معاون اول رئیس جمهور نوشتیم و وی نیز پذیرفت، اما در مسیرهای بعدی متوقف شده که نیازمند توجه دولت است.
وی خاطرنشان کرد: در این شرایط تنگنای اقتصادی، راهکار حمایت از تولید و تولیدکننده، باز کردن گرهها و برداشتن فیلترهایی است که با تحلیلهای غلط اتخاذ شده و کشاورز و تولیدات کشاورزی باید حمایت شود.
عضو هیات نمایندگان و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: براساس مطالعات میدانی بیش از ۵۰ درصد باغهای انگور کشور از جمله ملایر به دلیل سرمازدگی و وجود «زنجره مو» محصولشان از بین رفته است.
رضایی ادامه داد: به همین دلیل شرایطی هم به لحاظ جو روانی در بازار ایجاد میشود که عدهای از باغداران به دلیل اینکه احساس میکنند قیمت در ماههای آینده ممکن است بالا برود، تمایلی برای فروش محصول خود ندارند و چون این اتفاق افتاده و عرضه خیلی کمتر از واقعیت امروز شده، استنباط بر این است که بیش از دوسوم محصول از بین رفته و کمتر از یکسوم آن موجود است.
رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان کشمش ملایر با تاکید بر اینکه رفع آفت زنجره مو موضوعی نیازمند حمایت جدی دولت است، تاکید کرد: «زنجره مو» آفتی است که کنترل و اداره آن از دست یک کشاورز خارج است و احتیاج به یک تدابیر علمی و حتی کمکهای مالی دارد.
روند رو به رشد صادرات غیرنفتی استان همدان
رضایی در عین حال از نگاه حمایتی و همراهی «علیرضا قاسمیفرزاد» استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر و نماینده مردم ملایر در مجلس قدردانی کرد و گفت: به طور قطع روند صادرات استان با نگاه حمایتی دولت، از این به بعد بهتر هم خواهد شد.
عضو هیات نمایندگان و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه تصمیم «تعهد ارزی» در عرصه ملی گرفته شده و ما در استان مشکلی نداریم، درخواست کرد: مسوولان میتوانند از طرف بخش خصوصی این مشکل را منکعس کنند تا بتوانیم با کمک هم این تصمیم غلط را اصلاح کنیم.
رضایی در پایان گفت: سال گذشته به ویژه در نیمه نخست سال، به لحاظ استاندارد کالا به ویژه کشمش یک سال سخت را پشت سر گذاشتیم که با همراهی و حمایت استاندار همدان، فرماندار و نماینده ملایر، آزمایشگاه استاندارد کشمش در ملایر رفع تعلیق و در نهایت تصمیم درست گرفته شد و به روال قبل بازگشت.
به گزارش ایرنا؛ طبق اعلام گمرک؛ در نیمه نخست امسال انواع کشمش در شهرستان ملایر به وزن یکهزار و ۵۵۷ تُن به ارزش دلاری سه میلیون و ۳۷ هزار دلار و ارزش ریالی یکهزار و ۱۵۰ میلیارد ریال به هفت کشور جهان صادر شده است که این رقم بدلیل مشکلاتی نظیر تعهد ارزی و سرمازدگی باغ ها با کاخش روبرو بوده است.
نظر شما