روح اله خدابنده لو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر بیماری ھای ژنتیکی قابل درمان نیست اما قابل پیشگیری و کنترل است.
وی اضافه کرد: مشاوره ژنتیک در تشخیص بیماری های ژنتیکی و میزان خطرپذیری اینگونه بیماری ها در خانواده های هدف، امری مهم تلقی می شود.
این مسوول با تاکید بر اینکه همه افراد در شرف ازدواج به مشاوره های ژنتیک نیاز جدی دارند، ادامه داد: برخی ها تصور می کنند باید بدون مشاوره، آزمایش ژنتیک انجام دهند.
وی با بیان اینکه استراتژی سازمان بهزیستی در زمینه مشاوره های ژنتیک در راستای پیشگیری از تولد کودکان معلول، آگاه سازی و حساس کردن گروه های هدف است، اظهار داشت: در این راستا شناسایی افراد پرخطر و انجام مشاوره ژنتیک و در صورت لزوم آزمایشهای ژنتیکی انجام می شود.
سرپرست بهزیستی استان زنجان یادآور شد: طی ۶ ماهه امسال ۳۰۰ نفر به مراکز مشاوره ژنتیک استان مراجعه کردند.
وی اضافه کرد: مشاوره ژنتیک رایگان برای تمام خانواده هایی تحت پوشش بهریستی که دارای یک یا چند فرزند معلول هستند انجام می شود و نقش بسزایی در پیشگیری از معلولیت های مادرزادی دارد.
این مسوول خاطرنشان کرد: توصیه می شود افرادی که دارای مواردی چون ازدواج فامیلی، سابقه مشکلات ژنتیکی، نقایص مادرزادی، اختلالات کروموزومی، بیماری های ارثی در خانواده، سقط جنین های مکرر، داشتن فرزند با مشکلات مادرزادی یا عقب ماندگی ذهنی هستند قبل از بارداری مشاوره ژنتیک انجام دهند.
نظر شما