به گزارش ایرنا، بنا بر اعتقاد بسیاری از جامعه شناسان، رسانه می تواند اقدام به ترویج فرهنگ شفاف سازی و پرهیز از پنهان کاری کند و تاثیرات پیشگیرانه ای در بروز رفتارهای سودجویانه بعضی افراد به ویژه در مباحث اقتصادی داشته باشد.
آنها معتقدند که وقتی پای رسانه در میان باشد، هر گونه تخلف، چه سهوی و چه عمدی که منافع مردم را به خطر بیندازد برای متخلف گران تمام می شود.
بعبارتی اگر رسانه ها نقش نظارتی خود را به خوبی ایفا کنند، احتمال وقوع خطا به حداقل ممکن می رسد و عملکرد متولیان امر با دقت تمام زیر چشم مردم قرار می گیرند.
همواره در پروژه های اقتصادی کلان ورود دلالان و دستهای آلوده دیده می شود، اما می توان اطمینان داد در جایی که رسانه نظاره گر است، سوداگران از ترس افشاگری های خبرنگاران و خطر مواجهه با دستگاه قضایی، از دست درازی به منافع عمومی و لابی گری در معامله خودداری می کنند.
یکی از مصداق های تاثیر رسانه بر این گونه پروژه ها، تعیین تکلیف اراضی ۴۲ هکتاری شرکت تعاونی کارکنان دولت در شاهین شهر، موسوم به «میلاد» در دولت سیزدهم است که بعد از ۱۶ سال بلاتکلیفی به علت عدم تغییر کاربری با جریان سازی خبری و پیگیری مسوولان استان به نتیجه رسید ولی همچنان نیازمند اطلاع رسانی مستمر به اعضاست.
پیگیری مداوم رسانه ها از مدیرعامل تعاونی، مدیران کل در سازمان جهاد کشاورزی، صمت، تعاون و معاونان استاندار اصفهان تا فرماندار و دیگر مسوولان محلی عاملی شد تا این بخش از نگرانی ۸۰۰ عضو این شرکت تعاونی برطرف شود.
درمجموع می توان گفت از بدو طرح موضوع اراضی ۴۲ هکتاری میلاد به لحاظ بزرگی این زمین و نوع کاربری آن خطر ورود احتمالی سوداگران و زمین خواران از طریق رسانه به مسوولان گوشزد شد و درنتیجه بسیاری از مدیران دولتی و دستگاه های نطارتی و قضایی به این هشدار واکنش مثبت نشان داده اند و با حساسیت تمام بر روند این پروژه نظارت داشته اند.
اکنون بسیاری از اعضای شرکت تعاونی کارکنان دولت در شاهین شهر پس از طی شدن مراحل و روند پیچیده و گسترده تغییر کاربری که بالاخره بعد از ۱۶ سال، در سال جاری صورت گرفت، حساسیت و نگرانی ویژه ای درخصوص روند تصمیمگیری ها در مراحل فعلی شامل قیمت گذاری، مزایده و امتیازبندی این زمین ها دارند.
بر همین اساس، نظارت رسانه ها بر روند تصمیم گیری ها و حضور آن ها در جلسات هیئت مدیره به عنوان عضو میهمان یا ناظر می تواند تا حدود بسیار زیادی نگرانی اعضا را برطرف و اطمینان آن ها را نسبت به مسیری که در حال طی شدن است، جلب کند.
با توجه به اهمیت جایگاه مهم رسانه در ایجاد اعتماد و اطمینان بخشی به جامعه، این اقدام می تواند علاوه بر ایجاد شفاف سازی و اطلاع رسانی درست و به موقع از تصمیمات اخذ شده برای این اراضی، از ایجاد هرگونه شک، شبهه و سوءتفاهم برای اعضا جلوگیری کند.
به گزارش ایرنا، اراضی ۴۲ هکتاری "میلاد" حدود ۱۶ سال پیش توسط شرکت تعاونی مسکن کارکنان دولت شاهینشهر و میمه خریداری شد اما واگذاری آن به حدود ۸۰۰ عضو این شرکت به دلایل قانونی میسر نشده و در سالهای گذشته این موضوع بلاتکلیف مانده بود. مشکل این اراضی در ماه گذشته با تدبیر نماینده دولت در استان اصفهان مرتفع شد.
مرکز شهرستان شاهینشهر و میمه در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال مرکز استان اصفهان قرار دارد؛ این شهرستان یکی از کانون های مهم جمعیتی استان است که بخشی از سرریز جمعیت مرکز استان را در خود جای داده و از مهاجرپذیرترین شهرستان های استان محسوب می شود.
شاهین شهر و میمه حدود ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و مرکز آن شهر شاهینشهر است.
نظر شما