به گزارش روز شنبه ایرنا از دادگستری اردبیل جلال آفاقی روز شنبه در نشست تدبر «قرآنی- تمدن اسلامی» با تاکید بر لزوم حفاظت از نقاط بکر طبیعی شهرستان نمین افزود: بررسیها نشان میدهد که عدهای سودجو با قطع درختان و ایجاد کورههایی، نسبت به تهیه زغال اقدام و پوشش جنگلی منطقه را تخریب کردند که این رفتار به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی با اشاره به اقدامهای دستگاههای متولی در این زمینه اظهار کرد: مدیریت پنجره واحد زمین از جمله طرحهایی است که با اجرای دقیق آن میتوان از بروز بسیاری تخلفها در این حوزه پیشگیری کرد.
دادستان اردبیل بیان کرد: همه عرصههای طبیعی در قالب پنجره واحد زیر پوشش پایش تصویری قرار میگیرد و با توجه به مشخص بودن وظیفههای دستگاهها در آن، هر گونه تغییر در زمینها از نظر تخریب و تعرض بلافاصله برای برخورد با متخلفان به دستگاه مربوطه گزارش میشود.
وی چرای بیرویه دام و رفت و آمد وسایل نقلیه برای حمل چوب را از دیگر عاملهای تخریب پوشش جنگلی عنوان کرد و یادآور شد: بر اساس ماده ۶۸۶ قانون مجازات اسلامی، افراد متخلف در صورت قطع درختان یا خشکاندن آنها به ۶ ماه تا سه سال زندان محکوم خواهند شد.
آفاقی در ادامه به اهمیت حفاظت محیط زیست و تاکید بر آن در آموزههای دینی اشاره داشت و گفت: یکی از مولفههای پیشرفت همه جانبه، رعایت پیوستهای زیست محیطی و صیانت و حفاظت از آن است.
دادستان مرکز استان و دبیر شورای حفظ حقوق بیتالمال هفته گذشته هم در بازدید سرزده و شبانه از پاسگاه حفاظتی جنگل فندقلو با اشاره به آمار قطع اشجار در جنگلهای استان و تعداد پروندههای قضایی مطروحه اظهار داشت: حفظ جنگل در زمان حال، از مهمترین رسالتهاست و اهالی منطقه برای صیانت از جنگل و همکاری با محیطبانان باید همت کنند.
وی با بیان اینکه بازار خرید و فروش چوب قاچاق باید کاملاً رصد و کشف شده، ناایمن شود، آموزش اهالی منطقه را از مهمترین عاملهای موثر در صیانت از محیط زیست برشمرد و بر لزوم جلب مشارکت مردم و استفاده از ظرفیتهای رسانهای برای تبیین و تشریح اهمیت موضوع در جامعه تاکید کرد.
منطقه فندقلو که در محدوده شهرستان نمین واقع شده، بخشی از جنگلهای شرق استان اردبیل و دنباله جنگلهای نیمهگرمسیری استان گیلان است که نزدیک به ۱۶ هزار هکتار مساحت دارد.
۱۹ گونه جنگلی متعلق به هشت تیره و ۱۷ جـنس تا کنون در منطقه فندقلو شناسایی شده است که از جمله آنها میتوان به گونههای نادری مانند فندق، ممرز، راش، بلوط، بلند مازو و بیدمشک اشاره داشت.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمالغربی ایران و همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، زنجان و کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما