به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک در این زمینه نوشت: از وقتی که هرش، روزنامه نگار تحقیقی کارکشته آمریکایی در فوریه (۲۰۲۳) فاش کرد که ایالات متحده در سپتامبر گذشته خط لوله گاز نورد استریم ۲ را منفجر کرد، رسانه های غربی در اقدامی شتابزده تلاش کردند روایت دیگری را درباره نقش عوامل اوکراینی در انفجار این خط لوله، احتمالا به دستور کی یف ارائه دهند و افشاگری هرش را از اعتبار بیندازند.
بر اساس گزارش این روزنامه نگار که با استناد بر اظهارات یک مقام آمریکایی «آگاه از استفاده سیاسی از انرژی» است، جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده تا قبل از این که میزبان اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در کاخ سفید در ۷ فوریه ۲۰۲۲ باشد، به تیم تحت امر سیا دستور داده بود که این خط لوله را تخریب کنند.
نورد استریم ۲ یک خط انتقال گاز طبیعی از روسیه به آلمان است که قرار بود بزودی افتتاح شود.
وی خاطرنشان کرد که این اتفاق چند هفته قبل از تشدید حملات اوکراین به جمهوری خلق دنباس رخ داد که مسکو را وادار کرد موضوع به رسمیت شناختن استقلال کشورهای جداشده از کی یف و اعزام نیرو به دونباس را برای دفاع از آنها عملی کند و این اتفاقات منجر به آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در چند روز بعد از آن شد.
پس از این که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه جمهوری های لوهانسک و دونتسک را در ۲۲ فوریه ۲۰۲۲ به رسمیت شناخت، شولتس پایان پروژه نورد استریم ۲ را اعلام کرد که به نظر می رسد تحت فشار واشنگتن و دیگر سران اروپایی از جمله دونالد توسک نخست وزیر لهستان بوده که سالها این فشارها ادامه داشت.
یک ماه قبل از آن، جمهوریخواهان کنگره تلاش کردند طرحی را تصویب کنند که طرف روسی در پروژه این خط لوله را صرف نظر از اقدام مسکو در اعزام یا خودداری از اعزام نیرو به اوکراین تحریم می کرد و بایدن و دونالد ترامپ رئیس جمهوری سلف وی، بارها اجرای چنین تحریم هایی را علیه این خط لوله به تعویق انداخته بودند تا رضایت برلین را جلب کنند.
بر اساس افشاگری هرش، تیم تحت امر سیا تا مه ۲۰۲۲ مواد منفجره را در سه خط لوله از چهار خط لوله نورد استریم ۲ در امتداد دریای شمال کار گذشته بودند اما بایدن بدون ارائه توضیحی ماه ها انفجار آنها را به تعویق انداخت تا این که اواخر سپتامبر همان سال این دستور را ارائه داد.
بر اساس این گزارش، بمب ها با استفاده از دستگاه "سونار" (ردیاب زیردریایی) فرکانس پایین منفجر شدند.
این روزنامهنگار تحقیقی کهنهکار معتقد است که زمان انفجار این خطوط لوله عمدا در آغاز پاییز انتخاب شد تا اطمینان حاصل شود که برلین در مورد این عملیات سردرگم نمیشود.
دولت های متوالی در آلمان مشتاقانه از این خط لوله حمایت می کردند چرا که این خط لوله می توانست گاز فراوان و ارزان را به اروپای غربی انتقال دهد و این امر پیشنهاد واشنگتن را مبنی بر این که مسکو با این خط لوله اهرم فشاری بر امور اروپا در اختیار خواهد داشت، کم اهمیت جلوه می داد.
اسپوتنیک نوشت: اوایل این هفته، شرکت آلمانی Sefe و Equinor نروژ (شرکتهای گاز دولتی این ۲ کشور)، قراردادی بزرگ به ارزش ۵۵ میلیارد دلاری منعقد کردند که به موجب آن نروژ یک سوم گاز مورد نیاز آلمان را برای ۱۰ سال آینده تامین میکند و این مقدار اساسا همان حجمی است که قرار بود نورد استریم ۲ تامین کند.
مقام آمریکایی که هرش با او صحبت کرده در این زمینه با لحنی کنایه آمیز گفت که این معامله «یک موفقیت شگفت انگیز برای شولتس آن هم درست در زمانی است که با زمستان بدون گاز دیگری مواجه است».
نظر شما