مهدی اسلام خواه روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون سه هزار و ۶۵۰ شرکت تعاونی در استان وجود دارد که یکهزار و ۷۱۷ تعاونی فعال و یکهزار و ۹۳۳ تعاونی غیرفعال است.
وی افزود: تلاش داریم تا علاوه بر احیا و فعال شدن شرکت های تعاونی غیر فعال، تعاونی های جدید در حوزه فعالیت متفاوت راه اندازی شوند.
اسلام خواه تصریح کرد: در این مدت؛ ۱۷ شرکت تعاونی جدید در حوزه های صنعت، کشاورزی، خدمات و صنایع دستی در استان تاسیس و زمینه ایجاد یکهزار و ۱۵۵ فرصت شغلی فراهم شد.
وی خاطرنشان کرد: شرکت های تعاونی به عنوان بازوان توانمند در اجرای سیاست های وزارت در رشد و توسعه اقتصادی موثر بوده و می توانند منجر به ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و جویندگان کار شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: بر اساس مقررات جاری، ۲۵ درصد از تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ و مشاغل خانگی باید به شرکت های تعاونی پراخت شود.
وی افزود: این اقدام با رویکرد ایجاد اشتغال پایدار انجام می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، خراسان شمالی شرایط مناسبی در رشد شاخصهای اقتصادی ندارد و اگرچه کارشناسان راهکارهای زیادی را برای خروج اقتصاد این خطه از بن بست ارائه کردهاند ولی از آنجایی که ۴۴ درصد از مردم این استان روستانشین هستند نقش تعاونیها بسیار پررنگ میشود و توسعه این بخش در اولویت قرار میگیرد.
تعاونی ابزاری مهم در مشارکت دادن شهروندان در امور اقتصادی و ایجاد اشتغال در زمینههای مختلف است که زمینههای مشارکت و رفاه اجتماعی و اقتصادی عموم مردم را در حد نسبی فراهم میکنند بنابراین توسعه تعاونیها در خراسانشمالی باید بیش از هر نقطهای مد نظر باشد.
اکنون حدود ۳۰ هزار واحد صنفی شامل بیش از پنج هزار و ۵۷۰ واحد تولیدی، چهار هزار و ۶۴۸ واحد ارائه خدمات فنی، ۱۲ هزار و ۴۶۳ واحد توزیعی و سه هزار و ۲۳۱ واحد خدماتی در خراسان شمالی زیر نظر ۱۴۰ اتحادیه صنفی این استان فعالیت دارند.
سهم اشتغال خراسان شمالی در بخش کشاورزی ۳۹.۶ درصد، صنعت ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است و سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
نظر شما