به گزارش ایرنا تامین مسکن به عنوان یکی از ضروریترین نیازهای شهروندان همواره از اولویتها و دغدغههای مسوولان در مقاطع مختلف بوده و در هر دوره طرح و برنامهای برای تامین این نیاز ضروری اجرایی شده که یکی از برنامههای اصلی دولت سیزدهم تامین مسکن برای شهروندان فاقد مسکن بوده به طوریکه بر اساس نهضت ملی مسکن مقرر شد سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود.
صنعت ساخت و ساز به عنوان یک صنعت پیشرو در راستای توسعه اقتصادی است که با رونق این بخش دیگر صنایع نیز فعال میشوند و بر عکس رکود در بخش مسکن تاثیر منفی در حوزه اقتصاد و اشتغال خواهد داشت.
همچنین از منظر کارشناسان، مسکن صنعتی پویا و اثرگذار در توسعه اقتصادی کشورهاست بطوریکه سرمایه گذاری در تولید و ساخت و ساز مسکن به نوعی خود اقتصادی مولد، پویا، اشتغالزا و محرک است و رونق این صنعت، زمینه اشتغال پایدار را فراهم کرده چرا که بیش از ۳۰ درصد از اقتصاد متاثر از گردش اقتصادی ساختمانسازی است.
همچنین بخش مسکن با ایجاد اشتغال در دهکهای پایین جامعه موجب میشود رفاه درآمدی این گروه بیشتر شود زیرا بیشتر نیروی کار شاغل در این بخش نیروی کار با مهارت پایین هستند و ایجاد اشتغال برای این گروه که جزو اقشار کمدرآمد بهشمار میروند، میتواند زمینه مهمی در کاهش فقر باشد بنابراین،اگر تولید مسکن، توجیه اقتصادی خود را از دست دهد تاثیر منفی گستردهای بر وضعیت اشتغال در این حوزه خواهد گذاشت.
از سوی دیگر از آنجایی که بیش از ۹۰ درصد صنایع سیستان و بلوچستان را صنایع کوچک و متوسط در بر میگیرد، این صنایع این ظرفیت را دارند که در زمینه تولید، صادرات و افزایش توان رقابتی در بازارهای منطقهای نقش مهم و اساسی در توسعه اقتصادی داشته باشند که در این میان با اجرای طرح نهضت ملی مسکن بخش قابل توجهی از اشتغال و تولید در آنها محقق شده است.
یکی از نگرانیهای متقاضیان در طرح نهضت ملی مسکن تاخیر در اجرای طرح و نبود توان مالی برای بازپرداخت اقساط وام مسکن از سوی متقاضیان است این موضوع از دغدغههای مسوولان اجرایی سیستان و بلوچستان هم هست که پیگیر اجرای به موقع طرح در استان هستند اما واقع امر این است که تعدیل در نحوه بازپرداخت اقساط تسهیلات مستلزم حمایتهای دولت است
حدود ۱۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان به مرحله نازک کاری رسید
دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون بیش از ۱۴ هزار و ۶۸۸ واحد مسکونی طرح نهضت ملی این استان اعم از شهری و روستایی به مرحله نازک کاری رسیده است.
عطاء اله اکبری گفت: با اقدامات مطلوب صورت گرفته در سیستان و بلوچستان آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن گویای آن است پروژههای در مرحله سفت کاری نیز به رقم ۱۷ هزار و ۳۷۶ واحد، اسکلت و سقف به رقم ۲۴ هزار و ۸۷۸ واحد و همچنین تعداد پروژههای در مرحله فونداسیون نیز ۳۶ هزار و ۹۳۵ واحد رسیده است.
وی بیان کرد: برنامه ابلاغی طرح نهضت ملی مسکن به سیستان و بلوچستان حدود ۱۴۲ هزار واحد مسکونی است که تاکنون برای ساخت ۳۶ هزار و ۶۶۹ واحد شهری و روستایی پروانه ساختمانی صادر شده و این روند همچنان با قوت ادامه دارد.
دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ساخت مسکن یکی از صنایعی که میتواند در توسعه اقتصادی و رفع بیکاری و ایجاد اشتغال مؤثر باشد، تأکید کرد: اجرای موفق طرح نهضت ملی مسکن و کسب عنوان دوم کشوری این استان در این طرح سبب شده علاوه بر رونق واحدهای تولید کوچک و متوسط زمینه اشتغال بیش از ۴۱ هزار نفر در این خطه فراهم شود.
وی تأکید کرد: همه کاربریهای عمومی، فضای تجاری، آموزشی، فرهنگی و مذهبی در داخل سایت پروژههای طرح نهضت ملی مسکن استان در نظر گرفته شده و بهمنظور بهره مندی شهروندان گرامی از استفاده از این امکانات همزمان با ساخت واحدها علاوه بر واگذاری اراضی به دستگاههای متولی بسیاری از این مراکز از محل اعتبارات سازمان ملی زمین و مسکن توسط این اداره کل در دست ساخت است.
وی خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم برای خانهدار شدن اقشار کمدرآمد طرح نهضت ملی مسکن را اجرا میکند و بخشی از هزینههای این طرح توسط آورده متقاضیان و بخشی از طریق تسهیلات بانکی که برای این طرح دیده شده تأمین میشود، علاوه بر اینکه تخفیفهای زیادی نیز در پرداخت عوارض شهرداری، هزینه نقشه و زیرساختهای این طرح پیش بینی شده تا این افراد بتوانند صاحب خانه شوند.
پرداخت۲۱ هزار میلیارد ریال به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان
دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان از پرداخت بیش از ۲۱ هزار ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به حساب سازندگان مسکن استان خبر داد.
وی با اشاره به روند پرداخت تسهیلات به واحدهای معرفی شده نهضت ملی مسکن، افزود: از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن تاکنون در سراسر استان ۳۷ هزار و ۱۵۵ نفر به بانک معرفی شدند که قرارداد ۲۰ هزار و ۴۹۸ نفر منعقد شده است.
اکبری از مدیران بانکهای عامل سیستان و بلوچستان خواست که چالش های پیشرو تامین اعتبار موردنیاز و عقد قرارداد ساخت خانه در قالب اجرای طرح نهضت ملی مسکن را شناسایی کرده و درصورت نیاز به پیگیری ملی، اقدام لازم انجام شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت اجرای هر چه سریعتر طرح های زیربنایی در پروژه های طرح نهضت ملی مسکن گفت: برای ارتقای کیفیت زندگی مردم استان، نباید نگاه مان فقط به سطح ملی باشد بلکه با ظرفیت هایی که در استان وجود دارد می توانیم خدمات زیرساختی را آنگونه که مردم شایسته آن هستند تکمیل و در اختیار آنها قرار دهیم.
بیشتر بخوانید:
خانه دار شدن، آرزویی که برای مردم سیستان و بلوچستان محقق شد
۲۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان تحویل متقاضیان شد
استاندار خواستار تعیین تکلیف سایتهای نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان شد
واگذاری زمین برای ساخت واحدهای ویلایی در سیستان و بلوچستان از مرز ۹ هزار واحد گذشت
دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان از واگذاری زمین برای ساخت ۹ هزار و ۴۷۱ واحد مسکونی ویلایی(یک طبقه حیاط دار) طرح نهضت ملی در این استان خبر داد.
وی گفت: در طرح نهضت ملی مسکن با توسعه افقی شهرها این امکان فراهم شده است که زمینهایی را وارد محدوده شهرها کرد و از این طریق میتوان با واگذاری زمین به متقاضیان زمینه را برای ساخت مسکن توسط خود مردم فراهم کرد، در نتیجه تعداد زیادی از این افراد خانهدار میشوند.
اکبری با بیان اینکه در شهرهایی که مشکل زمین ندارند این طرح قابلیت اجرایی شدن دارد، اظهار کرد: توسعه افقی شهرها میتواند نخستین قدم باشد اما تا حدی که طبق طرح جامع نیاز به بلندمرتبهسازی نباشد.
وی تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان همسو با اولویت دولت، زمین برای ساخت ۷۵ هزار و ۵۶۶ واحد ویلایی در تمامی شهرستانهای استان به جز زاهدان و چابهار تامین شده که بعد از بررسی به ۹ هزار و ۴۷۱ متقاضی طرح اراضی واگذار شده و این روند همچنان با قوت ادامه دارد.
دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان تاکید کرد: ساخت واحدهای مسکونی به صورت ویلایی علاوه بر سرعت اجرای پروژهها، نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی و سکونت مردم براساس مختصات فرهنگی منطقه دارد.
الحاق ۹۸۰ هکتار زمین به محدوده شهرهای سیستان و بلوچستان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: ۹۸۰ هکتار زمین در ۲ سال اخیر در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به محدوده شهرهای زیر پوشش این اداره کل الحاق شد.
سید مهدی میری افزود: این اداره کل در راستای انجام وظایف قانونی در موضوع جهش تولید مسکن با توجه به کمبود زمین در محدوده برخی شهرهای زیر پوشش، زمینهای فاقد معارض برای الحاق را پیشنهاد داد که با پیگیریهای صورت گرفته این اراضی در محدوده شهرهای حوزه سیستان، زاهدان، نوک آباد، خاش، سراوان، سیرکان، گلشن، هیدوچ و سوران بعد از طرح و تصویب در جلسات کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه ریزی استان در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب نهایب رسید.
وی تاکید کرد: این امر به توسعه شهرها در آینده کمک خواهد کرد و تلاشمان در الحاق اراضی این بوده که نیاز بلندمدت شهرهای استان به زمین را در نظر بگیریم.
معاون شهرسازی و معماری ادارهکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: این استان در الحاق اراضی مورد نیاز برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن جزو استانهای برتر کشور به شمار میرود به طوریکه تمام پروندههای این بخش در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بررسی و به تصویب رسیده است.
وی بیان کرد: الحاق زمین به محدوده شهرها توانسته تاثیر بسزایی در پیشبرد اهداف طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان داشته باشد به طوریکه این استان هم اینک جزو استانهای برتر کشور در اجرای این طرح مهم ملی محسوب میشود.
میری خاطر نشان کرد: در مجموع مشکلی برای تامین و واگذاری زمین طرح نهضت ملی مسکن در هیچ یک از شهرستانهای استان وجود ندارند و زمین مورد نیاز فراهم شده است.
نظر شما