به گزارش خبرنگار ایرنا سردار ضیاءالدین حزنی روز شنبه در همایش فعالین و ارکان مساجد در حسینیه جماران بیرجند افزود: براساس دستور معاون هماهنگ کننده سپاه و نظر رئیس ستاد اقامه نماز کشور برای ساخت حسینیه و مسجد، اولویت ساخت با مساجد است.
وی عنوان کرد: باید از همه ارگانها برای ساخت و تعمیر مساجد در راستای گسترش فرهنگ نمازخوانی کمک بگیریم، همچنین از ظرفیت بالای خیرین برای ساخت مساجد استفاده کنیم.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: برخی مساجد در کشور به دلیل قدمت زیاد نیاز مبرم به ساخت و ساز، نوسازی، تعمیر و مرمت داخلی و نمای بیرونی دارند، همچنین باید در خصوص اقامه نماز صبح در مساجد اطلاعرسانی شود.
سردار حزنی یادآور شد: در خراسان جنوبی براساس سرانه جمعیتی هزار و ۷۵۸ مسجد و ۹۳۲ مورد هم سایر اماکن مذهبی داریم و نیاز به ساخت مسجد نیست و تنها باید تعداد مساجد موجود را تعمیر و تجهیز کنیم.
وی اظهار کرد: در بحث مسجد و نهضت مسجدسازی نیاز به حرکت جهادی و انقلاب است و باید استقرار نظام مدیریتی واحد در مساجد صورت گیرد.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت و آثار مسجدسازی در کشور، اظهارکرد: نقش مساجد در دوران دفاع مقدس برای همه ما روشن است.
وی بیان کرد: در زمینه مسجد سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد، موسسه عمران مساجد، ستاد عالی کانونهای مساجد، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، سازمان بسیج مساجد و حوزه علمیه مسئولیت دارند.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان کرد: بزرگترین مرکز شیعه شناسی جهان در تلاویو اسرائیل قرار دارد و بزرگترین افراد مفسر با اشرفترین اطلاعات و امکانات در تلاش هستند که در این مرکز راهی را برای ضربه زدن به ما پیدا کنند.
وی گفت: مساجد از جمله مراکزی است که در دوران نظام اسلامی اقدامات خوبی در آن دنبال میشود، با همکاری و همراهی سازمان محلات بسیج سپاه به دنبال آن هستیم که این وضعیت نامناسبی را که در بحث مساجد کشور داریم، تغییراتی دهیم.
وی افزود: ما در زمینه ساخت و برخی ارگانها در زمینه محتوا تلاش کنند تا وضعیت مساجد ما در کشور بهبود یابد.
سردار حزنی اظهار کرد: از مجموع جمعیت جهان، ۳۱ درصد مسیحی، ۲۵ درصد مسلمان، ۱۵ درصد هندو، ۶ درصد بودایی، سیک، یهودی و بهایی کمتر از یک درصد، ادیان دیگر ۱۰ درصد و بیدین و بیخدا هم ۱۵ درصد هستند.
وی ادامه داد: ۲ میلیارد نفر معادل ۲۵ درصد کل جمعیت جهان و به عبارتی از هر پنج نفر در جهان یک نفر مسلمان است.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان کرد: تعداد مساجد موجود در جهان سه میلیون و ۸۵۰ هزار مورد است که به ازای هر ۴۷۴ نفر یک مسجد وجود دارد، از تعداد ۷۸ هزار و ۸۷ باب مسجد در ایران، ۶۲ هزار و ۲۱۰ مسجد برای اهل تشیع و ۱۵ هزار ۸۷۷ مسجد متعلق به اهل سنت است.
سردار حزنی با اشاره به وضعیت سرانه مساجد در سطح کشور گفت: کمترین سرانه استانی و شهری مساجد را در استان و شهر تهران داریم و بیشترین سرانه شهری مساجد را در شهر سنندج داریم.
وی با بیان اینکه تعداد مساجد و اماکن مذهبی ایران ۷۸ هزار و ۸۷ مورد است، بیان کرد: از این تعداد ۴۸ هزار و ۹۸۳ مورد مسجد، هفت هزار و ۸۷۷ مسجد جامع، ۱۴ هزار و ۷۶۶ باب حسینیه، مهدیه، فاطمیه، زینبیه، حسینیه، ابوالفضلیه و حیدریه است.
وی به وضعیت کسری مساجد در کشور براساس هر ۵۰۰ نفر یک مسجد گفت: جمعیت کشور ما ۸۷ میلیون و ۹۲۰ هزار و ۳۴۶ نفر است که تعداد مساجد موجود ۷۸ هزار و۸۷ مسجد است در حالی تعداد مساجد مورد نیاز برای هر ۵۰۰ نفر در کشور ۱۷۵ هزار و ۸۴۰ مسجد است، با این وجود کسری مساجد در کشور ۹۷ هزار و ۷۵۳ مسجد است.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی سازندگی و محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: در این زمینه بیشترین کسری مسجد در استانهای تهران با ۲۳ هزار و ۴ مسجد، خراسان رضوی با ۶ هزار و ۲۵۰ مسجد، خوزستان با ۶ هزار و ۲۶۳ مورد و اصفهان با پنج هزار و ۷۰۱ مسجد است.
وی با بیان اینکه باید به کانونهای فرهنگی مساجد توجه ویژهای شود، افزود: همچنین باید از امکانات و پتانسیل وزارتخانهها، نهادها و ارگانهای دولتی در زمینه احداث مساجد و گسترش فرهنگ نمازخوانی استفاده شود.
وی با بیان اینکه ما در سپاه پاسدران انقلاب اسلامی آمادگی داریم که در زمینه مساجد مشارکت داشته باشیم، یادآور شد: باید جشنوارههای مختلف در راستای شور و نشاط در مساجد برگزار شود تا مساجد به دوران انقلاب و دفاع مقدس برگردد چرا که نیروهای ارزشی و شهدای ما تولید مسجد هستند.
سردار حزنی ضمن تسلیت شهادت شهید سید رضی موسوی، گفت: این سردار رشید اسلام و همه شهدا حق بسیار بزرگی بر گردن ما دارد که باید ادامه دهنده مسیر آنان باشیم.
فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی هم گفت: در حوزه قرارگاه محرومیتزدایی توجه ویژهای به خراسان جنوبی شده و حرکتهای خوبی در این حوزه انجام شده است.
سردار محمدرضا مهدوی بیان کرد: در زمینه محرومیتزدایی با پشتیبانی مرکز، اقدامات خوبی را در خراسان جنوبی رقم زدهایم.
هزار و ۲۲۹ مسجد در کشور احیا شد
معاون بسیج مساجد و محلات سازمان بسیج مستضعفین هم در این همایش با اشاره به احیای هزار و ۲۲۹ مسجد طی ۲ سال گذشته در سطح کشور، گفت: در این مدت حضور جوانان هم در مساجد افزایش یافته است.
سردار حیدر بابا احمدی اظهار کرد: پایگاه مقاومت بسیج با مرکزیت مسجد یک ماموریت دارند و آنهم اجرای طرح تحول محلات مردم سالار اسلامی است.
وی افزود: در این طرح باید پایگاههای مقاومت بسیج، مسائل و آسیبهای محلات شناسایی را کنند تا مسائل جامعه به کمک این پایگاهها رفع شود.
معاون بسیج مساجد و محلات سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه در ۶۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج کشور این کار دنبال میشود، بیان کرد: احیای مساجد خاموش، ارتقای مساجد نیمه فعال، اعتلای مساجد نیمه فعال به مساجد پیشران و تمدن ساز و رونق به جمعیت و کیفیت مساجد را رو پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری دنبال میکنیم.
سردار بابا احمدی گفت: بسیج با محوریت مساجد و هدایتهای ائمه جماعت و حضور نخبگان، معتمدین و اقشار مختلف مردم در قالب قرارگاههای محلهمحور در راستای رفع مشکلات مردم نقش آفرینی میکند و در این خصوص شاهد روند رو به رشد و قابل قبولی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه باید کارکردهای مختلف مسجد را فعال کنیم، بیان کرد: باید برنامههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی و در مجموع برنامه متنوعی در مساجد دنبال شود.
سردار بابا احمدی با اشاره به شروع ملی آیین تکریم از فعالان مساجد در ۳۰ مردادماه امسال در مسجد جمکران، اظهار کرد: اولین آیین تکریم در کرمان و دومین آیین تکریم را در خراسان جنوبی برگزار کردیم.
وی با اشاره به حماسه نهم دیماه، عنوان کرد: ۹ دی سال روز حماسه امت با بصیرت و ولایی انقلاب اسلامی است.
معاون بسیج مساجد و محلات سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در آستانه شهادت سید الشهدای جبهه مقاومت هستیم، بیان کرد: ۱۳ دی ماه در میان ۲ قیام طلوع کرد، قیام ۹ دی که رفع فتنه و قیام ۱۹ دی که مقدمه رفع طاغوت بود، خداوند متعال جواب مزد تلاشهای شهید حاج قاسم سلیمانی را این گونه داد که این شهید بزرگوار یک مکتب و قیام در دل دی ماه شود.
سردار بابا احمدی افزود: قیامی که بنیان استکبار جهانی را به لرزه درآورد و امروز شجاعت در چهره زنان و کودکان فلسطین را شاهد هستیم و طوفان الاقصی که هیمنه پوشالی استکباری را برهم پیچید.
وی عنوان کرد: امروز آنچه در غزه میگذرد نشان میدهد که تحکیم درونی و عمق بخشی درونی در بین زنان، کودکان غزه به گونهای است که دارد جبهه مقاومت را پیشتیبانی میکند.
معاون بسیج مساجد و محلات سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در نوار غزه قدرت نرم، پشتیبانی کننده قدرت سخت است بیان کرد: امروز صهیونیستها در طوفان الاقصی متحمل شکست سخت شدند و اگر حمایت استکبار جهانی نبود امروز صهیونیستها در میدان نبودند و جنگ در غزه را امروز استکبار جهانی دارد هدایت میکند.
سردار بابا احمدی افزود: آن چیزی که کمک کرد که رزمندگان غزه در میدان بمانند، بصریت و اعتقادات عمیق آنان است و این مقاومت نشان دهنده اعتقاد راسخ آنان به ذات اقدس الهی است.
وی با اشاره به اینکه داعش همان صهیونیست بود و همان حرکت درندگی و حیوانی صهیونیستها را دارد، بیان کرد: تنها صهیونیستها چهره و نقاب در قالب داعش عوض کردند.
وی بیان کرد: امروز دشمنان در جنگهای نیابتی هم شکست خوردهاند و قدرت نرم پشتوانه نظام جمهوری اسلامی ایران در جنگ سخت است.
معاون بسیج مساجد و محلات سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه امروز تنها امید دشمن در حوزه جنگ نرم است چرا که در حوزه جنگ سخت به سد مستحکم رسیدهاند، بیان کرد: نیرویی که باید در برابر جنگ نرم دشمن آرایش بگیرند، امروز پایگاههای مقاومت بسیج است و این پایگاهها باید با مرکزیت مسجد صف آرایی کنند.
سردار بابا احمدی شجره طیبه بسیج را مولود مسجد دانست و اضافه کرد: ثمره این شجره طیبه تربیت میلیونها جوان مومن انقلابی و مقاوم میشود.
جانشین فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی هم گفت: در عمر ۴۴ سالهای که از انقلاب اسلامی میگذرد نقش مسجد به عنوان سنگر بر کسی پوشیده نیست.
سردار علیرضا یوسفی با بیان اینکه انقلاب اسلامی از مساجد شروع شد و تدوام یافت، افزود: جوانان برومند مسجدی بودند که در هشت دفاع مقدس، دفاع از حرم اهل بیت(ع)، محرومیتزدایی و صحنههای مختلف انقلاب نقش ایفا کردند.
وی بیان کرد: باید جایگاه مسجد به عنوان سنگر در بین ما احترام داشته باشد و امامان جماعت و ارکان مسجد به عنوان محور، نقش خود را در محله اسلامی ایفا کنند.
نظر شما