۱۵ هزار تن محصول سیب زمینی از استان اردبیل صادر شد

اردبیل - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: امسال ۱۵ هزار تن از سیب زمینی تولید شده در دشت اردبیل به خارج از کشور صادر شده است.

نوبخت اژدری روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیش‌بینی تولید بالغ بر ۷۷۰ هزار تن محصول سیب زمینی در استان اردبیل طی امسال گفت: این استان با تولید یک پنجم محصول سیب زمینی کشور، ظرفیت بالایی برای صادرات این محصول دارد.

وی نبود مشوق‌های صادرات، الزام صادرکنندگان برای انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل و فروش آن به شبکه بانکی دولت با نرخ مصوب و پایین و نیز سخت بودن امکان انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات را از جمله علل کم بودن صادرات سیب زمینی اردبیل ذکر کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی مازاد استان اردبیل آماده صادرات است و با توجه به زمان محدود، فرصت کمی برای روانه کردن این میزان از محصول به بازارهای مصرف خارجی و داخلی وجود دارد.

وی میزان مصرف سیب زمینی در داخل استان را حدود ۶۰ هزار تن و میزان مصارف دیگر شامل تامین مصرف واحدهای صنعتی مرتبط و نیز صادرات به سایر مناطق و استان‌های کشور را حدود ۳۳۰ هزار تن اعلام کرد.

اژدری با اشاره به نبود کارخانه‌‎های فرآوری و تولید محصولات جانبی سیب زمینی از قبیل چیپس در استان اردبیل گفت: این امر سبب شده است که محصول سیب زمینی به صورت خام از استان خارج شده و نقش کمتری در اقتصاد استان داشته باشد.

وی از کشت محصول سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۲۳۳ هکتار از اراضی شهرستان‌ های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: محصول سیب زمینی برداشت شده در این استان در ۱۱ سردخانه مجهز و فنی و بیشتر در انبارهای غیرفنی و شخصی تولیدکنندگان ذخیره‌سازی شده است.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل امسال با تولید بالغ بر ۷۷۰ هزار تن محصول سیب زمینی، رتبه دوم تولید این محصول را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

امسال در ۱۹ هزار و ۲۳۳ هکتار از اراضی استان به خصوص در شهرستان‌های اردبیل، نمین، نیر و سرعین محصول سیب زمینی کشت شده بود که همه محصول برداشت و در انبارها ذخیره‌سازی شده است.

متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۴۰ تن در هکتار اعلام شده ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.

۹۶ درصد ارقام کشت شده سیب زمینی در مزارع استان اردبیل از نوع آگریا و چهار درصد دیگر نیز از ارقام دیگر شامل جلی، بانبا، اسپریت و فونتانا بوده است.

۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.

همه ساله حدود ۵۷۰ هزار تن از محصول سب زمینی استان اردبیل به بازارهای مصرف داخلی در سایر استان‌ها و نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha