به گزارش ایرنا، «حمید اخوان» روز یکشنبه در نشست مجمع سلامت استان مرکزی که در استانداری برگزار شد، افزود: تولید و عرضه نان سالم که در دین ما نیز به آن تاکید شده است موضوع مهمی است که استان مرکزی و قم در این رابطه بهترین عملکرد را در کشور داشتهاند.
وی ادامه داد: برخی از نانوایان گرانی آرد را از دلایل عرضه نان بیکیفیت مطرح میکنند که این قابل قوبل نیست و باید نان سالم در اختیار مردم قرار بگیرد.
مشاور رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و دبیر برگزاری مجامع سلامت کشور خاطر نشان کرد: ۳۵ درصد نان در کشور دور ریخته میشود که این میزان تامین کننده نان ۱۱ میلیون نفر است در صورتی که عرضه نان سالم از دورریز این میزان نان جلوگیری میکند.
اخوان در خصوص اهمیت موضوع سلامت جامعه با تاکید بر گسترده بودن این مسئله، گفت: همه دستگاهها در این خصوص دخیل هستند و تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی افزود: به عنوان نمونه در بحث آلودگی هوا یا موضوع نان سالم که در سلامت مردم تاثیرگذار است دستگاههای متعدد دخیل هستند و در کنار دستگاهها مردم نیز مسئولیت اجتماعی دارند.
مشاور رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و دبیر برگزاری مجامع سلامت کشور با تاکید بر اهمیت مسئله جوانی جمعیت یادآور شد: مقام معظم رهبری ۶ سال قبل این موضوع را گوشزد کردند که متاسفانه آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفت اما با روی کار آمدن دولت مردمی به این مسئله توجه ویژه شده است.
به گزارش ایرنا، امام جمعه موقت اراک نیز گفت: طبق گفته معاون دادستان استان موضوع آلودگی هوای اراک شاکی خصوصی ندارد که این مسئله تاسفبرانگیز است و باید از اداره کل محیط زیست استان به عنوان متولی این بخش در این رابطه سوال پرسید و چرا این اداره کل پیگیر چنین مسئلهای نبوده است؟
حجتالاسلام «قاسم عبدالهی» با اشاره به تحت تاثیر قرار گرفتن نوجوانان در مسائل مختلف از جمله وقایع سال گذشته، بیان کرد: بهداشت روان جامعه به ویژه نوجوانان باید بیش از قبل مورد توجه قرار بگیرد و باید برای این موضوع چاره ای اندیشید و از نقش مهم آموزش و پرورش در این خصوص نباید غافل شد.
وی با تاکید بر اهمیت بهداشت غذای مردم، گفت: متاسفانه در برخی از مسائل مربوط به این موضوع با هر دستگاهی که مکاتبه صورت میگیرد کار را به دستگاه دیگری واگذار میکند که این قابل قبول نیست و همه باید در این رابطه هماهنگ شوند.
امام جمعه موقت اراک در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تاکید و هشدار مقام معظم رهبری در خصوص پیری جمعیت که سالها قبل مطرح کرده بودند، گفت: در این رابطه نیاز به مشارکت همه ارگانها وجود دارد و از همه توان برای فرهنگسازی باید استفاده شود.
مطالبه پایان مازوتسوزی نیروگاه را پیگیری میکنیم
به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: خواستار توقف مازوت سوزی نیروگاه شازند هستیم و باید توجه داشت نمیتوان از آثار سوء آلاینده ناشی از این سوخت در سلامت مردم چشمپوشی کرد.
دکتر «علیرضا امانی» بیان کرد: در کنار پیگیری مطالبه پایان مازوت سوزی، بیمارستان آیتالله خوانساری به عنوان مرکز اصلی درمان سرطان غرب کشور نیز باید حمایت شود که مراحل درمان و تشخیص سرطان با سرعت و کیفیت بیشتری انجام پذیرد.
وی ادامه داد: در این رابطه نیاز است برنامهریزی برای کمک خیرین در نظر گرفته شود که امکان بهرهبرداری از فاز سوم این بیمارستان با ۸۰ تخت سریعتر فراهم شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک، با تاکید بر اهمیت ماندگاری پزشکان در استان مرکزی و تاثیر این موضوع در ارائه خدمات مناسب به مردم، گفت: با وجود افزایش امتیاز پزشکان از ۳۰ به ۶۰ متاسفانه آمار قابل قبولی در این خصوص ثبت نشده است و باید توجه داشت موضوع آلودگی هوا و وضعیت نامناسب مبلمان شهری در این قضیه دخیل است.
دکتر امانی افزود: با فعالیتهای صورت گرفته در خصوص جذب فعالیت پزشکان به زودی ۲۵ پزشک فوق تخصص به مجموعه درمان استان مرکزی افزوده خواهند شد.
وی با اشاره به پیشرو بودن استان مرکزی در بخش طرحهای بهداشت و درمان گفت: ۱۶۵ طرح در استان مرکزی در حال ساخت است که با تمام توان تکمیل این طرحها پیگیری میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مجمع سلامت استان مرکزی از سال ۱۳۹۶ تاکنون با هدف مشخص شدن نقش ارگانها در اجتماعی شدن سلامت برگزار شده است که سال جاری با شعار "جوانی جمعیت و تعالی سلامت همگام با پزشک خانواده" در ۱۱ شهرستان برگزار و امروز نشست نهایی تشکیل شد.
دکتر امانی با اشاره به پیشتازی استان مرکزی در برگزاری این نشست، بیان کرد: سال گذشته با مجموعه اقدامات انجام شده استان مرکزی رتبه خوبی در کمک به افزایش جمعیت داشت با این وجود باید به این تلاش ادامه داد که آمار بهتری در بحث فرزندآوری ثبت شود.
وی با بیان اینکه پنجره جوانی کشور در حال بسته شدن است، عنوان کرد: متاسفانه برخی از افراد از مشکلات اقتصادی برای تبلیغ کاهش فرزندآوری استفاده میکنند در صورتی که کاهش جمعیت جوان مشکلات اقتصادی را گستردهتر میسازد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به برگزاری ۱۷ جلسه و ۸۷ کمیته تخصصی در استان مرکزی با موضوع جوانی جمعیت، بیان کرد: فرهنگسازی در این رابطه اهمیت ویژه دارد که همکاری بین دستگاهها را میطلبد.
نظر شما