غربالگری سرطان‌های بانوان با اولویت اقشار کم برخوردار کلید خورد

تهران- ایرنا- رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی از آغاز همکاری این پژوهشکده و بنیاد امدادگران عاشورا برای غربالگری و تشخیص سرطان با اولویت اقشار کم درآمد خبر داد و گفت: امید است با هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود از جمله شبکه ملی تشخیص، کنترل و درمان سرطان‌های بانوان، خدمات گسترده‌تر و بهتری در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری ارائه شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از جهاد دانشگاهی، معاون و جمعی از مدیران موسسه خیریه امدادگران عاشورا طی جلسه ای با رییس و جمعی از معاونان و مدیران پژوهشکده سرطان معتمد، زمینه‌های هم‌افزایی توانمندی‌ها و همکاری‌های مشترک در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان را بررسی کردند.

رامین صرامی فروشانی، رییس پژوهشکده سرطان معتمد با معرفی و شرح مختصری از تاریخچه و فعالیت‌های پژوهشکده اظهار داشت: پژوهشکده سرطان معتمد بیش از ربع قرن پیش در قالب یک مرکز درمانی شروع به کارکرد و در ادامه وارد حوزه پژوهش شد. با گسترش چشمگیر فعالیت‌های تحقیقاتی، بخش درمان جزیی از ساختار امروز پژوهشکده است که سالانه حدود ۲۰۰ هزار خدمت را به مراجعان ارائه می‌کند.

وی افزود: پژوهشکده سرطان معتمد که در قالب پژوهشکده و در قامت یک پژوهشگاه فعالیت دارد با ۵۰ نفر عضو هیات علمی در بین ۸۷۰ پژوهشگاه و مرکز علمی کشور در فهرست ۱۰ مرکز برتر قرار دارد.

صرامی فروشان در ادامه پس از پخش کلیپ معرفی جامع فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشکده درباره طرح‌های غربالگری سرطان‌های شایع بانوان که با همکاری نیروی دریایی ارتش یا قرارگاه‌های جهادی در مناطق محروم کشور اجرا شده، گفت: قرارگاه جهادی خدمت از مجموعه‌های جوان و بسیار باانگیزه جهادی است که تجربه خوبی از همکاری در چند طرح غربالگری دارد و خوشحالیم که به واسطه این مجموعه فرصت آشنایی و همکاری با موسسه خیریه امدادگران عاشورا را پیدا کردیم.

وی تاکید کرد: پژوهشکده در بحث غربالگری و فعالیت‌های جهادی، رویکردها و اهداف مشترکی با خیریه امدادگران عاشورا امید است با هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود از جمله شبکه ملی تشخیص، کنترل و درمان سرطان‌های بانوان که توسط پژوهشکده ایجاد شده، خدمات گسترده‌تر و بهتری را در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان در اقصی نقاط کشور ارائه کنیم.

صرامی فروشانی با تاکید بر آمادگی کامل پژوهشکده برای همکاری با موسسه در زمینه کمک به بیماران بی بضاعت و پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان گفت: دو مدل برای همکاری مشترک (شبکه ملی پیشگیری، تشخیص، کنترل و درمان سرطان‌های بانوان) متصور است. یکی این که ظرفیت‌ها و امکانات پژوهشکده و خیریه در حوزه پیشگیری، کنترل و درمان سرطان کاملا ادغام شده و در قالب زیرساخت و شبکه‌ای مشترک در راه‌اندازی و توسعه مراکز استانی در سراسر کشور همکاری کنیم یا این که با پرهیز از موازی‌کاری و با هم‌فکری و هم افزایی ظرفیت‌ها، بعضی مراکز استانی را پژوهشکده و برخی دیگر را خیریه ایجاد کند و با هماهنگی و ارتباط نزدیک در مسیر اهداف مشترک به مردم، خدمت‌رسانی کنیم.

غربالگری سرطان‌های بانوان با اولویت اقشار کم برخوردار کلید خورد

مراکز کنترل و تشخیص زودهنگام سرطان در ۱۰ استان راه اندازی می شود

علی اصغر یعقوبی، معاون آموزش، درمان و پیشگیری موسسه خیریه امدادگران عاشورا هم با شرح مختصری از تاریخچه شکل‌گیری این موسسه گفت: این موسسه در سال ۶۸ در قالب هیئتی از رزمندگان و فعالان حوزه بهداشت و درمان جنگ تشکیل شد و کمک به بیماران بی بضاعت مبتلا به سرطان و بیماری‌های صعب العلاج را در دستور کار دارد. مؤسسه خیریه امدادگران عاشورا حدود ۵۲ شعبه در استان‌های مختلف کشور دارد و تنها وظیفه درمان بیماران سرطانی را به عهده ندارد؛ بلکه بحث پیشگیری را هم مهم‌تر از درمان می‌داند چون با پیشگیری از سرطان می‌توان هم هزینه‌ها را کم کرد و هم سطح سلامت را ارتقا داد؛ لذا بخشی از مسئولیت مؤسسه امدادگران عاشورا پیشگیری و آموزش است.

وی ادامه داد: در این راستا، سال گذشته طرحی را برای غربالگری سرطان در سطح خانواده‌های بیماران تحت پوشش موسسه در پنج استان کشور اجرا کردیم که میزان شیوع سرطان در این خانواده ها حدود ۸.۲ درصد بود. این آمار بالا ما را به ادامه طرح تشویق کرد و امسال طرح را به استان‌های بیشتر گسترش دادیم.

یعقوبی تصریح کرد: در این طرح بیش از ۱۲۰ هزار نفر به صورت رایگان از لحاظ ابتلا به چهار سرطان شایع در استان مربوطه ارزیابی شده‌اند. افراد شرکت کننده در غربالگری در صورت که سالم باشند ۶ ماه بعد برای غربالگری مجدد دعوت می‌شوند و در صورتی که بیمار باشند وارد چرخه درمان می‌شوند.

یعقوبی تصریح کرد: با هماهنگی صورت گرفته با وزارت بهداشت قصد داریم مراکز کنترل و تشخیص زودهنگام سرطان را در ۱۰ استان کشور راه‌اندازی کنیم و در این راستا از همکاری با پژوهشکده سرطان معتمد و شبکه ملی تشخیص، کنترل و درمان سرطان‌های بانوان بسیار استقبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه انجام دقیق غربالگری مستلزم کار محله محور است، اظهار داشت: اگر بخواهیم در حوزه پیشگیری و کنترل سرطان موفق باشیم لازم است دستگاه‌ها و مراکز دیگر را هم همراه کنیم؛ مثلا بسیج با توجه به ظرفیت بالا برای کارهای محله محور می‌تواند کمک موثری به پیشبرد این برنامه کند.

معاون مؤسسه خیریه امدادگران عاشورا با اشاره به آمار صعودی موارد ابتلا به سرطان بیان کرد: براساس پیش‌بینی چند سال پیش وزارت بهداشت، آمار موارد جدید سرطان تا سال ۱۴۰۴ به ۱۶۵ هزار نفر می رسد، در حالی که همین امسال آمار موارد جدید بیشتر از این رقم است. این مساله نشان می‌دهد مشکل سرطان بسیار جدی تر از میزان پیش‌بینی شده است و ضرورت دارد همه مراکز و دستگاه‌های ذی ربط در این حوزه با جدیت وارد عمل شوند.

شفقی، مدیرعامل مرکز جراحی محدود خیریه امدادگران عاشورا نیز با تاکید بر ضرورت توسعه مراکز درمان سرطان به خصوص در بخش خصوصی که محدودیت‌های بروکراتیک کمتر و آزادی عمل بیشتری دارد، عنوان کرد: پیشنهادم این است که کارگروهی مشترکی با حضور نمایندگان پژوهشکده سرطان معتمد و خیریه امدادگران عاشورا تشکیل شود و ظرفیت‌های و زمینه های مناسب همکاری‌‎های فی‌مابین به شکل کاملاً عملیاتی و واقعی احصا شود تا هر چه زودتر بتوان وارد فاز اجرا شد.

در ادامه نشست تنی چند از مدیران خیریه و پژوهشکده به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha