سعید کلاری در گفتوگو با خبرنگار کتاب ایرنا با اشاره به اینکه آخرین دوره انتخابات اتحادیه چاپخانهداران تهران تیر ۱۳۹۸ برگزار شده است، گفت: انتخابات در سال ۱۳۹۸ در فضایی دموکرات برگزار شد و رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران و اعضای هیات مدیره باید یک ماه بعد فعالیت خود را شروع میکردند، اما برخی زیادهخواهیها موجب شد این روند ۱۶ ماه عقب بیفتد و نفر اول کنار گذاشته شود.
زمان چهار ساله فعالیت هیات مدیره، تیر ۱۴۰۲ به پایان رسیده، در پنج ماه اخیر، مدیریت اتحادیه به شکل غیرقانونی در جریان است
وی با بیان اینکه رسیدن به جایگاه و ریاست به قیمت نادیده گرفتن مسائل اخلاقی، به حقوق اعضای صنف ضرر میرساند، ادامه داد: مضاف بر اینکه ریاست بر اتحادیه وسیلهای برای دستیابی به منافع شخصی و حضور در اتاق اصناف است. آنهم در شرایطی که رئیس فعلی، چاپخانه فعالی ندارد و از محل فعالیت در این صنف، کسب درآمد نمیکند.
مدیر چاپخانه «پیغام امروز» با اشاره به اینکه هر دوره رئیس و هیات مدیره اتحادیه چاپخانهداران چهار سال زمان برای فعالیت دارند، ادامه داد: مدت زمان چهار ساله، در تاریخ تیر ۱۴۰۲ به پایان رسیده است، میتوان گفت در پنج ماه اخیر، مدیریت اتحادیه به شکل غیرقانونی در جریان است.
اتحادیه چاپخانهداران، پیش از این از ادغام با اتحادیه تابلوسازها متضرر شده است
به گفته مدیر چاپخانه «پیغام امروز» در نتیجه برگزار نشدن انتخابات در زمان مقرر، حق اعضا تضییع میشود. زیرا ممکن است افرادی کاندیدا و انتخاب شوند که افکار و ایدههایی به سود اعضا برای اجرا داشته باشند. همچنین در نتیجه این اقدامات بیقانونی رواج پیدا میکند.
میخواهند اتحادیه چاپخانهداران را با اتحادیه صحافان ادغام کنند، در حالی که صحافان، ۱۵ رسته دارند که با چاپ غیرمرتبط است
او درباره دستاوردهایی که برای عقب افتادن زمان انتخابات متصور است، گفت: ریاست فعلی اتحادیه چاپخانهداران تهران برنامه اصلاح قانون نظام صنف را دارد. در قانون قدیم افراد میتوانستند دو دوره متوالی یا سه دوره متناوب، به عنوان رئیس انتخاب شوند. این در حالی است که تلاش میشود با تغییر قوانین امکان ابقای رئیس اتحادیه در صورت کسب دو سوم آرا وجود داشته باشد. برای کسب این آرا هم لازم دارند تا اتحادیه صحافان را با اتحادیه چاپخانهداران ادغام کنند.
کلاری با اشاره به اینکه اتحادیه چاپخانهداران، پیش از این از ادغام با اتحادیه تابلوسازها متضرر شده است، ادامه داد: فعالیت این اتحادیه ربطی به اتحادیه چاپخانهداران ندارد و این مساله به اتحادیه لطمه میزند. در این روزها میخواهند اتحادیه چاپخانهداران را با اتحادیه صحافان ادغام کنند، در حالی که صحافان، ۱۵ رسته دارند که با چاپ غیرمرتبط و این حوزهها از هم مستقل است. اینها مشاغلی مستقل هستند که از چاپ بهعنوان صنایع تکمیلی کمک میگیرند.
پیش از این ایرنا در گزارشی تفصیلی به این موضوع پرداخته شده است.
نظر شما