دکتر امین مهدی زاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیرو اعلام یک مورد حیوان گزیدگی در روستاهای بروجرد کارشناسان شبکه دامپزشکی شهرستان با توجه به اهمیت موضوع و امکان هارگزیدگی، اقدامات لازم را در خصوص پیشگیری از اشاعه و مبارزه با بیماری هاری را انجام دادند.
وی اظهار کرد: در این راستا تیم نمونه برداری بلافاصله به محل اعزام و از حیوان مورد نظر نمونه برداری انجام و برای ردیابی و پایش بیماری به آزمایشگاه مرجع تشخیص بیماری هاری کشور ارسال و لاشه سگ تلف شده نیز بعد از انجام نمونه گیری به صورت بهداشتی امحاء گردید.
رییس شبکه دامپزشکی بروجرد با اشاره به اینکه مکاتبات لازم با ادارات ذیربط به منظور انجام اقدامات فوری انجام شد، اضافه کرد: همشهریان و روستاییان در صورت مشاهده هرگونه علایمی مانند حالت تهاجمی، ریزش بزاق از دهان، تعییر رفتار، تشنج و عدم توانایی در بلع آب و مواد غذایی و یا زمینگیری در حیوانات به خصوص سگ و گربه بدون نزدیک شدن و تماس با حیوان در اسرع وقت موضوع را جهت پیگیری به خانه های بهداشت روستا یا ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.
مهدی زاده بیان کرد: همچنین به محض بروز هر گونه گزش و یا حتی خراش پوستی توسط حیوانات ناقل یا دام مشکوک ضمن شستشوی طولانی منطقه گزش با آب بهداشتی به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه تا اقدامات لازم برای جلوگیری از ابتلای انسان توسط کارشناسان شبکه بهداشت انجام گردد.
وی با اشاره به وجودحیوانات بدون صاحب در سطح شهر بروجرد و روستاها و افزایش گزش در سطح شهرستان، به اهمیت ساماندهی سگ های بدون صاحب توسط کارگروه مربوطه درشهرستان به منظور کنترل بهتر این بیماری تاکید کرد و یادآور شد: در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری هاری می توان به هماهنگی لازم با اداره بهداشت به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه لازم در اسرع وقت جهت افراد گزیده شده، برگزاری کلاس آموزشی برای شهروندان و روستاییان، مکاتبه با شهرداری به منظور جمع آوری سگهای بدون صاحب، مکاتبه با اداره محیط زیست جهت لزوم تدابیر مناسب منظور جلوگیری از ورود و نزدیک شدن حیوانات حیات وحش به منطقه، واکسیناسیون مستمر حیوانات صاحب دار و بدون صاحب، حمایت و ارائه خدمات بهداشتی دامپزشکی لازم به مرکز نگهداری حیوانات بدون صاحب شهرداری بروجرد اشاره کرد.
رییس شبکه دامپزشکی بروجرد مهمترین راه پیشگیری از بیماری هاری را تزریق واکسن هاری به حیوانات دانست و گفت: واکسیناسیون هاری جمعیت سگ ها در سطح شهر و روستاهای شهرستان به طور مستمر جهت پیشگیری مناسب و مطلوب بیماری توسط تیمهای واکسیناسیون دامپزشکی بروجرد در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، هاری یکی از مهلکترین بیماریهای ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان است که سگ و گربه از ناقلین اصلی این بیماری هستند و ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن شده و شروع به تکثیر کرده و انسان و سایر پستانداران خونگرم درگیر بیماری می شود و با توجه به این که سطح تماس و ارتباط این حیوانات با جمعیت انسانی بیشتر از سایر حیوانات است، خطر انتقال بیماری به انسان بیشتر است.
بیماری هاری درمان ندارد و در صورت رخداد بیماری در انسان و عدم انجام اقدامات بهداشتی لازم برای فرد گزیده شده مرگ انسان حتمی است.
نظر شما