محسن حبیبی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: ماهی سونگ از راسته کپور ماهیان خانواده زردپریان و بومی حوزه کارون بزرگ است که با توجه به خصوصیات اکولوژیک و متمایز این ماهی از سایر گونههای ماهی، میتواند در منابع آبی پشت سدها بسیار بزرگ شده و در وزنهای بیش از ۱۰۰ کیلوگرم به خود بگیرد.
به گفته وی، ماهیهای بزرگتر به طور معمول در منابع آبی عمیقتر دیده میشوند و فقط جهت تخمگذاری به نقاط کم عمق تر مهاجرت میکنند.
به گفته وی، این ماهی از طیف وسیعی از غذاها اعم از ماهیها، ژئوپلانکتونها، بیمهرگان، پرندگان و همچنین از فیتوپلانکتون استفاده میکند اما بهطور معمول ماهیهای کوچکتر، بخش زیادی از غذای این گونه را تشکیل میدهند.
وی گفت: این گونه در حال حاضر بر اساس رتبهبندی اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) به عنوان گونهٔ آسیبپذیر طبقهبندی شده است که بر اساس گزارشها در دهههای اخیر به دلیل صید بیرویه تعداد این ماهی به شدت کاهش یافته است.
به گفته وی، امروزه بر اثر خروج انواع آلاینده در محیطهای آبی، خشکسالی و کاهش توان خود پالایی رودخانهها، ورود گونههای مهاجم و همچنین صید بیرویه زندگی آبزیان وحشی در رودخانهها در معرض خطر جدی قرار گرفته است.
حبیبی افزود: ماهی سونگ بومی آبهای شیرین و حوزه کارون بزرگ است و صید این ماهی با توجه به صادر نشدن پروانه صید در سالجاری، ممنوع است و براساس آخرین مصوبه شورای عالی محیطزیست در صورت کشف متخلفان یک میلیون ریال به ازای هر قطعه جریمه خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه جریمه صید ماهی سونگ بسیار پایین است و به ازای هر قطعه ماهی یک میلیون ریال جریمه برای افراد متخلف تعیین میشود، گفت: افزایش نرخ جریمههای ضرر و زیان شکار و صید حیات وحش تاثیر زیادی در افزایش بازدارندگی صید غیرمجاز دارد و می بایست همواره از طریق شورایعالی محیط زیست مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: هماکنون ۳۴ گونه ماهی در استان شناسایی شده که تعداد زیادی از آنها از خانواده کپورماهیان و تعدادی نیز بومی و اندمیک استان است.
حبیبی از دوستداران محیطزیست استان درخواست کرد درصورتی که مواردی از شکار و صید غیرمجاز را مشاهده کردند، از طریق سامانه ۱۵۴۰ و یا شماره تلفن ۳۲۲۲۳۵۷۲ یا نزدیکترین پاسگاه و اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند تا برخورد جدی با متخلفان انجام شود.
وی با اشاره به آغاز فصل سرما و ضرورت حفاظت و صیانت از گونههای مختلف پرندگان و حیات وحش، افزود: با آغاز مهاجرت پرندگان به مناطق مختلف استان شکارچیان از هرگونه عملیات صید و شکار اجتناب کنند.
حبیبی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری ۲۹۰ پرونده تخلف از جمله شکار و صید غیرمجاز و ایجاد آلودگی و تخریب تشکیل شد و ۳۶۰ متخلف شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.
به گزارش ایرنا، ۱۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری جز مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان قرار دارد و علاوه بر آن ذخیرهگاه جهانی زیستکره تنگ صیاد- سبزکوه با داشتن حدود یک سوم مساحت استان و بخشی از شهرستانهای شهرکرد، بروجن، اردل، لردگان، خانمیرزا، کیار و کوهرنگ را دربرگرفته است.
در استان ۹ منطقه تحت مدیریت محیط زیست استان که شامل ۶ منطقه حفاظت شده، یک اثر طبیعی ملی، یک پناهگاه حیات وحش و یک پارک ملی است.
در استان بیش از ۳۰۱ گونه پرنده، ۴۷ گونه پستاندار شناسایی شده که ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی و در لیست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت قرار دارد و ۴۹ گونه خزنده چهارگونه دوزیست و ۳۴ گونه ماهی شناسایی شده است.
نظر شما