تجاری سازی و صادرات دستگاه استخراج فوق بحرانی مواد موثره دارویی با همت فناوران ایرانی

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تجاری سازی و صادرات دستگاه بومی استخراج فوق بحرانی پنج لیتری دیجیتالی شده است که کاربردهای گسترده‌ای در داروسازی دارد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، آرش بهزادی، مدیر فنی شرکت دانش‌بنیان «داتیس انرژی» گفت: شرکت ما موفق به ساخت دستگاه سوپرکریتیکال یا سیال فوق‌بحرانی شده که در دو مدل پنج لیتری و نیم لیتری تهیه شده است. کار دستگاه این است که سیال دی ‎اکسیدکربن را به فاز بحرانی می‌برد. در واقع فاز سوپرکریتیکال بین مایع و گاز است که امکان استخراج مواد از فاز گازی را فراهم می‌کند.

وی با تشریح مشخصات دستگاه استخراج فوق‌بحرانی گفت: دمای استخراج پایین برای جلوگیری از تجزیه محصول نهایی، عصاره‌گیری بهینه با کنترل دقیق دما و فشار، نبود تفاله و ته‌نشینی در محصول نهایی، بازیابی حلال و تولید نکردن آلاینده از ویژگی‌های این دستگاه استخراج است.

بهزادی تصریح کرد: اجزای دستگاه شامل پمپ CO۲ با فشار کاری ۵۰۰ بار و دبی ۵۰ لیتر بر ساعت و پمپ حلال با فشار کاری ۵۰۰ بار است. تمام لوله‌ها، اتصالات و مخازن از جنس فولاد ضدزنگ S۳۱۶ با فشار کاری شش‌هزار psi، دو فلومتر برای حلال و سیال فوق بحرانی، چهار شیر اطمینان جهت افزایش ایمنی، سه پمپ ضد زنگ جهت گردش آب گرم، سیستم تبرید مناسب، حسگر فشار در نقاط مختلف، حسگر دما تیپ PT۱۰۰ در نقاط مختلف و نمایشگر برای نمایش دما در نقاط مختلف در صورت استفاده از سیستم نمایش دیجیتال است.

وی با بیان اینکه کاربرد این دستگاه در داروسازی است، تصریح کرد: تفاوت این دستگاه با دستگاه‌های مشابه دیگر این است که کار استخراج آن در دمای پاینی انجام می‌شود؛ یعنی ماده موثره آن دچار تغییر نشده و کیفیت آن نیز کاهش نمی‌یابد.

بهزادی تأکید کرد: دستگاه استخراج فوق بحرانی پنج لیتری دیجیتالی، تجاری‌سازی شده و به بسیاری از کشورها نیز صادر شده است و در ایران نیز دو شرکت این محصول را خریداری کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، یازدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست آزمون پیشرفته ایران ساخت، از سه شنبه (۱۲ دی) در محل سالن های ۳۱، ۴۰ و ۴۴ نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد و تا جمعه (۱۵ دی) ادامه دارد.

فرصت ثبت نام حضور برای شرکت های دانش بنیان و فناور از اول مهر تا اول آبان امسال اعلام شده بود و تعداد ۳۳۰ شرکت در یازدهمین رویداد ایران ساخت حاضر خواهند بود و ۱۰ هزار و ۵۰۰ محصول در این نمایشگاه در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.

یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی «ایران‌ساخت» در ۱۴ بخش موضوعی به منظور عرضه محصولات و خدمات فناورانه ایران‌ساخت برگزار می‌شود. «نفت و پتروشیمی»، «برق»، «الکترونیک و نرم‌افزار»، «عمران و ساختمان»، «مکانیک»، «شیمی و متالورژی»، «کشاورزی و محیط‌زیست»، «فیزیک پایه»، «تجهیزات عمومی آزمایشگاهی»، «مواد آزمایشگاهی»، «مهندسی پزشکی و زیست مواد»، «تجهیزات آزمون صنعتی»، «خدمات کالیبراسیون» و «تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی مدارس» در حال برگزاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha