۲۴ دی ۱۴۰۲، ۸:۰۶
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85352206
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

شمارش معکوس برای تولد نسل جدید اینترنت در خراسان‌شمالی

۲۴ دی ۱۴۰۲، ۸:۰۶
کد خبر: 85352206
سعید وحیدی
شمارش معکوس برای تولد نسل جدید اینترنت در خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- خراسان شمالی این روزها در آستانه رنسانسی از نوع اینترنت است به گونه ای که با آغاز طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTX) در شهرهای استان شمارش معکوس برای خداحافظی با «ای‌دی‌اس‌ال» آغاز و بهره مندی از اینترنت با ۱۰۰ برابر سرعت فعلی آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، بسیاری از روستاهای خراسان شمالی با نگاه عدالت محور دولت برای نخستین بار طعم خوش عصر ارتباطات را در محل زندگی خود تجربه کردند و بسیاری نیز از شر اینترنت کم سرعت خلاص شده اند.

خیلی وقت است که دیگر روستاییان این خطه عبارت «مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشند» را از اپراتورها را نمی شوند و با خرید یک بسته اینترنتی می توانند با دوستان و آشنایان خود تماس تصویری برقرار کنند.

روستاییان دیگر برای برقراری تماس با دوستان و آشنایان به روی پشت بام و یا تپه های اطراف نمی روند بلکه به مدد تحولات ارتباطاتی در دولت سیزدهم از مزایای عصر ارتباطات و شبکه های اجتماعی بهره مند هستند.

رنسانس ارتباطی دولت در خراسان شمالی به روستاها ختم نمی شود بلکه این روزها شمارش معکوس برای بهره مندی شهرهای استان نیز از اینترنت پرسرعت زیر سایه طرح ملی فیبر نوری منازل و و کسب و کارها (FTTX) آغاز شده است.

اینترنتی که قرار است با اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها، شهروندان شیروانی و بجنوردی از آن بهره مند شوند و سرعتش ۱۰۰ برابر سرعت فعلی اینترنت است.

شمارش معکوس برای تولد نسل جدید اینترنت در خراسان‌شمالی

اینترنت «ای دی اس ال» در آستانه پیوستن به خاطرات

تا پیش از این اینترنت (ADSL) محبوب‌ترین نوع اتصال در ایران محسوب می‌شد و کاربرانی برای دسترسی به یک خط اینترنت ADSL ولعی مثال‌زدنی داشتند به گونه ای که باید مدت‌ها در انتظار یک پورت خالی می‌نشستند و با هر نوع شرایط سرویس‌دهنده اینترنت موافقت می‌کردند.

اینترنت (ADSL) در بهترین حالت و بالاترین سرعت می‌تواند به مرز ۱۶ مگابیت بر ثانیه برسد آن هم اگر شما چنین سرویسی را خریداری کرده باشید، اگر سرویس‌های پایین‌تر مانند هشت مگابیت یا چهار مگابیت را اشتراک بگیرید که دیگر سرعت «ای دی اس ال» قابل قیاس با فورجی نیست.

اما در طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها سرعت اینترنت تا هزار مگابیت در ثانیه می رسد که ۱۰۰ برابر وضعیت موجود است به گونه ای که خانواده ها می توانند با خرید مودم این خدمت را دریافت کنند.

شمارش معکوس برای تولد نسل جدید اینترنت در خراسان‌شمالی

امضای قرارداد اجرای طرح FTTX 

بجنورد و شیروان شهرهایی هستند که قرار است تا ۶ ماه آینده با اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTX) از این اینترنت پرسرعت بهره مند شوند.

قرارداد اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTX) در بجنورد بین شهرداری مرکز استان و شرکت ارتباطات شاتل در راستای هوشمندسازی این شهر به امضا رسیده و قرارداد اجرای این طرح در شیروان نیز بین شهرداری این شهر و شرکت مخابرات خراسان شمالی به امضا رسیده است.

مدیرکل فناوری و ارتباطات خراسان شمالی در این باره می گوید: طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTX) یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل‌های فیبر نوری بهره می‌برد.

سیدعلی مرتضوی می افزاید: توسعه شبکه فیبرنوری و ایجاد زیرساخت ارتباطی مناسب و دسترسی مردم به ارتباطات پرسرعت، با کیفیت و امن از اهداف اصلی اجرای این طرح است.

وی خاطرنشان می کند: دستاوردی که تغییر فناوری از سیم مسی به فیبر نوری به ارمغان می‌آورد، این است که دیگر با محدودیت پهنای باند مواجه نخواهیم بود زیراکه فیبر نوری با پهنای باند بالا، فرصتی استثنایی برای ارایه خدمات و کاربردهای جدید ایجاد کرده است.

شمارش معکوس برای تولد نسل جدید اینترنت در خراسان‌شمالی

مرتضوی با بیان اینکه تمامی خانوارهای شهر بجنورد از این طرح بهره مند می شوند، می گوید: برای این طرح در بجنورد بیش از ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه می شود و زمان اجرای آن ۶ ماه پیش بینی شده است.

مدیرکل فناوری و ارتباطات خراسان شمالی ادامه می دهد: برای اجرای این طرح در شهر شیروان نیز ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه می شود و زمان اجرای آن ۶ ماه پیش بینی شده است.

وی می افزاید: ۱۰۰ کیلومتر فیبر نوری در قالب این طرح در شهر شیروان اجرا می شود.

طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTX) یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل‌های فیبر نوری بهره می‌برد.

توسعه شبکه فیبرنوری و ایجاد زیرساخت ارتباطی مناسب و دسترسی مردم به ارتباطات پرسرعت، با کیفیت و امن از اهداف اصلی اجرای این طرح است.

ضریب نفوذ اینترنت ثابت و سیار در استان ۱۴۰.۳۳ درصد است و بیش از یک میلیون و ۲۲۹ هزار مشترک اینترنت ثابت و سیار در این خطه وجود دارد.

خراسان شمالی حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha