توزیع نهاده‌های دامی در گلستان با هوشمندسازی عادلانه شد

گرگان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی گلستان با اشاره به اینکه با راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند، عدالت در توزیع نهاده‌های دامی محقق شده است، گفت: با این اقدام، دامداران واقعی، سهم بیشتری از نهاده‌های دامی می‌برند.

صاحب خیراندیش روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند دستیابی به آمار دقیق و به‌روز در حوزه تولیدات دامی امکان‌پذیر شد.

وی افزود: گلستان تنها استانی است که از یک ماه گذشته، اقدام به راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند بخش کشاورزی کرد در حالی که پیش از این در سایه فقدان سامانه‌های هوشمند و خلا آمارهای دقیق، دریافت نهاده‌های دامی نظم خاصی نداشت و در حق دامداران واقعی اجحاف می‌شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی گلستان با بیان اینکه اجرای طرح دامپروری قراردادی از دیگر اقدامات ابتکاری گلستان است، ادمه داد: در این طرح، کارخانه خوراک دام کنسانتره در بازه زمانی چهار ماهه بدون دریافت هزینه در اختیار دامداران قرار می‌دهد و دامدار هزینه این خوراک دام را پس از چهار ماه به کارخانه بازمی‌گرداند.

خیراندیش با بیان اینکه توزیع نهاده‌های دامی به جز سبوس در سامانه «بازرگام» انجام می‌شود، گفت: با واقعی شدن قیمت دام زنده زمینه رضایتمندی اکثر دامداران فراهم شده که نتیجه آن بهبود وضعیت دام استان از ابتدای امسال است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: زایش دام‌های عشایر و کوچ‌رونده از ابتدای اسفند ماه در گلستان شروع می‌شود که با توجه به بهبود وضعیت آب و هوا، پیش‌بینی‌ها حاکی از بهبود وضعیت مراتع و توسعه گله‌های دامپروری در استان دارد.

خیراندیش به آخرین وضعیت جوجه‌ریزی در گلستان اشاره کرد و توضیح داد: میزان جوجه‌ریزی از ابتدای امسال تا 26 دی ماه جاری در استان به 137 میلیون و 352 هزار قطعه رسیده و در مقایسه با ۱۱۴ میلیون و ۴۴۳ قطعه مدت مشابه سال قبل، 27 درصد بیشتر است.

وی با بیان اینکه گلستان بیشترین میزان تولید گوشت مرغ را در کشور دارد، اظهار کرد: مشکلی در زمینه تولید مرغ در استان وجود ندارد.

خیراندیش رشد سرانه تولید مرغ را ناشی از افزایش قیمت گوشت قرمز دانست و توضیح داد: با افزایش قیمت گوشت قرمز، تقاضای مردم برای خرید گوشت مرغ بیشتر شده است.

به گزارش ایرنا، گلستان جایگاه ویژه‌ای در تامین امنیت غذایی کشور دارد و بخش دامپروری استان حدود ۶.۵ درصد از نیاز پروتئین استان‌ها را تامین می‌کند.

در گلستان که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی استوار است، یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک عشایر و ۳۰۰ هزار راس دام سنگین وجود دارد که از سوی بیش از ۵۰ هزار بهره‌بردار پرورش داده می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha