رییس کل دادگستری سمنان: طرح‌های صیانت از یوزپلنگ اثرگذار نبوده است

سمنان - ایرنا - رییس کل دادگستری استان سمنان گفت: نتایج مطلوبی در امر حصارکشی و پیشگیری از احتمال تلف شدن یوزپلنگ آسیایی در این استان حاصل نشده است.

به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، محمدجعفر عبداللهی روز شنبه همزمان با هفته هوای پاک در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان افزود: دادگستری کل استان نیز در موضوع صیانت از گونه های نادر حیات وحش شرق استان ورود قانونی داشته است ولی نتایج مطلوب حاصل نشده است.

رییس کل دادگستری استان سمنان تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن به ماه های پایانی سال و افزایش تردد در راه های شرقی استان، با سرعت بیشتری گذرگاه های ورود گونه های نادر حیات وحش به مناطق امن باید منتقل شود تا از بروز حوادث احتمالی جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: در تماس تلفنی با معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور، نگاه ویژه به زیست گاه های جانوری در استان مطالبه شد و حساسیت موجود در حفظ امنیت پایدار محیط زیست استان مورد تاکید قرار گرفت.

وی با اشاره به خودداری از صدور بدون ضابطه مجوز نگهداری اسلحه گفت: هرچه دایره شکار محدود تر شود زیبایی های محیط زیست افزایش می باید. هیجان شکار و تیراندازی در محیط زیست باید کنترل و مدیریت و از تعرض به گونه های جانوری جلوگیری به عمل آید.

رییس کل دادگستری استان سمنان تصریح کرد: دستگاه قضایی استان سمنان به هر موضوعی که امنیت پایدار جامعه را در معرض آسیب قرار دهد، ورود قانونی دارد و حفظ محیط زیست سالم امری است که نباید در آن سهل انگاری کرد و باید تلاش مضاعف را رویه کرد.

وی گفت: ساختارهای طبیعی حیات وحش موجود در استان بسیار بااهمیت است و نیاز به حفاظت و حراست صحیح دارد. فقط نباید برای حفظ بقاء گونه های جانوری، از طریق طعمه‌گذاری گونه های جانوری دیگر استفاده کرد. همیشه آسان ترین راهکار مناسب ترین روش نیست.

عبدالهی گفت: سه عنصر آب، خاک و هوا لازمه حیات بشر است و نمی توان با بی توجهی به این عناصر، حیات سالمی را انتظار داشت؛ بلکه تمام ارکان چرخه محیط زیست به هم وابسته و ضرورت صیانت از آن ها مهم است.

وی تصریح کرد: استان پهناور سمنان دارای اقلیم های طبیعی متنوعی است و این موهبت الهی به جاذبه های استان افزوده و باید نهادهای مسئول برای حفظ این جاذبه ها تلاش های ارزشمندی را به کار ببندند.

ارتباط صنعت و آلایندگی

وی گفت: قلب تپنده اقتصاد استان سمنان به صنعت وابسته است. به عبارتی با حمایت های قانونی از صنعتگران، تولید کنندگان و سرمایه گذاران علاوه براینکه امرار معاش مردم تأمین می شود، پویایی و دوام اقتصاد استان نیز رونق می گیرد.

رییس کل دادگستری استان سمنان افزود: در موضوع تامین هوای پاک و آلایندگی محیط زیست علاوه بر اینکه باید شنونده درد دل های صنعتگران و متصدیان این حرفه بود، باید با هدف پیشگیری از آسیب به محیط زیست، نظارت های نتیجه بخش را افزایش داد و چنانچه امکان مماشات نبود رفتار قهری را اِعمال کرد.

وی تاکید کرد: همچنین بر رفتار و عملکرد بازرسان باید نظارت داشت و از بروز سهل انگاری و بی توجهی احتمالی که موجب آسیب به محیط زیست می شود پیشگیری به عمل آید.

عبدالهی گفت: شاید برخی از واحدهای تولیدی با وجود فعالیتی که دارند باعث بروز آلایندگی محیط زیستی نشوند و با تشکیل تیم های مشترک از مراکز بهداشتی و درمانی، بررسی های جامع صورت گیرد.

ضرورت بررسی ارتباط بیماری‌ها با آلایندگی‌ها

وی ادامه داد: همچنین با کمک استادان و نخبگان دانشگاهی مرتبط بررسی شود که آیا بروز برخی از بیماری ها در استان ناشی از آلایندگی های محیط زیستی در نتیجه فعالیت برخی از واحدهای تولیدی است یا در اثر همه گیری بیماری های فصلی است. همه این امور نیازمند اطلاع رسانی صحیح و اقناع اذهان عمومی جامعه دارد.

رییس کل دادگستری سمنان: طرح‌های صیانت از یوزپلنگ اثرگذار نبوده است

در این دیدار بهرام علی ظاهری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با قدردانی از همراهی دستگاه قضایی استان، گزارشی از اقدامات آن سازمان ارائه و به مسئولیت پذیری و اهتمام به انجام تکالیف تاکید کرد.

حیات یوزپلنگ ها در استان سمنان

به گزارش خبرنگار ایرنا، یوزپلنگ ایرانی در فهرست اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست قرار دارد، به معنای اینکه گونه‌ای در خطر انقراض است، حدود ٢ هزار سال پیش یوزها در بیشتر نقاط آسیا حضور داشتند، اما اکنون منحصر به نواحی بیابانی ایران شده ‌اند.

طبق گزارش‌ها، ایران از دهه ۱۹۷۰ به عنوان تنها زیستگاه یوزپلنگ‌ آسیایی شناخته شده است، از این رو به آن یوزپلنگ ایرانی نیز می گویند.

در زمان حاضر یوزپلنگ آسیایی، ایران و بخش‌هایی از استان سمنان را خانه امن خود یافته و اکنون متخصصان بومی در سایت تکثیر در اسارت و ارتقای امنیت پارک ملی توران تغییر سرنوشت یوزپلنگ از خطر انقراض را دنبال می‌کنند.

معاون رییس جمهوی و رییس سازمان حفاظت محیط‌ زیست پیشتر در سفر به استان سمنان در بهار ۱۴۰۲ گفته بود: سایت تکثیر بین‌المللی به عنوان محور زیست و تردد یوزپلنگ و گورخر دارای اهمیت است و این ظرفیت در استان سمنان وجود دارد و ایجاد سایت بین‌المللی تکثیر یوزپلنگ در منطقه حفاظت‌شده توران با توجه به ظرفیت استان سمنان پیگیری می‌شود.

منطقه توران یا خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار می‌رود که در شاهرود در شرق استان سمنان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha