واکنش روسیه به حمایت آلمان از اسرائیل در پرونده نسل‌کشی در غزه
ساختمان وزارت خارجه روسیه

مسکو- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اظهارنظر مقام‌های دولتی آلمان مبنی بر مقابله با آفریقای جنوبی در پرونده شکایت از اسرائیل به خاطر نسل‌کشی در غزه را غیراخلاقی و غیرقابل قبول توصیف کرد.

به گزارش ایرنا،‌ ماریا زاخارووا روز یکشنبه در بیانیه‌ای در سایت وزارت امور خارجه روسیه در عین حال افزود: تصمیم دولت آلمان مبنی بر مخالفت با جمهوری آفریقای جنوبی که در دادگاه بین المللی دادگستری، اسرائیل را به نسل کشی مردم نوار غزه متهم کرد، ما را شگفت زده نکرد.
وی اظهار داشت: برلین همواره بدون توجه به پیامدها، از اسرائیل حمایت و از نظم مبتنی بر قوانین تعریف شده توسط واشنگتن پیروی می‌کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ادامه از یک بیانیه دولت برلین که در آن ضمن اشاره به تاریخ آلمان و جنایت نازیسم علیه بشریت، این دولت را متخصص مسائل کشتار جمعی معرفی کرده است،‌ابراز تعجب کرده و افزوده است: با جنایات آلمان در طول جنگ جهانی دوم علیه بشریت و سایر مردم، ملیت ها و ملیت ها مرتکب شد، چه باید کرد؟
زاخارووا همچنین با اشاره به مصادیقی از اقدامات دولت آلمان در قبال مردم غزه، آفریقا و نیز نقش حمایت از کی‌یف در مقابله با مسکو افزود: رفتار دولت فعلی آلمان را غیرقابل قبول و غیراخلاقی می‌دانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در این باره تصریح کرد: با توجه به مواضع و اقدامات دولت کنونی آلمان، این سوال مطرح می شود که آیا توبه قبلی آلمان از رویکرد نازیسم صادقانه بوده و آیا نازی زدایی در این کشور به اهداف خود رسیده است؟
زاخارووا گفت: تاریخ نمونه‌های بسیاری را می‌داند که جنایتکارانی که مرتکب جرایم جدی شده‌اند، راه اصلاح را در پیش گرفتند و با استفاده از دانش تجربیات غیرقانونی خود، به جلوگیری از جنایات مشابه کمک کردند؛ اما این رویکرد فقط در صورت توبه واقعی و شناخت بی قید و شرط گناه خود بدون کوچکترین اشاره ای به تلاش برای توجیه جنایات خود امکان پذیر است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: آنچه که بیش از همه نگران‌کننده است، تجدید حیات نظامی‌گری آلمان در بحبوحه حمایت از شیوه‌های نئونازی است که این روند با توجه به تجربه تاریخی متناقض این کشور می تواند عواقب بسیار ناگواری برای سرنوشت خود آلمان و همچنین اروپا و جهان داشته باشد.

پیش از این، روسیه از شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دیوان دادگستری بین‌المللی به دلیل نسل کشی در غزه حمایت کرده بود.
آندری کلین سفیر روسیه در لندن در مصاحبه با شبکه رادیویی ال بی سی گفته بود: هدف اسرائیل در غزه حذف شهروندان بومی غزه است و دلایل موجهی وجود دارد که آفریقای جنوبی این موضوع را در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح کند. سفیر روسیه در لندن تاکید کرد که فلسطینی‌ها شکست ناپذیرند و باید بتوانند وطن خود را تأسیس کنند.


دیوان بین‌المللی دادگستری ۱۱ و ۱۲ ژانویه (۲۱ و ۲۲ دی) شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی را درباره نسل‌کشی علیه مردم فلسطین در باریکه غزه بررسی کرد. دیوان بین‌المللی دادگستری که «دادگاه بین‌المللی» نیز نامیده می‌شود، عالی‌ترین نهاد حقوقی سازمان ملل متحد است که در سال ۱۹۴۵ برای رسیدگی به مناقشات و اختلافات میان کشورها تأسیس شده است.
هیات دادگاه بین‌المللی که متشکل از ۱۵ قاضی است به اختلافات مرزی و پرونده‌هایی که به‌طور فزاینده‌ از سوی کشورها مطرح می‌شود و دولت‌های دیگر را به نقض تعهدات معاهده سازمان ملل متهم می‌کنند، رسیدگی می‌کند.
پیش از این، یک وکیل اهل غزه و عضو هیات آفریقای جنوبی در لاهه در گفت‌وگو با روزنامه ال پائیس اسپانیا با ابراز اطمینان از اینکه دادگاه سازمان ملل در دو یا سه هفته آینده، به نفع پایان عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه رای خواهد داد، از اروپا خواست تا «پایان دادن به نسل‌کشی» علیه فلسطین را خواستار شود.
راجی سورانی افزود: اگر مردم غزه با عدالت و عزت از این جنگ بیرون نیایند، غرب بهای گزافی را خواهد پرداخت. همدستی جامعه جهانی با اسرائیل هزینه خواهد داشت. نمی‌توان همواره، جلاد را به عنوان قربانی معرفی کرد و برعکس.
وی خطاب به اروپایی‌ها گفت: اکنون از آتش‌بس حمایت کنید و اسرائیل را تحریم کنید. اروپا باید موضع خود را به وضوح مشخص کند و خواهان توقف این نسل‌کشی باشد. آن‌ها می‌توانند این کار را انجام دهند.

حملات همه جانبه رژیم صهیونیستی به نوار غزه در حالی وارد صد و هفتمین روز خود شده که با مقاومت مردم غزه و فلسطینیان که تاکنون بیش از ۲۴ هزار شهید در پی داشته است رژیم صهیونیستی برای اولین بار در طول عمر ۷۵ ساله تاسیس جعلی خود به طور همزمان ضربات سهمگینی از چهار گروه مقاومت اسلامی دریافت کرده و به هیچ یک از اهداف ادعایی خود دست نیافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha