دکتر امیررضا شاهانی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: بر اساس این طرح، دانشجویان دکترا در داخل کشور که در دانشگاه های برتر مشغول به تحصیل هستند و مقاطع مختلف تحصیلی خود را نیز در دانشگاه های برتر گذراندهاند، همچنین دانشجویان دکترا که خارج از کشور هستند و پروپوزال خود را با موفقیت طی کردهاند و سال آخر دوره تحصیلی آنها است، می توانند از این امکان فراهم شده استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این دانشجویان تا آخر بهمن ماه جاری فرصت ثبت نام دارند، افزود: برای این منظور متقاضیان می توانند با مراجعه به «سامانه بورس وزارت علوم» درخواست خود را ثبت کنند.
شاهانی ادامه داد: پس از اتمام زمان ثبت نام، در هیات اجرایی جذب کارگروه هایی تشکیل می شود و درخواست ها را بررسی می کنیم و آن دانشجویانی که از لحاظ علمی قوی باشند و به لحاظ صلاحیت های عمومی و تعهد به اسلام و نظام هم مورد تایید باشند، به سازمان امور دانشجویان معرفی می کنیم و بورس وزارت علوم می شوند تا سال دیگر هم که فارغ التحصیل شدند، محل خدمت آنها مشخص شود و دغدغه اشتغال نداشته باشند.
وی گفت: برای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز این آورده را دارد که می توانیم یکسری اساتید علمی واجد شرایط صلاحیت های عمومی را داشته باشیم که با توجه به برنامه های راهبردی دانشگاه مبنی بر افزایش تعداد اعضای هیات علمی و رشته ها در برنامه پنج ساله، برای ما هم اولویت دارد.
جذب ۲۵ نفر در سال ۱۴۰۲
رییس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش این دانشجویان در سال اول (۱۴۰۲) ۲۵ نفر است، توضیح داد: در رشته های مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی عمران هر کدام سه ظرفیت، در رشتههای مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع، مهندسی مواد و مهندسی نقشه برداری هر کدام ۲ ظرفیت، در رشته های فیزیک، شیمی هر کدام سه ظرفیت و ریاضی نیز دو ظرفیت داریم.
شاهانی ادامه داد: این افراد یک مقرری از وزارت علوم در سال آخر دریافت می کنند و محل خدمتشان به عنوان عضو هیات علمی نیز از همین الان مشخص می شود و می توانند عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر می شوند. بنابراین تصور می کنم که این بورسیه برای دانشجویان دکترا جذابیت داشته باشد.
مهاجرت معکوس
رییس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: دغدغه دانشجویانی که برای ادامه تحصیل کشور را ترک کرده اند یا در فکر ترک کشور هستند، در بیشتر موارد موضوع اشتغال است و به دلیل اینکه شاید وضعیت شغلی مناسبی ندارند یا پیدا نکرده اند، اقدام به مهاجرت کردند.
شاهانی ادامه داد: تلاش دانشگاه خواجه نصیر این است که شرایط را برای جذب این افراد مستعد فراهم کند.
وی اظهار داشت: حتی در دانشگاه خواجه نصیر نیز دانشجویان بسیار مستعد و حتی فارغ التحصیلانی داشتیم که در مقاطع دکترا به دلیل اینکه نتوانستند در کشور جذب شوند، کشور را ترک کردند. ما باید از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم.
رییس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: این افراد به عنوان عضو هیات علمی و استاد در دانشگاه خواجه نصیرالدین مشغول به کار خواهند شوند.
نظر شما