دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه با چالش جدی نیرو مواجه است

تربت‌حیدریه- ایرنا- رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه گفت: یکی از مهمترین چالش‌های این دانشگاه کمبود نیروی متخصص است.

به گزارش ایرنا، محمد حاتمی عصر روز سه‌شنبه در نشست خبری با موضوع دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: از آنجا که این دانشگاه سال ۷۲ تاسیس و در زمره دانشگاه‌ آزادهای نسل نخست است، و اکنون با موج شدید بازنشستگی پرسنل مواجه شده ، به طوری که از مجموع ۱۰۳ نفر نیروی اولیه، تنها ۲۳ نفر باقی مانده و در صدد جذب نیروی جدید می‌باشیم.

وی گفت: مشکل دوم ما منابع درآمدی و این بدان معناست که چون فاقد بودجه مصوب دولتی هستیم، لذا مبنای کار و ارایه خدمات آموزشی در این دانشگاه، روی شهریه دانشجویان متمرکز است.

حاتمی اظهار کرد: با این حال به شکلی برنامه ریزی شده که نه تنها جزو دانشگاه‌های زیان ده نیستیم، بلکه ظرف ۲ سال اخیر رتبه این دانشگاه در بین سایر واحدهای دانشگاه آزاد سراسر کشور از ۹ به رتبه ۶ ارتقا یافت‌ و از نظر درجه‌بندی جزو دانشگاه‌های بزرگ و از نظر سطح‌بندی، سطح یک محسوب می‌شویم.

سعید میرزاده معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه نیز سرانه فضای آموزشی این دانشگاه را ۳.۷۳ مترمربع، سرانه فضای پرورشی آن را ۰.۳۴ مترمربع و سرانه فضای رفاهی‌اش را، ۲.۹۶ مترمربع اعلام و اظهار کرد: زمین‌های در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۱۸.۵ هکتار و زیربنای دانشگاه آزاد حدود ۳۲ هزار مترمربع است.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه نیز در ادامه گفت: اکنون ۱۹۰ هیات علمی کار آموزش و تدریس چهار هزار و ۶۰۰ نفر دانشجو که حدود ۶۰ درصدشان خانم هستند، در ۱۶ رشته کاردانی پیوسته، ۱۸ رشته کاردانی ناپیوسته، ۱۸ رشته کارشناسی پیوسته، ۲۱ رشته کارشناسی ناپیوسته، ۱۸ رشته کارشناسی‌ارشد و ۲۷ رشته دکتری مشغول تحصیل هستند را بر عهده دارند.

حسین خدابخشی‌زاده با بیان اینکه از این تعداد نزدیک هزار نفر در مرکز آموزش خواف وابسته به این دانشگاه در ۲ مقطع کاردانی و کارشناسی در رشته‌های مکانیک و حسابداری مشغول تحصیل هستند، افزود: به زودی سه رشته دکتری شامل صنایع غذایی گرایش شیمی، شیمی کاربردی و ریاضی به جمع رشته‌های دکتری این دانشگاه، اضافه خواهد شد.

وی اظهار کرد: بخشی از رشته‌های این دانشگاه با توجه به بافت فرهنگی و اقتصادی وابسته به کشارزی و صنایع دستی این خطه ایجاد تا نیاز منطقه را تامین کنند.

حسین رضایی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه نیز در این نشست گفت: از آنجا که در این فضای علمی نگاه ویژه‌ای به کرسی‌های نظریه‌پردازی و ترویجی داریم، به طور متوسط در هر سال ۲۳ کرسی ترویجی برگزار که از این تعداد به طور میانگین ۲۰ کرسی‌ توسط دانشجویان دوره دکترا در حوزه علوم انسانی و بقیه توسط اعضای هیات علمی اجرا می‌شود.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه نیز با بیان اینکه ۲۸۸ دانشجوی دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه مهرماه پارسال در سومین مرحله کرسی‌های آزاد اندیشی شرکت کردند، گفت: طبق جدول کاری دانشگاه‌ها، همه ساله کرسی‌های آزاداندیشی از مهرماه و در چهار محور اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برگزار می‌شود.

مهدی رهنما افزود: از تعداد دانشجویان شرکت‌کننده در کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه تربت‌حیدریه در سال تحصیلی گذشته، هشت تیم برتر به مرحله استانی و در نهایت چهار تیم به مرحله کشوری راه یافتند.

وی گفت: کرسی‌های آزاداندیشی دانشجویی در کشور تاکنون به مدت سه سال متوالی برگزار و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب، امسال این رویداد به پیشنهاد دانشگاه آزاد اسلامی با مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha