۶۲ شعبه ویژه رسیدگی به جرائم انتخاباتی در خراسان رضوی تشکیل شد

مشهد -ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: ۶٢ شعبه ویژه برای رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی در مناطق مختلف این استان تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید امیر مرتضوی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: از این تعداد ٢۵ شعبه در شهرستان، دادگستری‌ها، دادسراها و ١٢ شعبه در حوزه بخش قرار دارند و ١١٣ نفر نیز در هیات‌های اجرایی و نظارت در شورای نگهبان با توجه به پیش‌بینی قانون، در کمیته حقوقی انتخابات مسوولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه تکالیف و وظایف در حوزه انتخابات یکی از محورهای پیشگام در دادگستری خراسان رضوی است، بیان کرد: بر همین اساس در سال ١٣٩٢ به استناد ماده ۶٨ قانون انتخابات ریاست جمهوری، طرحی به قوه قضائیه ارائه شد که ستادهای پیشگیری، رسیدگی به تخلفات و جرائم انتخاباتی را تشکیل دهند.

معاون دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ تا به امروز، در هر انتخاباتی ستادهایی در مراکز استان و شهرستان‌ها تشکیل شد که ریاست آن با رییس کل دادگستری استان و دبیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرائم است.

وی تاکید کرد: در این راستا تاکنون در مرکز استان هفت جلسه با ١۴ مصوبه و در شهرستان‌ها نیز ١٠٣ جلسه با ۵٧٣ مصوبه برگزار شده است.

مرتضوی گفت: یکی از اقداماتی که توسط دادسرای عمومی و مرکز استان توسط تیم کارشناسان در دادسرای مشهد انجام شد، بررسی چالش‌ها، ویژگی‌ها، راهکارها و مسائلی است که در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۱۴۰۲ در قالب کتابی به چاپ رسید.

خلاهای تبلیغات در انتخابات رفع شد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: تبلیغات در انتخابات بسیار مهم است و این در حالی است که در قانون گذشته، خلا در این خصوص وجود داشت که در قانون جدید این مشکل رفع شد و رفتارهایی که در فضای عمومی جرم محسوب می‌شود در فضای مجازی نیز جرم به حساب خواهد آمد تا قابل رسیدگی باشد.

وی ادامه داد: از این رو فصل ۶ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به تبلیغات اختصاص دارد و مصادیق آن نیز مشخص شده است.

مرتضوی گفت: در فصلی از قانون انتخابات در مورد جرائم و مجازات صحبت شده و این موارد را به دو دسته تقسیم کرده است. برای تبلیغات و رفتارهای مجرمانه غیر از تبلیغات مجازات تعریف شده است. ابعاد تبلیغات به صورت کامل مشخص شده است. شعبه‌های ویژه در تمام شهرستان تعریف و شعبه‌های ویژه رسیدگی به جرائم انتخابات و کمیته فضای مجازی در مراکز استان تشکیل شده است.

وی تاکید کرد: اخلاق‌محوری و قانون‌مداری نکاتی است که در انتخابات مهم است و بر همین اساس قانون به عنوان مجموعه‌ای از بایدها و نبایدهاست، که همه افراد و به‌ویژه نماینده ها و نامزدها باید آن را رعایت کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اهمیت مشارکت در انتخابات افزود: مشارکت تبلیغاتی از جمله در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و همچنین مشارکت واقعی قابل تقسیم است. در مشارکت واقعی باید حس امید، نشاط و شادابی را در مردم تقویت کرد و این امر با افزایش رضایتمندی مردم صورت خواهد گرفت.

مرتضوی اظهار کرد: با توجه به شعار سال که «مهار تورم و رشد تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تعیین شده، اقداماتی از سوی دستگاه قضایی انجام شده است و بر همین اساس کمیسیون‌های حل اختلافی بین دستگاه اجرایی خدماتی و بانک سرمایه‌گذاری و کارآفرینی تشکیل شد. همچنین کمیسیون پیشگیری از بحران واحدهای تولیدی توانست از تعطیلی ۴٨ واحد تولیدی جلوگیری کند.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی برای کسب ۱۸ کرسی نمایندگی برگزار می شود که از آن میان پنج نماینده مربوط به حوزه انتخابیه مشهد و کلات است، حوزه انتخابیه سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد دارای ۲ کرسی نمایندگی، حوزه انتخابیه نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه نیز دارای ۲ کرسی نمایندگی در مجلس هستند و ۹ حوزه انتخابیه دیگر استان هر کدام یک نماینده در مجلس دارند.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند امسال در کشور برگزار و تبلیغات از دوم اسفند آغاز خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha