به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی رحمدل روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: خراسان شمالی در افزایش ارائه آموزش های مهارت در مراکز آموزش فنی و حرفه ای، رتبه پنجم استان های کشور را دارد.
وی افزود: در دولت قبل هیچ مرکز جدید در شهرستان های استان راه اندازی نشد اما در دولت سیزدهم با راه اندازی مرکز آموزش فنی وحرفه ای خواهران در شیروان، مرکز گرمه و صفی آباد، شمار این مراکز در استان به ۱۲ مورد رسید.
رحمدل در بخش دیگر سخنان خود درباره جذب مربی در مراکز آموزش وفنی و حرفه ای گفت: اکنون کمبودی در تامین مربی در این مراکز وجود ندارد و نیاز ها با جذب ۵۳ مربی افتخاری برطرف شده است.
وی درباره آموزش مهارت های فنی در بخش خصوصی گفت: در استان ۵۰۸ آموزشگاه آزاد فعال است که نسبت به آموزش ۲۴۴ عنوان رشته اقدام می کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان شمالی تصریح کرد: ۲ میلیون و ۸۲۶ هزار و ۸۴۲ نفر ساعت در دولت سیزدهم در آموزشگاه های آزاد استان مهارت های مختلف آموزش داده شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه دولت قبل ۸۸ درصد افزایش دارد.
وی افزود: در ۲ سال قبل از دولت سیزدهم تنها هفت فقره پروانه برای آموزشگاه های آزاد استان صادر شده بود اما این رقم در دولت سیزدهم ۲۷۰ فقره پروانه ثبت شده است علاوه بر آن زمان صدور این پروانه ها از ۱۸۰ روز به سه روز کاهش یافته است.
رحمدل در بخش دیگر سخنان خود درباره سنجش مهارت های فنی و حرفه ای گفت: در دولت سیزدهم ۵۰ هزار و ۱۷۴ نفر در آزمون های مربوط به سنجش های مهارتی استان شرکت کردند که این رقم در مدت مشابه دولت قبل ۳۴ هزار و ۹۷۳ نفر ثبت شده بود، در این مدت شمار پذیرفته شدگان در این آزمون ها از ۲۵ هزار و ۴۱۰ نفر به ۳۱ هزار و ۴۲۸ نفر افزایش یافته است.
وی درباره اعتبارات عمرانی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان گفت: اعتبارات عمرانی این اداره کل از ۵۲ میلیارد ریال در دولت قبل به ۲۲۲ میلیارد ریال در دولت سیزدهم افزایش یافته است که امید می رود با جذب منابع سفر دولت به استان به اجرای پروژه های ناتمام سرعت داده شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان شمالی اظهار کرد: اکنون پنج پروژه عمرانی شامل ساخت مراکز آموزش فنی و حرفه ای در راز، آشخانه، گرمه، اسفراین و بجنورد در دست اجرا است که به طور میانگین ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نقش آموزش مهارت های فنی و حرفه ای در برطرف شدن مشکل بیکاری گفت: فرهنگ سازی در مهارت آموزی مورد غفلت واقع شده است، مهارت حلقه مفقوده اشتغال زایی است و در این باره اثرگذار ترین مولفه برای تولید و رونق اقتصادی، نیروی انسانی و تربیت نیروی انسانی ماهر است.
رحمدل با اشاره به اینکه در سال های اخیر شعار سال با واژه های تولید و اشتغال گره خورده است اظهار کرد: برای حل مشکل بیکاری، آموزش های فنی و مهارتی باید توسعه یابد و مهارت آموزی باید از غربت خارج شود.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
نظر شما