به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری گلستان، مشکلات و ابهامات درباره فعالیتهای کارخانه یُد «کانسار خزر» با حضور نمایندگان سازمان انرژی اتمی، محیط زیست، وزرات نیرو و مدیران کل و کارشناسانی از گلستان بررسی شد.
نماینده مرکز نظام ایمنی هستهای سازمان انرژی اتمی ایران در این جلسه در پاسخ به سوالات رئیس کل دادگستری گلستان درباره ابهامات مطرح شده نسبت به شورابههای کارخانه کانسار خزر استان گلستان گفت: به صراحت اعلام میکنیم براساس مستندات و نمونهبرداریها و آنالیزهایی که در مرکز نظام ایمنی هستهای سازمان انرژی اتمی ایران انجام شده است تا به امروز فعالیت کانسار خزر، آلودگی پرتوی نداشته و از این بابت نگرانی نداریم.
براساس اعلام این نماینده، پایشها به صورت مستمر صورت میگیرد و همکاری خوبی از سوی کانسار خزر در حوزه محقق ساختن الزامات مرکز نظام ایمنی هستهای کشور در حوزه مدیریت پسماند، لجن و رسوبات، صورت گرفته است و اینجا اعلام میکنیم شرکت کانسار خزر الزاماتی که مدنظر مرکز نظام ایمنی هستهای سازمان انرژی اتمی ایران بوده را، رعایت کرده است.
رئیس کل دادگستری گلستان هم در این جلسه گفت: با توجه به دغدغهای که بین مردم استان درباره فعالیت کارخانه کانسار خزر معروف به کارخانه یُد وجود داشت در این جلسه با حضور نمایندگان وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و سازمان انرژی اتمی ایران این مباحث مطرح و درباره آن تبادل نظر شد.
حیدر آسیابی افزود: فعالیت این کارخانه تحت پایش پرتوی سازمان انرژی اتمی ایران است و با توجه به اینکه تمام الزامات نظام ایمنی سازمان انرژی اتمی رعایت میشود هیچ نگرانی و مشکلی در امر تولید این کارخانه وجود ندارد.
کارخانه تولید یُد کانسار خزر در ۲۷ کیلومتری شمال آققلا و در نزدیکی مرز اینچهبرون واقع است. این شرکت در سال ۱۳۸۳ با هدف اکتشاف و استخراج ید در شمال گلستان تاسیس و تولید ید در معدن این شرکت از اواخر سال ۱۳۸۷ آغاز شد.
در جهان تنها ۱۰ کشور از جمله ترکمنستان، آذربایجان، آمریکا، چین، روسیه، شیلی، ژاپن و ایران تولید کننده ید هستند.
حداقل ۲۴ نوع ماده یددار وجود دارد و مصارف این ماده معدنی را میتوان در صنایع داروسازی (مانند قرصهای تیروئید) ، صنایع پتروشیمی (به عنوان کاتالیزور)، ساخت داروهای ضدعفونی کننده دامی و مواد شیمیایی (کلیه ترکیبات یددار) عنوان کرد.
این ماده معدنی در ساخت اسید استیک، کائوچو، رنگدانه، مواد آلی، فیلم مدیا، تولید فلزات با خلوص بالا، مکمل غذایی، تایر اتومبیل، صنایع هوافضا و الکترونیک به کار میرود.
نظر شما