تقوا و کارآمدی ملاک انتخاب نامزدهای ریاست جمهوری باشد؛ مشارکت حداکثری پشتوانه دولت جدید

زاهدان - ایرنا - جمعی از اساتید و نخبگان دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان با حضور در میزگرد انتخاباتی ایرنا زاهدان مرکز این استان به مساله مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای تأکید کرده و گفتند: تقوا و کارآمدی ملاک انتخاب نامزدهای ریاست جمهوری باشد.

به گزارش ایرنا، ۲ روز دیگر تا برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فرصت باقی‌مانده در این بازار داغ فعالیت‌های انتخاباتی، آنچه مهم است حضور مردم پای صندوق‌های رأی و انتخابی آگاهانه است.

با نزدیک شدن به چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و بالا گرفتن تب انتخابات، کاندیداها وعده‌های متعددی را مطرح می‌کنند و این مردم هستند که باید تشخیص دهند کدام کاندیدا می‌تواند وعده‌های خود را عملی کند.

میزگرد انتخاباتی مرکز ایرنا در زاهدان با موضوع «انتخاب درست، مشارکت بالا» با حضور جمعی از استادان و نخبگان دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان برگزار شد و مساله اهمیت مشارکت پای صندوق‌های رای مورد تاکید قرار گرفت.

این میزگرد با حضور عبدالمحمود داورپناه مسوول دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان، عزیزالله اربابی دبیر هم اندیشی اساتید دانشگاه پیام نور، سمیه خمرنیا مسوول دفتر رسانه اساتید دانشگاه پیام نور و اکبر خواجه استادیار علوم سیاسی برگزار شد.

تقوا و کارآمدی ملاک انتخاب نامزدهای ریاست جمهوری باشد؛ مشارکت حداکثری پشتوانه دولت جدید

سوال: رهبر معظم انقلاب در مراسم رحلت امام(ره) امسال فرمودند: بعد از حادثه تلخ شهادت رئیس‌جمهور، باید «مردم جمع بشوند با آراء بالا مسوول بعدی را انتخاب بکنند، انعکاس این در دنیا انعکاس فوق‌العاده‌ای است»، با توجه به فرامین و نگاه معظم له معیار مردم در انتخاب اصلح چگونه باید باشد؟

مسوول دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان بیان کرد: بیانات رهبر معظم انقلاب فصل الخطاب است، باید در انتخاب اصلح به ویژگی‌های شهید جمهور رجوع و آنها را ملاک قرار داد و آگاهی مردم بویژه قشر متوسط باید توسط رسانه‌ها ارتقاء یابد.

عبدالمحمود داورپناه ادامه داد: تشییع باشکوه شهدای خدمت، مردمی بودن شهید رئیسی را نشان داد، مردم هیچ‌گاه از یاد نخواهند برد هنگامی که در سیل و زلزله برای کاهش آلام آنان خود را به محل می‌رساند.

وی ادامه داد: شهید رئیسی جایگاه ایران را در دنیا ارتقاء داد و بعد از شهید رجایی واقعاً فردی ولایی، مردمی، با تقوا، باصفا، جهادی و خستگی ناپذیر بود و با تیم همراه خود در حوزه خارجه به ایران و ایرانی عزت داد؛ بنابراین مردم باید در بین ۶ نامزد انتخاباتی به فردی رای دهند که در خط رهبری باشد.

دبیر هم اندیشی اساتید دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در مراسم سخنرانی امام راحل امسال بخش قابل توجهی از سخنان خود را پیرامون بیان خدمات و ویژگی‌های رئیس جمهور شهید اختصاص دادند که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

دکتر عزیزالله اربابی گفت: شهید رئیسی مرد میدان، فردی انقلابی، باصفا و خستگی ناپذیر بود که باید در انتخاب رئیس جمهور بعدی ملاک انتخاب مردم قرار گیرد، فردی که از فرصت‌ها به بهترین نحو برای ارتقای نظام و راهگشایی کار مردم استفاده می‌کرد و شبانه روز نداشت، با همکارانش با عزت و کرامت برخورد می‌کرد و از همه مهمتر در برخورد با دشمنان بود که مرزبندی مشخص داشت و دو پهلو صحبت نمی‌کرد و به لبخند دشمن هم دل نمی‌بست.

تقوا ملاک انتخاب نامزدهای ریاست جمهوری باشد

مسوول دفتر رسانه اساتید دانشگاه پیام نور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود خصوصیات شهید جمهور را بیان کردند که هم نامزدهای انتخاباتی باید آن ویژگی‌ها را داشته باشند و هم مردم در انتخاب اصلح آنها را ملاک انتخاب خود قرار دهند.

دکتر سمیه خمرنیا افزود: صداقت با مردم، روابط سیاسی بالا، مردمی بودن عزت‌مداری، خدمت بی وقفه و شبانه روز، صفا و صمیمیت بویژه با همکاران و وزرا، کار برای مستضعفان و نقاط محروم جامعه، حرمت به مردم و میدان دادن به جوانان ویژگی‌های شاخص شهید رئیسی بود که می‌طلبد مردم در انتخاب اصلح به آنها اهمیت داده؛ چرا که چراغ راه هدایت به شمار می‌روند.

استاد علوم سیاسی اظهار کرد: در فرآیندهای سیاسی یک فرایند کلی جامعه دارد که شامل نیاز، انگیزه، نهاد، سازمان و توسعه است؛ یعنی اول نیازها بر مبنای شاخص‌ها شناسایی و برای رفع آنها انگیزه در کارگزاران ایجاد و در ذهن مردم همسو شده باشد تا در گام بعدی نهادسازی (آموزشی - اندیشه) رخ دهد، وقتی این مسیر اتفاق افتاد شکل گیری سازمان‌ها متناسب با نیازها، انگیزه‌ها و نهادها بوده که خروجی آن مسیر توسعه کشور است.

دکتر اکبر خواجه ادامه داد: سال ۵۷ که انقلاب رخ داد بر اساس یکسری نیازها در قالب سه واژه استقلال، آزادی جمهوری اسلامی نهادینه شد که هر یک دلایل خود را دارد، با شهادت شهید جمهور وارد فضای تلفیقی آزادی و شور جامعه شدیم یعنی در جمهوری اسلامی ممکن است گاهی اوقات تفکرات پروژه‌ای در فرایند را در سیاسی شاهد باشیم؛ اما این فرآیند یعنی (استقلال آزادی جمهوری اسلامی) همچنان وجود دارد و این مهم را در استقبال باشکوه و بی‌نظیر مردم از مراسم تشییع شهدای خدمت دیدیم که نشان داد جمهوری اسلامی همچنان استقلال را به عنوان کلید واژه خود حفظ کرده و مردم آن را درک کرده‌اند.

وی گفت: نکته ارزشمند دیگر اینکه با انقطاع‌ها در اصول انقلاب مواجه نیستیم و این همبستگی اجتماعی و خرد جمعی ایران را در شرایط حساس نشان می‌دهد که همچنان وفادار به اصول خود هستند، حال مهم نیست چه کسی رئیس جمهور شود مهم آنست که مردم همچنان سیاستمداران خود را با اصول انقلاب و واژه‌های بنیادین انقلاب اسلامی می‌سنجند، بنابراین هر کس به کلید واژه‌های انقلاب نزدیک‌تر باشند همراهی مردم را بیشتر خواهد داشت.

استادیار گروه علوم سیاسی تاکید کرد: در شرایط کنونی رسانه قدرت است و مسیر و افکار عمومی را در کوتاه‌ترین زمان شکل یا تغییر می‌دهد، بنابراین رسانه‌ها باید خوراک مسیر مردم را شفاف مطرح کرده؛ چرا که ایران مفهومی است که همه جریانات رسمی سیاسی که در آن فعالیت می‌کنند باید به آن وفادار باشند و اگر در مفهوم ایرانیت با یکدیگر به اجماع نرسند نتیجه درستی نمی‌گیرند، حال هر کس در مسیر رئیس جمهوری قرار گیرد و این نکته را درک کند یعنی به تقوای الهی و سیاسی برسد حتماً عزیز و بزرگ خواهد بود.

سوال: دیدگاه شما در این رابطه که کاندیداها باید برنامه مشخص و عملی در خصوص معیشت مردم و حوزه سیاست خارجه داشته باشند، چیست؟

استاد علوم سیاسی گفت: دولت کارخانه تولید قدرت است و احزاب تامین کننده مواد خام آن هستند، وقتی خروجی با کیفیت‌تر باشد کالای بهتری تولید و مشتری را جذب می‌کند، انتخابات بویژه ریاست جمهوری این شرایط را دارد چرا که مدیریت این کارخانه قدرت را در دست دارد که پیش زمینه آن احزاب پرقدرتمند هستند.

خواجه ادامه داد: هرچه احزاب شناسنامه‌تر و قدرتمندتر باشند کار برای رسیدن به اهداف راحت‌تر می‌شود، هرچه احزاب کمیته‌های انتخاباتی تر شوند کار دولت مشکل‌تر خواهد شد، در ایران احزاب بیش از آنکه حلقه واسط مردم با دولت باشند حلقه تبلیغ قشر مسلط برای مردم هستند و این یک مشکل به شمار می‌رود؛ چرا که وقتی حزب حلقه واسط مردم با دولت باشد همه چیز کنترل می‌شود.

وی تاکید کرد: باید ببینیم چه میزان احزاب، حزب دارند هرچه در مسیر حزبی منسجم‌تر باشند دولت راحت‌تری خواهیم داشت؛ چرا که در این زمینه همه چیز روشن و شفاف بوده و یک خرد جمعی وجود دارد، چنان که عدم شفافیت معضل کنونی کشور است.

بیشتر بخوانید:

انگشت‌هایی که برای اولین بار رنگی می‌شود

رنگ انتخابات بر چهره شهرها؛ از کنشگری در فضای مجازی تا بازار گرم برخی مشاغل

همدلی و هم افزایی، رمز مشارکت پرشور مردم در انتخابات سیستان و بلوچستان است

عرصه انتخابات، جشن بلوغ سیاسی رای اولی‌ها است

معیشت و سفره مردم اولویت نامزدهای انتخاباتی باشد

مسوول دفتر رسانه اساتید دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان اظهار کرد: همانطور که شهید جمهور دغدغه معیشت مردم را در اولویت قرار داده بود رئیس جمهور جدید هم باید به اقتصاد و معیشت مردم توجه کند و در برنامه خود آن را مدنظر قرار دهد.

خمرنیا تاکید کرد: در عرصه روابط خارجی نیز باید رئیس جمهور جدید به ارتقای ارتباط با کشورهای منطقه و در پی آن تبادلات تجاری اهمیت دهد چرا که در رفع تحریم‌ها مثمر ثمر خواهد بود.

مسوول دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان بیان کرد: در خصوص برنامه مشخص نامزدها هر کدام باید تیم کاری خود را مشخص می‌کردند تا مردم با آشنایی بیشتری اقدام به انتخاب اصلح کنند.

داورپناه ادامه داد: مشکل اقتصادی وجود دارد و از آنجایی که رئیس جمهور شهید دغدغه طبقه محروم و معیشت مردم را داشت باید یکی از برنامه کاندیدهای انتخاباتی حول این محور قرار گیرد تا مسیر شهید جمهور تداوم یابد.

وی گفت: در این مدت با رهبری و هدایت‌های داعیانه رهبر معظم انقلاب بدون مشکل امورات کشور سپری شد و در تشییع با شکوه شهدای خدمت دیدیم که مانور جدیدی در دنیا شکل گرفت و مردم اینچنین در صحنه حاضر شدند و به دنیا فهماندند که با جمهوری اسلامی ایران نمی‌توانند مقابله کنند بلکه باید با این کشور کنار بیایند؛ چرا که پشتوانه عظیم آن مردم هستند.

دبیر هم اندیشی اساتید دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان بیان کرد: سه جریان در کشور وجود دارد که اصلاح طلب، اصولگرا و جبهه پایداری هستند، جریان‌ها باید هر کدام برنامه‌ای داشته باشند و تکلیف مردم را در انتخاب اصلح روشن کنند.

اربابی ادامه داد: برنامه با گزارش معنا و مفهوم دارد باید وعده‌ها و قول‌هایی که در این گزارش‌ها داده می‌شود رصد شود که چه میزان عملی شده یا با مشکل مواجه یا اشتباه بوده، برنامه کاندیداها در مواجه با دنیا و بین‌الملل هم باید مشخص باشد که آیا دهکده جهانی و کدخدا را به رسمیت شناخته یا کدخدا را به معنای واقعی قبول ندارند و با سایر کشورها که منافع مشترک دارند، چگونه برخورد خواهند کرد.

وی تاکید کرد: در دولت سیزدهم دیدیم که در مواجهه با همسایه‌ها بسیار خوب پیش رفته و شاهد گشایش‌هایی در زمینه ارز و سایر موارد بودیم حتی رهبر معظم انقلاب هم در بیانات گوهربار خود به آن اشاره فرمودند؛ بنابراین کاندیداها باید برنامه مشخصی برای تثبیت و کنترل ارز داشته باشند تا فشار مضاعف به مردم کم شود که دولت شهید جمهور در این زمینه قدم‌هایی برداشت و این را در تشییع باشکوه شهدای خدمت دیدیم و می‌طلبد که رئیس جمهور جدید نیز این مسیر را ادامه دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha