به گزارش ایرنا، محمدانور بجارزهی متولد ۱۳۵۷ دارای مدرک دکترا از دانشگاه شیراز است. فرماندار سرباز و راسک، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی نیکشهر، معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان و نامزد ۲ دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دهم و یازدهم است.
به گفته بجارزهی سه دور مدیر نمونه استانی در فرهنگ و ارشاد شده و ۳۰۰ تقدیر نامه استانی و محلی و ملی را نیز در حوزه های مختلف کسب کرده است.
سوال: مهمترین برنامههای شما برای توسعه و آبادانی حوزه انتخابیه چیست و همچنین فعالیتهایی که قبلا انجام داده اید را شرح دهید؟
محمدانور بجارزهی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب سواحل مَکُران را گنج پنهان نامگذاری و برای آبادانی آن همیشه تاکید فرمودند و به فرموده ایشان اگر دولت ها برنامه را اجرایی میکردند شاهد حل بسیاری از مشکلات بودیم.
وی با اشاره به اینکه وظایف نمایندگان مجلس قانونگذاری و نظارت بر قوانین است و در حوزه سیستان و بلوچستان به دلیل مشکلات بالا بخشی از پیگیریها را به دوش می کشند، گفت: ساماندهی سوختبران در مرز سرباز و راسک را به عنوان فرماندار پیگیری کرده ام و حتی اخذ عوارض توسط دهیاریهای مرزی از باربران را دنبال کرده ام که این می تواند روستاها را متحول کند و بخشی از عمران و آبادانی را یک روستا رقم بزند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه چابهار با اشاره به اینکه برای وصل کردن کردن آمده ام و نیروسازی از برنامه هایم بوده است، تصریح کرد: چنانچه به مجلس راه پیدا کردم برای رشد نیروهای کارآمد و فرهیخته تلاش خواهم کرد حتی برای رقیبان خود در این دوره بعد از انتخابات شخصا دعوت و هر جا بخواهند بکارگیری و برای ارتقای آنها بعنوان رفیق نهایت تلاش و کوشش را خواهم کرد چون سایر نامزدهای انتخابات را برادران خود میدانم حتی اگر تماس نگیرند خودم به منزل آنها خواهم رفت و از توانایی آنها در توسعه و آبادانی حوزه انتخابیه چابهار بهره خواهم برد.
وی گفت: ارتباط خوبی با خیران داشتهام و به عنوان فرماندار و یا یک فعال فرهنگی و اجتماعی توانستهام چندین مدرسه را بسازیم که خیلی برای مناطق محروم مفید بوده است و تلاش های زیادی در افتتاح کارخانه سیمان مکران در شهرستان راسک کردم و برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی بعنوان فرماندار سرباز با کشور پاکستان تلاش کردهام.
ایجاد وفاق ملی و وحدت ملی در ایران اسلامی از برنامههایم است
بجارزهی افزود: تلاش برای ایجاد وفاق ملی و وحدت ملی در ایران اسلامی از برنامه های اصلی من در سطح ملی است و تلاش می کنم نگاههای را به مناطق محروم و پرظرفیت سیستان و بلوچستان برگردانم تا به توسعه و آبادانی برسیم.
وی بیان کرد: با مسوولان کشور در طول چهار سال ارتباط تنگاتنگ برقرار خواهم کرد تا مشکلات این منطقه را کمتر کنم و این دور از انتظار نیست.
سوال: مهمترین کاری که برای صیادان انجام می دهید چیست و در حوزه صید و صیادی سواحل نشینان منتظر چه کاری باشند؟
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه چابهار با اشاره به اینکه ۲۴ هزار صیاد در سواحل بلوچستان مشغول کار هستند و در صنایع وابسته حوزه شیلات بیش از ۱۰۰ هزار نفر بهرهمند هستند که با اقدامات لازم و پیگیری این به ۲ برابر خواهد رسید تا صیادان از نعمت دریا بهتر بهرهمند و حمایت در بحث صدور مجوزها و همچنین بتوانند از سوخت یارانه و سایر مزایا بهرهمند شوند.
بجارزهی با اشاره به اینکه بیش از ۶ هزار صیاد سالها در انتظار صدور مجوز هستند و در چند وقت اخیر برای تعدادی از آنها مجوز صادر شده و این اقدامات در حال ادامه هست و نیاز به تسریع دارد، گفت: برای حوزه صید و صیادی تمام تلاشها را خواهم کرد تا صنعت صید و صیادی متحول شود و مشکلات پیش روی این قشر زحمتکش برطرف شود.
سوال: مهمترین کاری که برای حاشیه نشینان در چابهار انجام می دهید چیست؟
وی بیان کرد: حاشیه نشینی یکی از بزرگترین مشکلات در چابهار بزرگترین بندر اقیانوسی ایران بوده که نیاز است با همدلی و همراهی مسوولان کشوری بیش از ۷۰ هزار نفر را از امکانات اولیه زندگی نظیر برق، آب، بهداشت و مدرسه بهرهمند کرد.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه چابهار گفت: یکی از برنامه هایم این است با توجه به اینکه هر ایرانی می تواند یک بار زمین و تسهیلات برای ساخت خانه استفاده کند از این طریق در جهت رفاه مردم و حل مشکلات حاشیه نشینی ورود میکنم و هم این موارد با هماهنگی مسوولان مربوطه امکانپذیر است.
وی با قدردانی از مسوولان در جهت ساخت یکهزار واحد مسکونی برای حاشیه نشینان چابهار خاطرنشان کرد: ساخت خانه با توجه شرایط و بافت جمعیتی و وضعیت اجتماعی و در شان مردم دنبال خواهد شد.
بجارزهی افزود: ۶۳ درصد جمعیت شهر چابهار حاشیه نشین هستند و به نوعی باید گفت که چابهار نسبت به جمعیت بیشترین جمعیت حاشیه نشین کشور را دارد.
وی جمعیت حاشیه نشین در طول سالیان گذشته به امید اشتغال و رفاه بهتر از سراسر استان و کشور به این محدوده مهاجرت کرده اند و بیشتر آنها کارگر و قشر ضعیف جامعه و نیازمند حمایت هستند.
سوال: حل مشکلات بی آبی در مناطق شهری و روستایی نزدیک سواحل بلوچستان یکی از آرزوهای مردم است چه برنامه ای برای شبانه روزی شدن آب دارین؟
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه چابهار با اشاره به اینکه برای تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت تنها راه تامین آب مطمئن و پایدار ایجاد آب شیرین کن است که یکی از برنامه هایم با کمک بخش خصوصی و حمایت دولت به ویژه وزارت نیرو در بحث صدور مجوز ایجاد آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مکعبی در دشتیاری، زرآباد و چابهار است که چنانچه در هر کدام از این مناطق ساحلی آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی ساخته شود علاوه بر تامین آب آشامیدنی حوزه اشتغال با رونق گرفتن کشاورزی و صنعت متحول می شود.
وی ادامه داد: حوزه انتخابیه چابهار متصل به آب های اقیانوس هند است و نوار ساحلی آن از گواتر تا زرآباد ۵۴۱ کیلومتر دارد با ۳۲۰ کیلومتر مرز آبی و همچنین ۱۵۰ کیلومتر مرز خاکی دارد که این یک ظرفیت خوب برای توسعه و آبادانی و توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همجوار در جهت ایجاد رفاه و اشتغال و افزایش تولید برای ساحل نشینان است.
تلاش برای جذب نیروی پزشکی و پرستار
بجارزهی گفت: اگر بتوانم با کمک مسوولان و خیران در جهت تربیت نیروی انسانی و مهارت آموزی آنها اقدام خواهم کرد مثلا ما با ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی حداقل بیش از یکهزار پرستار نیاز داریم که اینها باید بومی بوده تا ماندگاری داشته باشند و به جایی دیگر منتقل نشوند.
وی ادامه داد: در ۶ شهرستان حوزه انتخابیه چابهار حتی یک جراح بومی نداریم و این نیاز است که نیروی پزشک بومی داشته باشیم.
سوال: پیش از این رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت داشتین چه برنامه های در حوزه فرهنگ و هنر دارید؟
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه چابهار گفت: برگزاری کنگره شعر بلوچستان مثل کنگره شعر سیستان را در این حوزه جنوب بلوچستان می خواهم برگزار کنم چون این وحدت و وفاق ملی را بدنبال خواهد داشت و این مورد را با تخصیص اعتبار پیگیری میکنم.
وی با اشاره به اینکه حمایت از هنرمندان و اجرای برنامههای فرهنگی و هنری و حمایت مادی و معنوی یکی از برنامه های مهم من است، ادامه داد: ساماندهی و ایجاد گروه موسیقی سنتی با هدف معرفی هنرمندان شاخص و شناساندن فرهنگ غنی را نیز برنامه ریزی می کنم تا با حضور کشورهای مختلف اجرایی شود.
سوال: مهمترین برنامه حضرتعالی در حوزه بندرشهید بهشتی چابهار چیست؟
بجارزهی ادامه داد: ظرفیت تخلیه و بارگیری بندرشهید بهشتی چابهار سالانه ۸.۵ میلیون تن است و هم اینک بدلیل نبود راه آهن و جاده ۲ بانده و تردد سخت کامیونها و نبود زیرساخت برای تامین سوخت و نبود مجتمع رفاهی فقط هفت درصد ظرفیت این بندر استفاده میشود.
وی با بیان اینکه از هیچ کوششی برای پیگیری و به نتیجه رساندن طرح های بزرگ نظیر افتتاح راه آهن چابهار - زاهدان، ساخت فرودگاه چابهار و ۲ بانده شدن جاده های منتهی به بندرچابهار دریغ نخواهم کرد، گفت: با ورود هر یک میلیون تن کالا به بندرچابهار طبق آمار بیش از یکهزار و ۳۰۰ شغا ایجاد می شود پس نتیجه می گیریم اگر ظرفیت ۱۰۰ درصدی بندرشهیدبهشتی بهرهبرداری شود میتوان شاهد ایجاد بیش از ۱۰ هزار شغل بود.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه چابهار گفت: در جاده های کم عرض و غیراستاندار سالانه بیش از یکهزار نفر کشته میشود و تنها راه دوبانده شدن جاده ها و استانداردسازی و ایمن سازی آنها است و این یکی از اولویت های کاری ام در کنار پیگیری مشکلات بهداشتی، آموزشی، فرهنگی و گردشگری خواهد بود.
سوال: وقتی به مجلس راه پیدا کردین عضو کدام کمیسیون خواهید شد؟
وی بیان کرد: چون در حوزه اقتصادی لیسانس اقتصاد دارم و در این حوزه اطلاعات کاملی در خصوص تولید ناخالص ملی، بازار، سود و زیاد، کیفیت محصولات داخلی و خارجی، سهام، بازارهای مالی و تجاری دارم و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتر ادبیات فارسی خوانده ام و این ۲ بخش می توانم موفق باشم بنابراین کمیسیون های اقتصادی، آموزش و فرهنگی را در نظر دارم که عضو شوم.
بجارزهی افزود: از خبرگزاری جمهوری اسلامی برای معرفی حوزه انتخابیه چابهار و پیگیری مسائل و مشکلات و باز کردن گرهها و گرم کردن تنور انتخابات و معرفی نهایت تشکر و قدردانی را دارم.
وی گفت: هر سال برای ارتقای یک شاخص می پردازم چون موفق تر خواهم شد مثلا در ابتدا حوزه راه را ورود می کنم و بعد آموزش، بهداشت، گردشگری، کشاورزی، اشتغال و تولید و هزاران کار کوچک و بزرگ می پردازم.
نظر شما