«جواد محرمپور» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این فعال صنایع دستی در زمینه حکاکی روی فلز فعالیت دارد و آثار وی تاکنون ۲ بار برای اخذ مهر اصالت یونسکو از سوی وزارت میراث فرهنگی نامزد شده است.
به گفته وی حکاکی روی فلز از رشتههای پرطرفدار صنایع دستی شهرستان به شمار میرود و هنرمندان شاخصی در این رشته فعالیت دارند که «غفاری» یکی از شاخصترین آنان است.
«غفاری» نیز با بیان اینکه پیش از این هفت اثر وی نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی دریافت کرده بود، اضافه کرد: ۲ اثر دیگر هم اخیرا نشان ملی دریافت کرد و شمار آثار دارای نشان مرغوبیت صنایع دستی بنده به ۹ مورد رسید.
وی این را هم بیان کرد که فعالیت در رشته حکاکی روی فلز را در سال ۱۳۸۷ آغاز کرد و در سال ۱۳۹۰ موفق شد اولین نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را برای یکی از آثارش دریافت کند.
«غفاری» افزود: صنایع دستی برای دریافت نشان مرغوبیت باید ویژگیهایی چون اصالت، مرغوبیت، نوآوری، قابلیت عرضه در بازار و سازگاری با محیط زیست را داشته باشد.
وی در مورد آثارش بیان کرد: در تکنیک نوآوری دارم و در نقاط غیرقابل اجرا حکاکی میکنم؛ همچنین نوآوری در طراحی نیز جزو ویژگیهای بارز آثارم است و از طرحهای روتین برای حکاکی بهره نمیگیرم.
«غفاری» با بیان اینکه از این طریق ارتزاق میکند، افزود: اکنون در کارگاه خانگی فعالیت میکنم و از آنجایی که حکاکی پردرآمدترین رشته صنایع دستی و دارای بازار مناسب در برخی از کشورهاست، هزینههای زندگی خودم را از همین طریق تامین میکنم.
وی به گفته خودش تاکنون نزدیک به ۲۰۰ نفر را آموزش داده و اولین مربی این شهرستان در رشته حکاکی روی فلز است و حکاکی روی فلز را نزد استاد ارمنی خودش در تبریز با نام «زاکار بوداغیانس» فرا گرفته است.
به گزارش ایرنا «لیلا غفاری» دارای مدرک کارشناسی صنایع دستی بوده و با تکیه بر عزم و ارادهاش، زمینه را برای احیای روزافزون رشته حکاکی روی فلز در مراغه فراهم کرده است.
نظر شما