به گزارش ایرنا، بحث ایمنی و نوسازی بازار تهران بارها و بارها توسط مسوولان مختلف از استاندار تهران، شهردار و مدیرعامل آتش نشانی مطرح شد و در دوره ششم مدیریت شهری این مهم در دستور کار شهرداری و مراجع ذیربط قرار گرفت.
چندی پیش هم استاندار تهران در گفت وگو با ایرنا با هشدار در خصوص وضعیت ایمنی بازار گفته بود: ایمنی بازار تهران به لحاظ سازه، استحکام بنا، نوع دسترسی و نگهداری امکانات در معرض تهدید است.
علیرضا فخاری اظهار کرد: وجود برخی اقلام در بازار تهران که قابلیت نگهداری خارج از این فضا را دارند، خود نوعی تهدید بوده و بزرگترین مشکلی است که ما با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
به گفته وی، نگهداری برخی مواد شیمیایی و مواد اولیه که در برخی ترکیبات ممکن کننده است خطرناک باشد، در این مکان نگران کننده بوده و از طرفی دیگر وضع انبارهای استیجاری بازار هم شرایط خوبی ندارد.
البته که استاندار تهران از نقش شهرداری تهران بویژه شهرداری منطقه ۱۲ و تلاش این نهاد برای بازسازی بازار تقدیر کرد و افزود: با بازسازی بازار و تکمیل این ظرفیت، بازار تهران به بازاری الگو تبدیل خواهد شد.
در تازه ترین تحول شهردار منطقه ۱۲ تهران با تاکید بر هم افزایی و همکاری سازمانهای ذیربط مانند اوقاف، میراث فرهنگی و برق گفت: به علت نفوذ موریانه در سقف شیروانی تعدادی از سراها از جمله سرای احمدی، بناها پوسیده شده و در معرض آتش سوزی قرار دارد.
وحیدرضا انارکی محمدی افزود: در روند بازسازی وایمن سازی تعدادی از سراها مانند سرای احمدی، برخی سازمانها همکاری نمیکنند و در تعدادی دیگر مانند سرای میرزا اسماعیل برخی مالکان همکاری لازم را ندارند.
وی در ادامه ایمن سازی بازار را به نفع همه افراد به خصوص مالکان سراها اعلام کرد و افزود: تا تکمیل روند ایمن سازی همه سرای بازار، مدیریت شهری برای پیشگیری از حادثه ناگوار تمهیدات ویژهای برای دستگاههای امداد رسان در نظر گرفته است.
انارکی محمدی پر کردن گود پرخطر کنار آتش نشانی امامزاده زید را یکی از اقدامات مدیریت شهری برای توسعه فضای این دستگاه امداد رسان برشمرد.
وی خرید برخی تجهیزات برای اورژانس و آتش نشانی مانند موتورلانس برای عبور از گذرهای باریک بازار هنگام امدادرسانی را از دیگر اقدامات منطقه اعلام کرد.
شهردار منطقه ۱۲ تهران یادآور شد: برای جلوگیری از اتفاقات تلخ حادثه پلاسکو، مالکان سرا در مرتبه اول و بعد هم دستگاههای ذیربط با هم افزایی ایمن سازی بازار را به اتمام برسانند.
به گزارش ایرنا، مجموعه بازار تهران که مملو از مغازه و انبارهای قدیمی و ناایمن است که هر چند وقت یکبار شاهد آتش سوزی در این اماکن هستیم، موضوع ایمن سازی بازار تهران به عنوان قلب اقتصادی پایتخت در سالهای اخیر مورد توجه شهرداری و اعضای شورای شهر تهران بوده اما سریال تکراری آتش سوزیها در بازار را هر چند وقت یکبار شاهد هستیم.
شهردار تهران نیز چندی پیش در خصوص آخرین وضعیت ایمن سازی بازار تهران چندی پیش به خبرنگار ایرنا گفته بود: طرح ایمن سازی این مجموعه دنبال میشود اما سرعت آن کُند است.
علیرضا زاکانی اضافه کرد: به هرحال موضوع ایمنی بازار تهران با توجه به وسعت و موقعیت و سایر اقدامات، بسیار پیچیده است و نیاز به زمان دارد اما این طرح در حال دنبال شدن است.
نظر شما