سریال ساختمان‌های ناایمن ادامه دارد/آتش؛ اینبار در سرای سیدولی

تهران- ایرنا- انتشار اسامی ساختمان‌های ناایمن شهر تهران شاید انتظارها برای توجه به این لیست و جدی گرفتن موضوع ایمنی در شهر تهران را افزایش داد اما در عین ناباوری شهر تهران شاهد آتش‌سوزی دیگری در سرای سیدولی یکی از ساختمان‌های ۹۳ گانه از فهرست ساختمان‌های ناایمن شد.

گروه جامعه ایرنا - داستان پلاسکوها در تهران به داستانی دنباله دار تبدیل شده است و گویا شهروندان باید هر روز شاهد انتشار دود غلیظ در هوای پایتخت و اخبار ناگواری از آتش‌سوزی مهیب در یکی از ساختمان‌های ناایمن پایتخت باشند.

اینبار پلاسکو در سرای سیدولی تکرار شد؛ این سرا در محله بازار تهران و در خیابان سید ولی واقع شده و یکی از ۱۲۱ بازار و مرکز خرید در بازار بزرگ پایتخت است که به تولید و فروش کفش اختصاص دارد؛ انبار چسب در این سرا دچار حریق شد و شهروندانی که در محدوده بازار در حال تردد بودند را دچار وحشت و اضطراب کرد؛ انباری که به گفته حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران پیش از این «۶ بار اخطار ناایمنی» دریافت کرده بود.

نظری، محل آتش سوزی را یک ساختمان سه طبقه و یک انبار با سقف شیروانی مجاور آن اعلام کرد و افزود: چندین مغازه و انبار در مجموع به وسعت یکهزار متر با کاربری نگهداری چسب و مواد نگهدارنده و تینر در ادامه دچار حریق شد.

در محل حادثه و بازار تهران، خودروهای آتش نشانی در پیاده راه ۱۵ خرداد متوقف شدند و هر از گاهی آتش نشانان به سمت خودروها می آمدند؛ تعدادی آتش نشان هم آماده عملیات بودند؛ گویا قرار بود جایگزین آتش نشانان خسته شوند.

سریال ساختمان‌های ناایمن ادامه دارد/آتش؛ اینبار در سرای سیدولی

محدوده پیاده راه ۱۵ خرداد مملو از جمعیتی بود که برای خرید و فروش به بازار تهران آمده بودند؛ آقای گلشن یکی از عابران که به قصد خرید از بازار تهران در آن محدوده حضور داشت به خبرنگار ایرنا گفت: در سال‌هایی که در محدوده بازار تهران تردد می‌کنم، حریق های بسیاری را شاهد بودم و این موضوع عادی شده است.

او از اینکه سرای سیدولی بارها اخطار از آتش نشانی دریافت کرده بود؛ ابراز تاسف کرد و افزود: با اخطار کاری پیش نمی‌رود باید فکری جدی‌تر برای این موضوع داشت.

خانم صفری که به همراه خواهر خود از پیاده راه ۱۵ خرداد عبور می‌کرد نیز بسته های بزرگ خرید را به دست دیگرش داد و گفت: بازار تهران است دیگر، انتظاری غیر از این نداریم؛ درون دالان‌های بازار که تردد می کنیم خطر را کاملا می‌توان احساس کرد اما چاره‌ای به جز حضور در بازار نداریم؛ ممکن است یک روز هم نوبت ما باشد که در آتش بازار تهران گرفتار شویم.

به گفته مراجعان بازار تهران، «آتش سوزی‌ها در محدوده بازار تهران به سریالی ادامه دار تبدیل شده و پایانی ندارد و شاید تنها چاره آن ورود قاطعانه دستگاه قضایی باشد» ؛ یکی از کاسبان که نزدیک ورودی بازار سیدولی کار می‌کند نیز از شهرداری تهران گلایه داشت و معتقد بود برخورد قاطعانه و جدی با واحدهای ناایمن صورت نمی‌گیرد.

او با بیان اینکه هر روز در بازار گردشگران خارجی را مشاهده می‌کند، ادامه داد: بازار تهران که از آن به قطب اقتصادی کشور یاد می‌شود و دارای ساختمان‌هایی تاریخی است، نباید وضعیت ناایمن داشته باشد؛ بازار تهران آبروی پایتخت است و باید رسیدگی بیشتری داشته باشد.

سریال ساختمان‌های ناایمن ادامه دارد/آتش؛ اینبار در سرای سیدولی

فهرست ساختمان‌های ناایمن پایتخت را که می‌بینیم، شامل ۹۳ ساختمان ناایمن برخی بیمارستان‌ها، سراها، مجتمع‌های تجاری-اداری و حتی مسکونی است که روزانه تعداد مراجعان زیاد دارد؛ ساختمان هایی که ظرفیت بالایی برای حریق و مشکلاتی مشابه آن دارند و مشخص نیست ساختمان بعدی کجا باشد.

آنچه مشخص است مالکان و مراجعان مساله ناایمنی این ساختمان ها را جدی نگرفته‌اند؛ در این خصوص مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه شهر ایرنا اظهار داشت: اینکه مالکان فهرست ساختمان‌های ناایمن را جدی نگرفته‌اند و موضوع را نپذیرفته‌اند و اعلام کنند که ملک و ساختمان آنها ایمن است؛ منطقی و قابل قبول نیست.

وی گفت: پذیرش و یا نپذیرفتن موضوعی تخصصی است و کارشناسان با کار تخصصی تشخیص داده‌اند که چه ساختمان‌هایی ناایمن است؛ اگر مالکان اعتراض دارند باید اعتراض خود را اعلام کنند و کارشناسان مجدد بررسی کنند.

چمران تاکید کرد که ایمن‌سازی به نفع خودشان است زیرا ممکن است مشکلاتی هم برای آنان ایجاد شود؛ اگر مقاومت کنند مدیریت شهری روش قانونی را دنبال خواهد کرد.

عکس‌های بیشتر از حادثه آتش‌سوزی در بازار سید ولی را اینجا ببینید.

سریال ساختمان‌های ناایمن ادامه دارد/آتش؛ اینبار در سرای سیدولی

سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران درباره آخرین وضعیت عملیات مهار آتش در سرای سیدولی توضیح داد و گفت: پس از ساعاتی آتش طبقات بالایی را مهار کنند اما در قسمت زیرزمین چندین برابر طبقات بالایی انبارهایی وجود داشت و با توجه به اینکه یک راه باریک بیشتر وجود نداشت عملیات آتش نشانان کمی سخت شد و احتمال ریزش ساختمان و انفجار بود که تصمیم گرفته شد که آتش نشانان در یک عملیاتی منسجم و با حداقل نفرات عملیات مهار را پیش گیرند.

ملکی ادامه داد: در ساعت ۲۳:۰۹ سه شنبه ۱۶ خرداد به یکباره سقف شرقی زیرزمین به وسعت حدود ۵۰ متر فرو ریخت که البته در این حادثه به فردی آسیب نرسید اما عملیات آتش نشانان با احتیاط کامل ادامه یافت.

به گزارش ایرنا؛ این حادثه سه مصدوم با سوختگی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد داشت؛ تهران از ‌پلاسکو، کلینیک سینا اطهر، آتش سوزی در انبار لوازم موتورسیکلت در میدان رازی و حوادث مشابه آن دردهای فراوانی را چشیده و زمان آن فرا رسیده است که با تدبیری جدی از حوادث و خسارت بیشتر به اموال شهروندان که ثروت ملی است، جلوگیری شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha